News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αν τον έλεγαν Ignacio Cannavaro

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Του Santiago Segurola

Υπάρχουν πολλά πράγματα που γνωρίζουμε για τον Nacho Fernández. Είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει διαμορφωθεί απ’την παιδική ηλικία στην cantera του club, είναι ένας υπέροχος κι ευέλικτος αμυντικός, κάνει πολύ λίγα λάθη, δεν ξεχωρίζει για την εμφάνισή του, αλλά του αρέσει να κερδίζει την φαντασία, το σώμα του ζητά να παίρνει τη μπάλα απ’τους αντιπάλους και έχει μια κεφαλιά πολύ υψηλότερης απόδοσης απ’την οποία θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς για το ύψος του: 1.78 μέτρα. Το φύλλο των υπηρεσιών του είναι άψογο. Όταν έχει χρειαστεί, έχει λειτουργήσει σαν ρολόι. Έχει σβήσει όλα τα είδη των πυρκαγιών και στις δύο πλευρές της άμυνας κι έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι το σώμα του τον εμποδίζει να παίξει ως στόπερ. Ωστόσο, είναι το κομμάτι της ομάδας που βγαίνει ανεπανόρθωτα  απ’την 11άδα όταν επιστρέφουν οι βασικοί. Θα συνέβαινε το ίδιο αν ονομάζονταν Ignacio Cannavaro και είχε γεννηθεί στην ιταλική Καμπανία;

Ο Nacho δεν έπαιξε στη Λισαβόνα μετά τη ματσάρα του εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν είναι η πρώτη της σεζόν. Η φήμη του έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να πηγαίνει τακτικά στην εθνική Ισπανίας, όπου διατηρεί τις ίδιες ποδοσφαιρικές σταθερές με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Wembley ήταν ο μόνος αμυντικός που άντεξε την καταιγίδα στο πρώτο μέρος. Δύο σεζόν πριν, κατά τη δεύτερη σεζόν του Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Nacho σχημάτισε δίδυμο με τον Varane. Λέγεται ότι ένα μεγάλο μέρος του 4-0 που δέχτηκε η Μαδρίτη ήταν λόγω της ανασφάλειας των δύο νεαρών στόπερ. Ενάμιση χρόνο αργότερα, Varane και Nacho ήταν αδιαπέραστοι απ’την επίθεση της Ατλέτικο.

Η επιστροφή του Ramos σήμαινε την παραμονή του Nacho στον πάγκο στο Alvalade. Μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η απουσία του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η αριστερή πτέρυγα της Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε μια κωμικοτραγωδία. Ο Marcelo κύλισε στο έδαφος έχοντας ξεπεραστεί ξεκάθαρα απ’τον ευκίνητο Gelson σε μια κούρσα που μέτρησε την ταχύτητα και των δύο. Για μια στιγμή φάνηκε ότι ο τραυματισμός του Μαρσέλο ήταν ανησυχητικός. Έφερε το χέρι στο γόνατο και στη συνέχεια στον αστράγαλο. Έφυγε απ’το γήπεδο, σηκώθηκε αμέσως κι επέστρεψε στο γήπεδο σαν μια βούρτσα. Οι δύο πρώτες παρεμβάσεις του ήταν εκρηκτικές. Κανένα σημάδι του τραυματισμού που είχε προβλεφθεί κατά τη διάρκεια του μικρού του Τραφάλγκαρ με τον Gelson.


Λίγα λεπτά αργότερα, ο Marcelo βγήκε απ’το γήπεδο. Μπήκε ο Coentrao, μοναδικός παίκτης που υπάρχει. Στις καλύτερες στιγμές του, οι οποίες δεν έχουν υπάρξει πολλές, αποκαλύφθηκε ως ένας μπακ περισσότερο από κατάλληλος. Ήταν βασικός στον τελικό του Champions League που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα το 2014. Οι τραυματισμοί και μια έντονη τάση στην παρέκκλιση τον απομάκρυναν απ’την Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη σεζόν. Με τόσο καιρό που δεν παίζει τακτικά ο Coentrao μεταδίδει άσχημα vibes στους οπαδούς αυτές τις στιγμές. Με το μοναδικό γκολ που προηγούνταν η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζιντάν επέλεξε να βάλει τον Coentrao αντί του Nacho, του οποίου η τεράστια αξία δεν κατέληξε να του δώσει την προβολή που αξίζει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.