News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane σπάει όλα τα ρεκόρ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Της Patricia Terroba

Ο Γάλλος είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του πρωταθλήματος στα πρώτα 32 παιχνίδια του
 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν διέλυσε στο Vicente Calderón όλες τις αμφιβολίες που θα μπορούσαν να παραμένουν για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Υποστηριζόμενος απ’τους αριθμούς και τους τίτλους στους πρώτους 11 μήνες του ως προπονητής, κρέμονταν ακόμα πάνω του η ταμπέλα του ότι είναι απλώς ένας διαχειριστής ομάδων. Σαν η κατάκτηση του Champions League, του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και τα 28 συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια, πλέον 29, να μην ήταν αρκετά, στάθηκε στο Vicente Calderón για να δοκιμαστεί, εκεί όπου μερικοί προπονητές της Ρεάλ Μαδρίτης είχαν υποκύψει τον τελευταίο καιρό. Carlo Ancelotti και Rafael Benitez υπέγραψαν το πιστοποιητικό θανάτου τους στο Manzanares, όπου περίμεναν τον Ζιντάν για να μετρήσουν το ανάστημά του ως προπονητή σε μια Μαδρίτη μαστιζόμενη απ’τις απουσίες.


Ερωτηθείς την παραμονή της αναμέτρησης για την προσέγγισή του στο ντέρμπι, ο Ζιντάν άφησε να εννοηθεί ότι κάτι είχε ετοιμάσει, αλλά η ρετσινιά του, του καλύτερου διαχειριστή δεν έφερε πολύ προβληματισμό για την προσέγγισή του. Ο Zizou εξέπληξε ακόμη και τον Cholo αλλάζοντας το σύστημα σε ένα 4-2-3-1, γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή, ποντάροντας στους παίκτες με την καλύτερη κατάσταση στο ρόστερ (Nacho, Kovacic, Lucas Vázquez), τοποθετώντας τον Κριστιάνο στο 9 και κάνοντας τον Isco να παίξει ελεύθερα και πίσω απ’τον φορ. Αποφάσεις του προπονητή. Μερικές καλές αλλαγές που επέτρεψαν τη Μαδρίτη να κυριαρχήσει στο ντέρμπι με σιδηρά πυγμή.

Δέκα μήνες μετά την άφιξή του, και μετά την εμφάνιση του στο Καλντερόν, λίγες αμφιβολίες μένουν πλέον στο ότι η Μαδρίτη έχει βρει στον Ζιντάν τον ιδανικό προπονητή της. Η διαχείρισή του δεν μπορεί να’ναι καλύτερη. Δύο ηπειρωτικοί τίτλοι και μερικοί αριθμοί στο πρωτάθλημα που τον μετατρέπουν στον τεχνικό με τα καλύτερα στατιστικά στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Καλύτερα απτον Guardiola

Με έξι παιχνίδια ν’απομένουν για να ολοκληρωθεί ό, τι θα’ταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα (έχει 32 αναμετρήσεις ως προπονητής στο ισπανικό πρωτάθλημα) δεν υπάρχει ένας προπονητής σ’όλη την ιστορία που έχει πετύχει έναν καλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας. Ο Zizou έχει 26 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα: 83 βαθμοί που θα του επέτρεπαν να ξεπεράσει το ρεκόρ των 100 βαθμών, αν αυτά τα 32 παιχνίδια ήταν στο ίδιο πρωτάθλημα. Ούτε ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος έκανε 81 πόντους στις πρώτες 32 αναμετρήσεις του, ούτε ο Miguel Muñoz, για να παραθέσουμε τον madridista με τον καλύτερο μέσο όρο νικών μέχρι αυτό το σημείο, υπερβαίνουν τα νούμερα του νυν madridista τεχνικού.

Ούτε ο Μουρίνιο στο πρωτάθλημα των ρεκόρ, με 100 βαθμούς, δεν είχε στην 32η αγωνιστική τόσους βαθμούς όσους έχει τώρα ο Zizou. 26 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες είχε ο Mou, έναντι των 26-5-1 του Zizou που ακολουθεί επίσης την ίδια γραμμή στο Champions League. Σε έντεκα αγώνες του Champions League, η Μαδρίτη του Ζιντάν έχει χάσει μόνο μία φορά, ενάντια στη Βόλφσμπουργκ. Τότε, εκείνη η ήττα διορθώθηκε και η λευκή ομάδα γύρισε την αναμέτρηση με 3-0 στο Μπερναμπέου που επέτρεψε τη Μαδρίτη να μείνει ζωντανή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε πλήρη σερί θριάμβων, ο Ζιντάν διατηρεί την ηρεμία παρά το γεγονός ότι είναι ο βασιλιάς της la Liga και κοιτάει πλέον την αναμέτρηση ενάντια στην Sporting de Portugal, όπου πρέπει να πάρει και πάλι σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά την 11άδα. Το τακτικό μπάνιο στο Καλντερόν έχει ξανανοίξει μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να παίξει με το BBC ή μ’έναν ακόμα μέσο. Ερώτημα που θα ξεκαθαρίσει αύριο απ’τον Γάλλο, ο οποίος κατέστησε σαφές στο Καλντερόν ότι φαίνεται ότι δεν θα μείνει στη μνήμη μόνο ως ένας απ’τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά επίσης κι ως ένας απ’τους καλύτερους στον πάγκο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.