News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στόχος derbi: έτσι είναι το αναρρωτήριο της Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Του Santiago Siguero

11 μέρες για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο Καλντερόν

Με δεδομένη την μακροχρόνια απουσία του Κρος, οι Ramos, Pepe, Benzema και Casemiro δουλεύουν για να προλάβουν την 19-N

Πιο δύσκολο για τον Βραζιλιάνο



Το διάλειμμα των εθνικών δεν είναι συνώνυμο με την έλλειψη δραστηριότητας στο Valdebebas. Εκτός απ’τους 15 διεθνής οι οποίοι έχουν φύγει με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες τους, στην ciudad deportiva της Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθούν να εργάζονται αυτές τις μέρες στην ανάκτηση των τεσσάρων τραυματιών της πρώτης ομάδας: Sergio Ramos, Pepe, Casemiro και Καρίμ Μπενζεμά.

Οι ιατρικές υπηρεσίες του λευκού club δουλεύουν με μια ημερομηνία στο μυαλό: την 19-Ν, ημέρα του πρώτου Μαδριλένικου ντέρμπι της σεζόν και, για πολλούς, της πρώτης πραγματικά σοβαρής δοκιμασίας για την πρωτοπόρο της Laliga. Ένας αγώνας στον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει την πρωτοπορία της, -η Barca πλησίασε στους δύο βαθμούς μετά τη νίκη της στο Pizjuán-, αλλά που στο λευκό club πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για μια ομάδα που, παρά τις θλίψεις, έχει 28 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα.

Κάθε τραυματισμός είναι μια διαφορετική υπόθεση και βρίσκεται σε μια διαφορετική φάση της εξέλιξής του. Ο μόνος που, προς το παρόν, έχει κάνει δουλειά στο γήπεδο, -αν κι όχι ακόμη σε συλλογικό επίπεδο- είναι ο Ramos, κι ως εκ τούτου είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προλάβει να βρεθεί στο εκατό τοις εκατό στο ντέρμπι σε έντεκα ημέρες.

Στο άλλο άκρο βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Casemiro. Είναι, σήμερα, αυτός για τον οποίο είναι πιο περίπλοκο να μπορέσει να βρεθεί στο Calderón. Εκτιμάται ότι ο Βραζιλιάνος εξακολουθεί έχει ακόμα περίπου τρεις εβδομάδες για να βρεθεί σε πλήρεις συνθήκες, αν κι ο παίκτης προσπαθεί να μειώσει τις προθεσμίες με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.

Στις περιπτώσεις των Πέπε και Μπενζεμά, όντας μυϊκοί τραυματισμοί, η εξέλιξή τους εξαρτάται θεμελιωδώς απ’τις αισθήσεις τους. Είναι τραυματισμοί απουσίας δύο ή τριών εβδομάδων, ανάλογα με την εξέλιξη της κάθε κατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση, στο Valdebebas προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Έντονες συνεδρίες φυσιοθεραπείας και πισίνας συνδυασμένες με εξατομικευμένα σχέδια αποκατάστασης. Μια δουλειά στην οποία οι φυσιοθεραπευτές και οι γιατροί του συλλόγου παίζουν έναν ουσιαστικό ρόλο, με στόχο την ανάκτηση του παίκτη το συντομότερο δυνατόν.

Το ιατρικό τμήμα της Μαδρίτης

  1. Sergio Ramos: Υπέστη ένα διάστρεμμα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό γόνατό του στο Αλβανία-Ισπανία στις 10 Οκτωβρίου. Εκ των προτέρων, εκτιμήθηκαν πέντε ή έξι εβδομάδες, αν κι ο παίκτης έχει δουλέψει εντατικά για να συντομεύσει τις προθεσμίες.
  2. Casemiro: Ο τραυματισμός του, ένα κάταγμα στην περόνη στο Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης στις 19 Σεπτεμβρίου, δίνει περισσότερη διαμάχη απ’το αναμενόμενο. Σήμερα, είναι αυτός που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να φτάσει στο ματς εναντίον της Ατλέτικο. Παρά το χρόνο που έχει παρέλθει, δεν έχει καταφέρει ακόμη να πατήσει στο γήπεδο.
  3. Μπενζεμά: Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει εκδώσει επίσημη ιατρική έκθεση σχετικά με έναν τραυματισμό που αρχικά ήταν ένα χτύπημα που υπέστη στην επίσκεψη στην Legia κι έχει καταλήξει να μετατραπεί σε μια μυϊκή πάθηση. Ήταν εκτός ενάντια στην Leganes, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι θα προλάβει το αγώνα του Vicente Calderón.
  4. Πέπε: Ένιωσε ένα τσίμπημα κατά το πρώτο ημίχρονο του Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης. Διαγνώστηκε μ’εναν τραυματισμό ΙΙ βαθμού στον μηριαίο δικέφαλο του αριστερού ποδιού. Ο παίκτης παρατήρησε αμέσως τον τραυματισμό και δεν πιέστηκε περισσότερο απ’όσο έπρεπε, ένας βετεράνος που θεωρητικά, θα πρέπει να πετύχει μια καλύτερη ανάκαμψη.
@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.