News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στο όνομα του πατρός

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Ζιντάν κάλεσε το γιο του Enzo, με πιθανότητες για να κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης



Όταν ο πατέρας σου είναι ο προπονητής της ομάδας στην οποία ονειρεύεσαι να παίξεις κάποια μέρα, αυτή στην οποία εξελίσσεσαι στην ακαδημία της για περισσότερο από μια δεκαετία, η πιο σημαντική μέρα είναι αυτή στην οποία εμφανίζεται το όνομά σου στην αποστολή της ομάδας. Αυτό συνέβη χθες στον Enzo Zidane, πρωτότοκο γιο του Ζινεντίν, κι έναν απ'τους πυλώνες της τρέχουσας Castilla, θυγατρικής της Μαδρίτης.

Για τον Enzo δεν θα'ναι, αν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή ενάντια στην Cultural Leonesa, η πρώτη φορά που φοράει το έμβλημα της πρώτης ομάδας στο στήθος, αλλά θα το κάνει σε επίσημο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γεννημένος το 1995, μόλις στα εννέα του, μπήκε στο club όπου ο πατέρας του, με τον αριθμό 5, κυριαρχούσε στο ηπειρωτικό ποδόσφαιρο (το ένατο και το βολέ της Γλασκώβης βούιζαν ακόμα στο Μπερναμπέου, παρά το ότι είχαν περάσει δύο χρόνια).

Δεν θα'ναι, σε κάθε περίπτωση, η πρώτη φορά που πατέρας και υιός βρίσκονται στη ζώνη και στο χόρτο. Πριν κάνει το άλμα στην πρώτη ομάδα, ο Ζινεντίν προπονούσε μια Castilla στην οποία ο Enzo είχε θέση την περασμένη σεζόν.

Αν και η πρώτη του επαφή με αυτούς που θα'ναι τώρα οι συμπαίκτες του δεν είχε τον πατέρα του ως πρωταγωνιστή. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν ο Enzo ήταν μόλις 16 ετών, ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος τον κάλεσε να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα. Εκείνη την ημέρα, περιβαλλόμενος από περισσότερους canteranos, τα φώτα κατευθύνθηκαν σ'έναν Ζιντάν, σ'ένα παιδί που εξέπληξε τους πάντες σκοράροντας μια γκολάρα σε μια προπόνηση που, σίγουρα, θα θυμίζει ακόμα το καλό του Enzo.

Αλλά έχει περισσότερες εμπειρίες, και πιο κοντινές, με την πρώτη ομάδα. Έζησε ήδη το τι σημαίνει να ταξιδέψει με τη Μαδρίτη στην περιοδεία στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο καλοκαίρι (έπαιξε τρία παιχνίδια, 98 λεπτά στο σύνολο). Ήταν ο τρόπος του να μπει στην πρώτη ομάδα, αν και στη συνέχεια ήρθε η καλή του απόδοση στο Bernabeu Trophy ενάντια στη Stade Reims.

Το σίριαλ συνεχίζεται

Από πίσω έρχονται, με το επώνυμο Ζιντάν, τα άλλα τρία παιδιά του Zizou: Luca, Theo και Elyaz. Το σίριαλ φαίνεται εξασφαλισμένο, αλλά τη πρώτη γραμμή θα την γράψει ο Enzo.

Λένε ότι το επώνυμο, σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να βαραίνει. Η ιστορία υποστηρίζει τον Johan και τον Jordi Cruyff ή τον Cesare και τον Paolo Maldini. Μιλώντας για λευκό madridista, ένας μύθος όπως ο Michel είχε τον γιο του Adrián στην Castilla ... και στη συνέχεια έκανε το ίδιο στη Χετάφε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.