News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ρεβάνς του Cristiano Ronaldo

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Του Alonso Castilla

Επιστρέφει στον  τόπο που γεννήθηκε ο θρύλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης επισκέπτεται τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε αγώνα Champions League. Το σπίτι του Cristiano, το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα. Ο Πορτογάλος συνεχίζει να διευρύνει το μύθο του από τότε που εγκατέλειψε τη χώρα του



"Δεν είναι το τελευταίο συμβόλαιο που υπογράφω, θέλω ν’αποσυρθώ στα 41 μου". Εκείνη τη μέρα, όχι πολύ καιρό πριν, έδειξε στον κόσμο ένα άπειρο χαμόγελο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραφε ένα νέο συμβόλαιο που τον συνδέει με την Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Το χατ τρικ που έκανε στο Vicente Calderón, μια έδρα ανώτερης κατηγορίας λόγω του αντίπαλου που αντιμετώπιζε, εκτοξεύει και πάλι τον Πορτογάλο στην κορυφή μετά από μερικές πρώτες βδομάδες της σεζόν στις οποίες είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την καταλληλότητα της ανανέωσής του. Ο παίκτης της Madeira έδειξε την καλύτερη εκδοχή του στον σωστό τόπο και χρόνο, για να σβήσει, -τουλάχιστον προς το παρόν- τον δυνατό θόρυβο που δημιουργούνταν γύρω του. Όχι πολύ καιρό πριν, στο εσωτερικό της Ρεάλ Μαδρίτης υπήρχε διαμάχη...

Σήμερα, η Ρεάλ Μαδρίτης επισκέπτεται το José Alvalade στη Λισαβόνα για να αναμετρηθεί με την Σπόρτινγκ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στο σπίτι, εκεί όπου τον θέλουν άνευ όρων. Στο Vicente Calderón άκουσε τα πάντα -τίποτα καλό- καθώς σκόραρε με το τσουβάλι, αλλά στο γήπεδο της πορτογαλικής πρωτεύουσας θα’ναι όλα διαφορετικά. Κανείς δεν ξεχνά το verdiblanco το παρελθόν του, όταν όντας ένας αμούστακος ποδοσφαιριστής άφησε τη Madeira για να ξεκινήσει μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Στο παιχνίδι στο Santiago Bernabeu, δεν πανηγύρισε το γκολ που ισοφάρισε το σκορ. Αν επαναληφθεί στη Λισαβόνα, θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο, αν και η ομάδα του παίζει τη μαθηματική της πρόκριση στους 16 του Champions League. Μετά τη γκέλα της Βαρσοβίας, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να παραπατήσει και πάλι, με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ -πρώτη στον όμιλο- ως ανεπιθύμητο επισκέπτη την τελευταία αγωνιστική αυτής της φάσης των ομίλων.



Η περασμένη σεζόν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, με το ενδέκατο τοποθετημένο καλά στην αίθουσα τροπαίων στο Santiago Bernabeu στα τέλη Μαΐου. Αίσιο τέλος που κανείς δεν περίμενε πριν από λίγους μήνες, όταν περισσότεροι από έναν διαλογίζονταν τι να κάνουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εάν τον δέσουν για μια ζωή με την επέκταση του συμβολαίου του ή να πουλήσουν τον παίκτη της Madeira, -πλέον πλήρως αποσβησμένο- για να γεμίσουν τα madridistas ταμεία με ένα καλό ποσό εκατομμυρίων που κάποιος σύλλογος ήταν πρόθυμος να πληρώσει. Στα πέριξ του Florentino Pérez, περισσότεροι από έναν στοιχημάτιζαν στο πρώτο. Η ομάδα δεν λειτουργούσε υπό τις εντολές του Ράφα Μπενίτεθ και η σεζόν έδειχνε ολική καταστροφή. Ο επιθετικός δεν αισθάνονταν χαρούμενος με τον Μαδριλένο τεχνικό και δεν έκλεινε την πόρτα της εξόδου.

Εκείνη η ανοικτή συζήτηση έθεσε διάφορους παίκτες στο προσκήνιο ως άμεση μεταγραφή galáctico χαρακτήρα. Ο Florentino Pérez έδειξε αστραπιαία έναν παίκτη, αλλά μετά απ’τις σχετικές επαφές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόκτηση του Lewandowski, όπως αποκάλυψε αυτή την εφημερίδα,ήταν αδύνατη. Το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο τότε δεν ήταν καθόλου σαφές. Αυτό ήταν το σκηνικό μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν ο Πορτογάλος αισθάνονταν άβολα ντυμένος στα λευκά κι εκτιμούσε ότι σίγουρα ήταν καλύτερα να ξεκινήσει μια νέα πορεία απ’τον Ιούνιο του 2016. Εποχές στις οποίες μαζεύονταν οι κρίσεις γι’αυτόν, όταν η κριτική ήταν πιο αιχμηρή κι επώδυνη.

Αλλά έφτασε ο Ζιντάν, η ατμόσφαιρα χαλάρωσε και τ’αποτελέσματα άρχισαν να μεταλλάσσονται για τα καλά. Το ενδέκατο έκλεισε όλες τις ραφές που άνοιξαν στο παρελθόν μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του συλλόγου. Ήδη πριν, ο Florentino Pérez συνειδητοποίησε ότι η αγορά δεν πρόσφερε έναν εξαιρετικό επιθετικό που θα μπορούσε να αποκτήσει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα, -όπως αποκάλυψε η El Confidencial τον Απρίλιο- ότι η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει ήταν να προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο στον Πορτογάλο. Ο πρόεδρος έδωσε τα χέρια με τον σκόρερ, ξεχνώντας όλα όσα είχαν συμβεί, γνωρίζοντας ότι είχε μέσα στο ίδιο του το σπίτι εκείνους που τον αμφισβήτησαν.

Σε διάφορα σενάρια, έχει δείξει μια σχεδόν υπεροπτική, προκλητική στάση όταν ξεκινούσε η συζήτηση για την παραμονή του. Ακόμα κι όταν, πριν από λίγες εβδομάδες, κατηγορηματικά δάχτυλα τον υποδείκνυαν μπροστά στη θέα της απόδοσής του. Πρότασσε το στήθος του κι έφτανε να πει πως δεν τον ένοιαζε τι λέγονταν γι’αυτόν, ότι του απομένουν πολλά χρόνια στα οποία οι δυσφημιστές και οι επικριτές του θα πρέπει να τον αντέξουν (ντυμένο στα λευκά), όσο άσχημα κι αν τους έρχονταν. Χρειαζόταν να κάνει ένα παιχνίδι όπως του περασμένου Σαββάτου έτσι ώστε εκείνες οι φωνές που σηκώνονταν τον τελευταίο καιρό να σιγήσουν με δύναμη κι αποφασιστικότητα. Ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός των γκολ του στο Vicente Calderón μπορεί να’χει πολλή σχέση με ό,τι έχει μαζέψει μέσα του μετά τις κριτικές που άκουσε τον τελευταίο καιρό.



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξακολουθεί να παίρνει πλήρη εκδίκηση απ’όλους που σε κάποιο σημείο τον έχουν επικρίνει, ενοχλήσει ή αμφισβητήσει. Το κάνει πάντα αυξάνοντας τις ισχυρές στατιστικές του. Δεν ξεχνά ότι ο Florentino Pérez, με τον οποίο οι σχέσεις του δεν έχουν υπάρξει πάντα φιλικές, ονειρεύτηκε περισσότερες από μία φορές να ντύσει στα λευκά τον Leo Messi, τον μεγάλο αντίπαλο του Πορτογάλου στην πρόσφατη ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος πίστεψε ότι ο Αργεντινός θα ασκούσε μια επίδραση, όπως ο Di Stefano στην εποχή του, αλλά αυτός που συνεχίζει να ανταποκρίνεται με τη λευκή φανέλα είναι ο Cristiano. Ήταν το 2013 όταν ο πρόεδρος έκανε μια νέα προσπάθεια με τον azulgrana, -όπως ενημέρωσε αυτή η εφημερίδα-, αλλά δεν μπόρεσε να τον πάρει απ’την ομάδα του. Κι ο Ρονάλντο συνέχισε στη δική του. Μέχρι σήμερα. Μια εκδίκηση χωρίς τέλος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.