News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μαδρίτη, η ολική πρωτοπόρος

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Του David G. Medina

Δεσπόζει στο μεγαλύτερο μέρος των κατατάξεων της Laliga



Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί με σιδερένιο χέρι στη φετινή Liga. Η τελευταία αγωνιστική της χρησίμευσε με μια συντριπτική νίκη στο Vicente Calderón, ν’αφήσει την Ατλέτικο εννέα βαθμούς μακριά και τη Barcelona, η οποία έφερε ισοπαλία ενάντια στη Μάλαγα, τέσσερις. Οι 30 βαθμοί της είναι η καλύτερη εγγύηση του Ζιντάν και των παικτών του, αν κι αυτή η διαφορά στο πρωτάθλημα δεν είναι αποκλειστική στην κατάταξη.

Κι αυτό γιατί το σύνολο του Chamartin κυριαρχεί στις περισσότερες απ’τις κατηγορίες του τουρνουά της τακτικότητας. Για αρχή, και με 12 αγωνιστικές να’χουν παιχτεί, είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη. Barcelona, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, οι τρεις διώκτες της, έχουν χάσει ήδη δύο φορές. Η Ατλέτικο, απ’τη μεριά της, έχει χάσει τρεις φορές.
 

Στην κατηγορία σκοραρίσματος, η ομάδα του Zizou ξεπέρασε τη Barcelona την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν ήταν σε θέση να γκρεμίσει το τείχος της Μάλαγα, ενώ η Μαδρίτη, με τον Κριστιάνο σε αστρικό σχέδιο, έφτασε σ’ένα αδιαφιλονίκητο 0-3 στο Calderón. Έτσι, οι λευκοί υπερτερούν 34-32 έναντι των azulgrana, κάτι που δεν έχει συμβεί απ’την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Για να γίνει το σύνολο με την καλύτερη επίθεση όλων όσων παίζουν στην Laliga, η ομάδα του Bernabeu είναι η πρώτη στα γκολ με το κεφάλι, επτά, όπως και στις στημένες φάσεις, με πέντε.

Αλλά ο Ζιντάν, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει αποδείξει μόνο ότι η Μαδρίτη του επιδεικνύει μια βάναυση πυγμή στην επίθεση, κάτι για το οποίο το σύνολο του Chamartin υπερηφανεύονταν πάντα, ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του. Επίσης, με το πέρασμα των αγωνιστικών, έχει βελτιωθεί στην αμυντική πτυχή. Έχει δεχθεί 10 γκολ (κάτω από ένα ανά παιχνίδι) με τον Keylor να βάζει λουκέτο στο τέρμα του ενάντια σε Leganes κι Ατλέτικο.

Η λευκή βελτίωση στον αμυντικό τομέα την τοποθετεί ως τη δεύτερη ομάδα με την καλύτερη άμυνα. Μόνο η Βιγιαρεάλ, με οκτώ γκολ παθητικό, είναι καλύτερη. Αν και η τελευταία αγωνιστική της χρησίμευσε για να ξεπεράσει επίσης μια Ατλέτικο, η ομάδα με τη μεγαλύτερη δόξα σ’αυτόν τον τομέα, η οποία έχει δεχθεί 11 γκολ. Η Barcelona, με 13, τις ακολουθεί σ’αυτήν την σημαντική κατάταξη.

Και μπροστά, ο Κριστιάνο

Τραβά την προσοχή, με 12 αγωνιστικές να’χουν παιχτεί, ότι η Μαδρίτη έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας απ’ό,τι στο σπίτι. Ενώ μακριά απ’το Bernabeu η λεία της είναι 16 βαθμοί (άφησε μόλις δύο ενάντια στην Λας Πάλμας στα τελευταία λεπτά) στο Chamartin έχει προσθέσει 14 (της ξέφυγαν τέσσερις με δύο ισοπαλίες εναντίον των Βιγιαρεάλ και Eibar).

Η λευκή δύναμη ως φιλοξενούμενη έχει χτιστεί σε μεγάλο βαθμό στα 20 γκολ που έβαλε (3,3 ανά παιχνίδι). Απ’αυτά, επτά έχουν την υπογραφή ενός Cristiano ο οποίος έχει έξι στις τελευταίες δύο εξόδους σε Mendizorroza και Καλντερόν. Γκολ που του έχουν χρησιμεύσει, καθώς ηγείται κατατάξεων, για να φτάσει στο Pichichi τους Messi και Luis Suarez, τους δύο μεγάλους αντιπάλους του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.