News Update :

powered by Agones.gr - livescore

James, ο παίκτης νο 20 της Μαδρίτης σε λεπτά

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Της Patricia Terroba

Ο  Κολομβιανός έχει παίξει 435 λεπτά με την λευκή φανέλα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν



Η σεζόν 16-17 δεν είναι η καλύτερη για τον James Rodríguez. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, είναι μια σεζόν για να διαγράψει και να ξεχάσει. Ο Κολομβιανός δεν έχει βρει τη θέση του στη Μαδρίτη του Ζιντάν και η κατάστασή του στο λευκό σύνολο επιδεινώνεται κατά καιρούς.

Ξεκίνησε την σεζόν στον πάγκο. Στην 11άδα του Zizou για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης, δεν υπήρχε χώρος για τον James. Παρά τις βαριές απώλειες των Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ ή Kroos, ο Γάλλος επέλεξε ένα 4-3-3 στο οποίο ο Casemiro συνοδεύτηκε στη μεσαία γραμμή απ’τους Kovacic και Isco, και η ισπανική τρίαινα (Asensio, Morata και Lucas) κατέλαβε την λευκή επίθεση. Ο Κολομβιανός έπρεπε να περιμένει μέχρι το 72ο λεπτό για να βγει στο γήπεδο.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα, κι ο James συνέχισε στον πάγκο. Στα πρώτα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος έπαιξε μόνο τα τελευταία 13 λεπτά απέναντι στην Σοσιεδάδ και τα 21 ενάντια στην Οσασούνα. Ξεκίνησε ενάντια στην Εσπανιόλ κι εναντίον στη Βιγιαρεάλ, στο μοναδικό ματς πρωταθλήματος στο οποίο έχει παίξει και τα 90 λεπτά. Κι αυτό γιατί στον εγχώριο ανταγωνισμό, έχει μόνο 216 λεπτά, ούτε τρία πλήρη παιχνίδια.

Λεπτά του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης

Raphael Varane 1425 λεπτά

Dani Carvajal 1404 λεπτά

Toni Kroos 1319 λεπτά

Gareth Bale 1311 λεπτά

Cristiano Ronaldo 1211 λεπτά

Marcelo 1136 λεπτά

Kovacic 1062 λεπτά

Sergio Ramos 930 λεπτά

Keylor Navas 900 λεπτά

Karim Benzema 862 λεπτά

Kiko Casilla 840 λεπτά

Álvaro Morata 824 λεπτά

Luka Modric 754 λεπτά

Isco 715 λεπτά

Lucas Vázquez 713 λεπτά

Marco Asensio 679 λεπτά

Pepe 654 λεπτά

Nacho 651 λεπτά

Danilo 598 λεπτά

James Rodriguez 498 λεπτά

Casemiro 409 λεπτά

Coentrao 128 λεπτά

Mariano 45 λεπτά

Το Champions League φαινόταν να’ναι η διοργάνωσή του. Η διοργάνωση που ο Ζιντάν είχε κρατημένη για τον James Rodríguez. Έπαιξε μόλις 13 λεπτά στο ντεμπούτο των λευκών στην Ευρώπη εναντίον της Σπόρτινγκ. Αλλά μπήκε στην αρχική ενδεκάδα στα επόμενα δύο παιχνίδια, ενάντια σε Borussia και Λέγκια. Ωστόσο, από εκείνη την αναμέτρηση στο Μπερναμπέου ενάντια στους Πολωνούς στις 18 Οκτωβρίου, δεν έχει παίξει ξανά στο Champions League. Κι αυτό γιατί μετρώντας τον αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Cultural -στον οποίο έπαιξε 90 λεπτά- ο James έχει μόνο 498 λεπτά αυτή τη σεζόν.

Είναι ο παίκτης νο 18 στον κατάλογο των λεπτών του λευκού ρόστερ. Μάλιστα, μόνο ο Casemiro, -μακριά απ’τα γήπεδα περισσότερο από δύο μήνες λόγω τραυματισμού-, ο Mariano -έχει παίξει μόνο μισή ώρα- κι ο Coentrao -επέστρεψε μετά από έναν τραυματισμό περισσότερων από επτά μηνών-, έχουν παίξει λιγότερα λεπτά απ’τον Κολομβιανό διεθνή. Μια περίπλοκη κατάσταση για ένα παγκόσμιο αστέρι όπως ο James Rodríguez. Κι ακόμη περισσότερο, απ’την περασμένη εβδομάδα, στην οποία ο Ζιντάν τον άφησε έξω απ’το ντέρμπι (μπήκε στο 83' με το ματς τελειωμένο) κι έξω ενάντια στην Σπόρτινγκ στο Champions League, σε ένα ματς που οι λευκοί έπαιζαν την πρόκριση στους 16.

Ο James Rodríguez έχει μια νέα ευκαιρία για να πείσει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο τραυματισμός του Bale του ανοίγει μια πόρτα για να εξιλεωθεί. Κι αυτό γιατί αυτή η νέα απουσία -μαζί με του Kroos και του Morata- θα μπορούσε να του δώσει τη δυνατότητα να πάρει περισσότερα λεπτά στα λευκά. Το φυσιολογικό θα’ναι ότι ο Ζιντάν μπροστά σ’αυτές τις απουσίες θ’αρχίσει να δίνει λεπτά σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν τα είχαν, όπως ο Κολομβιανός ή ο Asensio.

Έτσι, ανοίγει μια νέα πόρτα για τον James Rodríguez. Μια πόρτα που του δίνει τη δυνατότητα να αισθανθεί και πάλι σημαντικός, κάτι που δεν έχει καταφέρει αυτή τη σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η έλλειψη λεπτών κι ο δευτερεύον ρόλος του θα μπορούσαν ν’αλλάξουν, και η πληρότητα στο αναρρωτήριο θα βοηθήσει τον Κολομβιανό να καταλάβει μια σημαντική θέση στα σχέδια του Ζινεντίν Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.