News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benzema-Morata, διαφορετικοί αλλά συμβατοί

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Του Enrique Ortego

Από μια πιο ακαδημαϊκή σκοπιά, Μπενζεμά και Morata θα μπορούσαν να γίνουν ποδοσφαιρικά συμβατοί σε οποιοδήποτε ισορροπημένη ομάδα που δεν θα’χε τους Κριστιάνο και Bale ως συμπαίκτες στη γραμμή και, ακόμη, θεωρητικά σε μια Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία ο καθένας, -δηλαδή όλοι- θα’χαν περισσότερη αμυντική συμμετοχή ή θα κυριαρχούσε περισσότερο στα παιχνίδια μέσα απ΄την κατοχή και την κυριαρχία του παιχνιδιού.

Λόγω των ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών τους δεν είναι δύο παίκτες που αντικρούονται. Και δεν είναι επειδή ο Μπενζεμά είναι ένα «οκτώμιση», ένας επιτελικός μέσος, ένας ψευτοφόρ, ο οποίος δεν παίζει για τον εαυτό του και για να σκοράρει, αλλά για την ομάδα και για να σκοράρουν οι επιθετικοί που τον περιβάλλουν. Είναι προφανές ότι ο Γάλλος δεν είναι σε φόρμα. Όσες ευκαιρίες κι αν του δίνει ο Ζιντάν δεν καταλήγει να ρολάρει. Επιπλέον, για την ώρα, σε αγώνες ενάντια σε Eibar, Athletic κι Αλαβές, φαίνεται να πηγαίνει στα λιγότερα. Αλλά είναι ο Μπενζεμά...

Η κατάστασή του έχει επίσης πολλή σχέση μ’αυτούς που είναι πιο κοντά του. Είναι άσχημα, αλλά ο Cristiano, συμπεριλαμβανομένων των τριών γκολ στην Βιτόρια, δεν είναι καλύτερα. Κι ο Μπέιλ, κατά καιρούς, αλλά χωρίς την διάρκεια που αναμένεται από έναν παίκτη της Χρυσής Μπάλας, αλλά απ’τον οποίο πρέπει να απαιτηθεί.

Ο Μπενζεμά είναι ένας παίκτης της ομάδας. Κινείται μεταξύ των γραμμών. Τραβάει φάσεις και παίκτες, κατασκευάζει συνδυασμούς. Κινείται σε μια διαφορετική κλίμακα απ’του καθαρού φορ, όπως μπορεί να’ναι ο Morata. Το παιχνίδι του είναι των πασών, των στηριγμάτων. Συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία της επίθεσης. Τραβάει αμυντικούς. Κάνει τους στόπερ να βγαίνουν απ’την περιοχή τους. Με το παιχνίδι του της διανομής είναι ο μέσος της επίθεσης. Του λείπει ο Modric, με το οποίο συνεννοείται τέλεια. Μεταξύ ιδιοφυιών περπατά το παιχνίδι.

Με βάση τα ανωτέρω, που υποδεικνύεται ότι οι Μπενζεμά και Morata λόγω των τόσο ανομοιογενών ποδοσφαιρικών τους συνθηκών θα μπορούσαν να παίξουν τέλεια μαζί, πρέπει να αξιολογείται δίκαια η κατάσταση του canterano και η απόδοσή του μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν.

Είναι ο μόνος παίκτης στην ομάδα που έχει παίξει, λιγότερο ή περισσότερο, τους 15 επίσημους αγώνες, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι τα γκολ του γίνονται πραγματικότητα όταν μπαίνει ως αλλαγή. Ως βασικός, σ’όλες τις διοργανώσεις, έχει παίξει έξι παιχνίδια και σκόραρε μόνο εναντίον της Celta στο πρωτάθλημα (2η αγωνιστική) και στην Λεόν στο Κύπελλο. Ένα καθαρό και σύγχρονο εννέα που συνδυάζει τις ικανότητες του κλασικού επιθετικού με του σύγχρονου εννέα.

Μπορεί να ζήσει τέλεια στην περιοχή αναμένοντας τις σέντρες των συμπαικτών του, ειδικά των μπακ όπου η αίσθηση αναμονής του κάνει ζημιά, αλλά μιας και στην ομάδα του συνυπάρχουν οι Cristiano και Μπέιλ, οι οποίοι δεν είναι ακριβώς των πολλών σεντρών απ’τις πλευρές, ψάχνει το γκολ από μόνος του με τον τρόπο του. Με τα ξεμαρκαρίσματά του, με την κατάληψη του στους χώρους των πλατών, ακριβώς του Πορτογάλου και του Ουαλού -περισσότερο σ’αυτές του πρώτου-.

Ξέρει να χειρίζεται τις πλάτες και να κρατά τη μπάλα για να την παίξει με τον συμπαίκτη που έρχεται, ειδικά τον Modric ή, ελλείψει αυτού, τον Isco, αλλά επίσης και να κοντρολάρει, να γυρίζει και να ψάχνει ο ίδιος την ατομική φάση. Ζει για το γκολ. Δεν συνδυάζεται όπως ο Μπενζεμά, ούτε εργάζεται για τους υπόλοιπους. Βάζει όλες τις ικανότητές του για να το επιλύσει από μόνος του. Φυσικά στην αμυντική ισορροπία η συμβολή του είναι μεγαλύτερη. Πιέζει και κυνηγάει περισσότερο. Είναι πολύ αλληλέγγυος σωματικά. Ο Karim τεχνικά.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.