News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Atlético και Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν μορφή στο καλύτερο derbi του πλανήτη

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz 

Έχουν μονοπωλήσει τον τελικό του Champions League του 2014 και του 2016



Υπάρχει κάτι συγκρίσιμο με το σημερινό παιχνίδι του Καλντερόν; Μπορεί να βελτιωθεί η παρουσία της Ατλέτικο και της Ρεάλ Μαδρίτης σ’αυτό που λέγεται ότι θα’ναι το τελευταίο ντέρμπι στο ιστορικό rojiblanco γήπεδο; Πολλοί σκέφτονται το Clásico της 3 Δεκεμβρίου, αλλά η αλήθεια είναι βρισκόμαστε ενώπιον δύο ομάδων που έχουν μονοπωλήσει τον τελικό του Champions League στις εκδόσεις του 2014 και του 2016. Ως εκ τούτου, αδύνατο καλύτερα.

Κάποιος μπορεί να μιλήσει για την σημασία και την οικουμενικότητα ενός Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος σταματά, αλλά αν έχουμε δούμε την περισσότερο ή λιγότερο κοντινή ιστορία, δεν υπάρχει δυνατή σύγκριση με ένα άλλο ματς. Το πιο καθαρόαιμο ντέρμπι έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο απ’τους τρεις τελευταίους τελικούς. Κάτι που στην ιστορία της διοργάνωσης μόνο Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν καταφέρει να επαναλάβουν. Ήταν στις εκδόσεις του 2009 και του 2011.

Η επανάληψη του τελικού του Μιλάνου στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν είναι τίποτα άλλο απ’την απόδειξη ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε Liga που κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι η Laliga. Δεν υπάρχει δυνατή συζήτηση. Οι τελευταίοι τρεις τίτλοι παρέμειναν στην Ισπανία, χάρη σε Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona κι αν υπάρχει μια τρίτη ομάδα που αξίζει να εμφανιστεί σ’αυτό τον θρόνο είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως πιστοποιούν οι δύο τελευταίοι χαμένοι ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Σ’ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο τα ντέρμπι και τα ματς της μέγιστης έντασης εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη, το επιλεγμένο για όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι αυτή η επανάληψη του τελικού της Λισσαβόνας ή του Μιλάνου. United-Arsenal. Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν ή Μίλαν-Inter, το Καλντερόν έχει κάθε κίνητρο για να’ναι το ματς που καθορίζει το ρυθμό της αγωνιστικής.

Simeone-Ζιντάν. Ronaldo-Griezmann. Μπέιλ- Gameiro ή Modric-Koke αφήνουν στο τίποτα άλλες μονομαχίες που μπορεί να συμβούν στ’άλλα ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το νούμερο ένα της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, ενώ η Ατλέτικο κατέχει την τέταρτη θέση πίσω απ’τις Μπάγερν και Barcelona, εξ ου η σημασία του επικείμενου Clásico που θα γίνει στο Καμπ Νόου.

Η τελευταία ήττα της ομάδας του Ζιντάν στο πρωτάθλημα ήρθε απ’τον αιώνιο εχθρό. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι ήταν στο Μπερναμπέου, αλλά απ’τις 27 Φεβρουαρίου, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξέρει τι είναι να χάνει έναν αγώνα πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί ο Γάλλος δεν έχασε ποτέ απ’την Ατλέτικο ως παίκτης, ήταν μια άλλη Ατλέτικο. Τώρα είναι αυτή των τελικών του Champions League, αυτή που παίζει ενάντια στην αιώνια εχθρό της και καταλήγει νικήτρια. Έχει ή δεν έχει κίνητρα αυτό που μπορεί να’ναι το τελευταίο ντέρμπι του Καλντερόν;


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.