News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Carvajal: "Ο Morata αξίζει περισσότερα λεπτά με την απόδοσή του"

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο μπακ βρέθηκε στο 'El Larguero' του SER: «Πολλές φορές μας λείπει λίγο αίμα, αυτοεκτίμηση»

«Ο Bale είναι ο διάδοχος του Cristiano»



Προσωπική στιγμή: «Είμαι σ’ένα βαθμό πολύ υψηλής ωριμότητας, έχω πολλά λεπτά και νομίζω ότι είμαι στην καλύτερη στιγμή μου. Έχω εμπιστοσύνη στον Ζιντάν και στον Julen και πιστεύω ότι ανταποκρίνομαι καλά. Έπρεπε να δουλέψω αρκετά. Στη Μαδρίτη, πολλά χρόνια μακριά, στη συνέχεια πίσω, η άφιξη του Danilo ... και στην εθνική πάντα υπήρχε και υπάρχει πολύ καλό επίπεδο».

Danilo: «Η σκέψη μου είναι ότι είναι 30 εκατομμύρια για έναν καλό μπακ... στο τέλος σκέφτεσαι ότι θα’χει τις ευκαιρίες. Αλλά τόσο ο προπονητής όσο και η Μαδρίτη είναι δίκαιοι, νομίζω ότι σε όλες τις θέσεις ο Ζιντάν είναι δίκαιος. Πιστεύω ότι υπήρξε γενναίος, όταν ήρθε άφησε στον πάγκο τους James και Isco και ήταν για το καλό της ομάδας».

Morata-Μπενζεμά: «Αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι ο προπονητής. Ο Morata έχει μια γλυκιά στιγμή, τα δίνει όλα, μπαίνει και βοηθάει την ομάδα, ο επιθετικός ζει απ’τα γκολ κι ως εκ τούτου δημιουργείται η συζήτηση, διότι ο Morata αξίζει περισσότερα λεπτά λόγω της απόδοσής του».

Ανταγωνισμός εννιαριών: «Εγώ που ζω με τον Álvaro, το λέει, ζει με μεγάλο ανταγωνισμό. Στη Μαδρίτη έχει τον Karim, εδώ τον Ντιέγκο, τον Aduriz ... αλλά πιστεύω ότι ο πιο ωφελημένος είναι αυτός».

Έλλειψη έντασης στη Μαδρίτη. "Πιστεύω ότι ο προπονητής έχει δίκιο. Πολλές φορές μας λείπει λίγο αίμα, αυτοεκτίμηση. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει στο τέλος πρέπει να κοιταχτούμε ένας προς έναν και να ξέρουμε ότι αν δεν δίνουμε το 100% οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να μας δυσκολέψει τη ζωή. Αν και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ξανά αυτή την έλλειψη έντασης. Αρκετές τρομάρες είχαμε αυτή τη σεζόν για να σκοντάψουμε και πάλι στην ίδια πέτρα".

Ζιντάν: "Είναι ένας προσεκτικός, ήσυχος άνθρωπος. Αλλά γνωρίζουμε ήδη πότε είναι θυμωμένος".

Το κίνητρο στο ματς με την Ατλέτικο: "Σ’αυτά τα παιχνίδια το κίνητρο είναι διαφορετικό. Όταν ξυπνάς είσαι ήδη στο 200%. Το δύσκολο, με το συμπάθιο, είναι να επικεντρωθείς ενάντια στις Eibar, Leganes, που στο τέλος είναι εκεί όπου κερδίζεις τα πρωταθλήματα".

Περισσότερο κίνητρο στο Champions League: "Ίσως να λείπει κάποια σταθερότητα στην Laliga. Στο Champions League είναι 12 παιχνίδια που στο τέλος ακούς τον ύμνο του Champions League και είναι διαφορετικά. Αλλά εντάξει, είναι στιγμιαίες πτώσεις, είναι σερί, υπάρχουν πάντα. Αλλά ναι είναι αλήθεια ότι μερικές φορές μας λείπει λίγη ωριμότητα. Για παράδειγμα στο δεύτερο έτος του Αντσελότι, που πήγαμε στο διάλειμμα με τέσσερις βαθμούς, και δεν καταφέραμε να αντέξουμε την πίεση για να συνεχίσουμε. Φαίνεται ότι μας αρέσει να κυνηγάμε".

Ατλέτικο: "Η Ατλέτικο είναι ένας αντίπαλος για την Laliga, κερδίζοντάς την παίρνουμε μια διαφορά ασφαλείας. Αλλά αυτοί, φυσικά, δεν θα θέλουν να τους κερδίσουμε και θα’ναι ένα ωραίο παιχνίδι".

Καλντερόν-Καμπ Νόου: «Είναι διαφορετικά περιβάλλοντα. Μου αρέσει περισσότερο στο Calderón, επειδή είναι ένα θερμότερο περιβάλλον, παρατηρείς ότι ο κόσμος πιέζει περισσότερο, επιπλέον η αντιπαλότητα είναι διαφορετική. Επιπλέον είναι διαφορετικό να παίζεις στο Καλντερόν».

Ο τρόπος που παίζει η Ατλέτικο: «Οι 11άδες του Simeone είναι λίγο διαφορετικές. Ο Simeone εξετάζει πιο επιθετικές 11άδες πολύ περισσότερου παιχνιδιού».

Ποιον θα έπαιρνες απ’την Ατλέτικο: "Θα’παιρνα τον Koke. Είναι ένας τεράστιος παίκτης, τα πάει καλά όπου τον βάζεις, είναι ένας παίκτης των αποδυτηρίων, τρέχει σ’όλο το παιχνίδι, μου φαίνεται ένας πολύ ενδιαφέρον παίκτης ... κι επιπλέον είναι πολύ φίλος μου (γέλια)".

Μέσι: "Φαίνεται ότι κάθε χρόνο κατανέμει περισσότερο τις δυνάμεις. Αλλά είναι πιο καθοριστικός. Είναι πολύ ωραίος και κάθε φορά που εμφανίζεται κάνει ζημιά".

Χρυσή Μπάλα; "Νομίζω ότι άξια ο Cristiano. Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όντας αρχηγός της Πορτογαλίας ... Έχει βάλει τόσα γκολ. Την αξίζει".

Ομερτά της Μπαρτσελόνα: "Πιστεύω ότι ζούμε αυτές τις συνεντεύξεις και τον Τύπο. Στον απλό πολίτη αρέσει να διαβάζει μια συνέντευξη των παικτών και να συγκρίνει γνώμες. Οι περιορισμοί αυτοί επιδιώκουν να προστατεύσουν τον σύλλογο και τον παίκτη και δεν βοηθούν να’ναι ανοιχτό το ποδόσφαιρο στο κοινό. Στον Τύπο υπάρχουν τα πάντα. Μερικές φορές λες μισή περίεργη λέξη και βγαίνει αυτός ο τίτλος που δεν ήθελες να πεις... Στο τέλος είναι ένα δούναι και λαβείν. Γνωρίζουμε ότι για να πωληθούν εφημερίδες αναζητείται διαμάχη, αλλά απ’αυτό μέχρι την απαγόρευσή του, υπάρχει ένα μεγάλο βήμα".

Έξι πρωταθλήματα της Barca στα τελευταία οκτώ: "Με βάση τα στατιστικά, αν έχουν κερδίσει τόσα είναι επειδή ήταν καλύτεροι στο εθνικό πρωτάθλημα. Δουλεύουμε σκληρά για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Για μας είναι η προτεραιότητα. Είμαστε πρώτοι και στο τέλος είναι το να παίρνεις τρεις βαθμούς κάθε εβδομάδα".

Πώς είναι ο Cristiano; Τον φαντάζεσαι μέχρι τα 36: "Να τον φανταστώ τον φαντάζομαι, αλλά το να’ναι εδώ για τόσο είναι περίπλοκο, διότι η απαίτηση είναι μέγιστη. Είναι ικανοποιημένος γιατί παίρνει βραβεία, ανανέωσε με τη Μαδρίτη και τη Nike. Είναι πολύ απαιτητικός με τον εαυτό του κι έτσι ίσως φαίνεται να’ναι θυμωμένος. Αυτή η φιλοδοξία τον οδήγησε να σκοράρει τόσα γκολ και να κερδίσει χρυσές μπάλες".

Έχεις πει στον πρόεδρο ότι θέλεις μια ανανέωση σαν του Cristiano: "Του είπα ότι θέλω να παίρνω ένα ευρώ περισσότερο από ό, τι ο Cristiano, αλλά είναι περίπλοκο (γέλια)"

Δύο μέτρα, ένα για τη Μαδρίτη και ένα για τους άλλους: "Μπορεί. Ο αντίκτυπος της Μαδρίτης είναι τόσο υψηλός που ίσως μας ζητείται να κερδίζουμε 5-0, να κυριαρχούμε 90 λεπτά... Όταν δεν είναι έτσι, λέγεται ότι δεν παίζουμε τίποτα. Στο τέλος, από τότε που ήρθε ο Ζιντάν έχουμε χάσει ένα παιχνίδι εντός, που ήταν εναντίον της Ατλέτικο. Είμαστε πρώτοι. Στο Champions League αν δεν ήταν κανά δυο λάθη στο Ντόρτμουντ και η αποσύνδεση στη Λέγκια θα’μασταν πρώτοι. Εξαρτόμαστε απ’τους εαυτούς μας για να’μαστε πρώτοι. Αν συγκρίνεις με την Ατλέτικο θα δεις ότι υπάρχουν παιχνίδια που υποφέρουν και κερδίζουν και βλέπεις την είδηση: μια Ατλέτικο μαχήτρια μέχρι το τέλος... Ίσως να δεις ότι εμείς έχουμε κερδίσει έναν αγώνα χωρίς να’μαστε καλοί και να διαβάσεις ότι μας κοστίζει να κερδίσουμε, ότι ήταν οριακό... Αυτό το διπλό μέτρο μπορεί να υπάρχει, αλλά είναι λόγω του αντίκτυπου της Μαδρίτης".

Λείπει αίμα κι αυτοεκτίμηση για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος;: «Ναι, ενδεχομένως ναι. Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι κάθε Κυριακή είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Καλύτερος δεξιός μπακ στον κόσμο: «Συμφωνώ ότι υπάρχει μια γενιά καλών μπακ της οποίας περνάει ο καιρός και μπαίνουμε σε μια νέα γενιά όπως τους Bellerín, Ντανίλο, Juanfran, εγώ ... Πιστεύω ότι όντας στη Μαδρίτη και παίζοντας σε καλό επίπεδο μπορώ να’μαι εκεί».

Εξήγησε στους οπαδούς την έλλειψη επιθυμίας: «Δεν είναι έλλειψη επιθυμίας. Βγαίνεις στο μέγιστο, αλλά αν ίσως γνωρίζουμε ότι σε κάθε ενέργεια πρόκειται να βάλουμε γκολ, ρίχνουμε μία ή δύο ταχύτητες και χαλαρώνουμε. Προσπαθώ να κάνω το μέγιστο κι αν χάσω μια μπάλα να τρέξω μέχρι να την ανακτήσω ή να κάνω φάουλ. Μερικές φορές μας λείπει αυτή η σπίθα της αυτοεκτίμησης. Περισσότερο στην άμυνα. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να μας κάνουν καλύτερους».

Πώς παίρνει ο Morata το να μην παίζει: «Απ 'έξω είναι εύκολο να μιλάς και να δίνεις συμβουλές. Να του πεις να’ναι ήρεμος, να μπαίνει και να σκοράρει, να εκμεταλλεύεται τα λεπτά... Ευτυχώς στη ζωή μου δεν ήμουν αναπληρωματικός μια σεζόν. Ούτε και μπορώ να τον συμβουλεύσω. Εκεί όπου υπήρξα περισσότερο αναπληρωματικός ήταν στο στάδιο του Benitez, όταν τραυματίστηκα».

Τον βλέπεις θυμωμένο; "Υπάρχουν φορές που περιμένεις να’σαι στην αρχική 11άδα και δεν είσαι. Μιλάω μαζί του και λέει πιστεύω ότι θα’πρεπε να παίξω σήμερα. Και του λέω να ηρεμήσει, να βγει στο μέγιστο, ότι η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι αν ο Álvaro συνεχίσει έτσι θα’χει περισσότερα λεπτά".

Τι παίζει η Μαδρίτη;: "Έχουμε μια σαφή ιδέα. Φέρνουμε τη μπάλα απ’την μία πλευρά στην άλλη και πιέζουμε ψηλά. Δεν μπορείς να πιέζεις ψηλά σ’όλο το παιχνίδι και μερικές φορές το κάνουμε στα τρία τέταρτα. Οι ιδέες του Ζιντάν είναι σαφείς: να’χουμε τη μπάλα και να αμυνόμαστε στο αντίπαλο μισό".

Κατανοείς να κόστισε στον Danilo να προσαρμοστεί; "Ο Danilo είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και τα πάω εκπληκτικά μαζί του. Είναι ένας επαγγελματίας. Νομίζω ότι ήρθε με πολλή μιντιακή πίεση. Αυτά τα 30 εκατομμύρια τον έχουν επιβαρύνει σε μιντιακό επίπεδο. Τον έχουν στο μικροσκόπιο και δεν είναι εύκολο να παίξει μ’αυτό το είδος της πίεσης και περισσότερο στο Μπερναμπέου. Στη Μαδρίτη με τον Marcelo στην άλλη πλευρά, πολλές φορές πρέπει να περιορίζεις τις προωθήσεις. Δεν μπορείς να αφήνεις τους δύο στόπερ μόνους τους με δύο επιθετικούς. Κάθε φορά παίζει καλύτερα και προπονείται καλά. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός".


Είναι ο Μπέιλ ο κληρονόμος του Cristiano; "Πιθανόν. Πιστεύω πως ναι. Ο χρόνος περνάει και δεν ξέρουμε ποια μέρα θα’ναι, αλλά θα’ρθει μια μέρα που ο Cristiano δεν θα’ναι στο επίπεδο, όπως συνέβη μ’όλα τα παγκόσμια αστέρια, με τον Ραούλ ή τον Φίγκο. Πιστεύω ότι ο Bale είναι ο ενδεδειγμένος γι 'αυτό".

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.