News Update :

powered by Agones.gr - livescore

28 αγώνες χωρίς να χάσει ... είναι σύμπτωση;

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca


Ενάντια στην Leganes, η Μαδρίτη έκανε έναν απ’αυτούς τους αγώνες του εγχειριδίου. Απ’το εγχειρίδιο του Ζιντάν, συγκεκριμένα. Λίγο ποδόσφαιρο και πολλά γκολ. Πρόσθεσε τη λεπτομέρεια του να κρατήσει ανέπαφη την εστία. Ζήτημα σημαντικό επειδή στο εγχειρίδιο του Ζιντάν προκύπτει ότι η Μαδρίτη είναι ένα σουρωτήρι. Και προκύπτει επίσης ότι τον Ζιντάν δεν τον νοιάζει καθόλου. Επιπλέον, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, τον νοιάζει η ομάδα. Και πρέπει να τον νοιάζει επειδή αυτή η ασύνδετη και μερικές φορές χυδαία ομάδα, αυτή η ηλεκτρική και πνευματώδης ομάδα, αυτή η, μπερδεμένη στο σχεδιασμό του παιχνιδιού και φωτεινή στην αντίδραση και στην πυγμή, ομάδα, έχει 28 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να χάσει.

Πέφτει... Δεν πέφτει

Είναι περισσότερο. Δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται να πέσει ανά πάσα στιγμή. Ότι στις επόμενες εξόδους -που είναι δύσκολες- θα καταλήξει κατακερματισμένη. Είναι η αίσθηση που προσφέρει. Αλλά οι αριθμοί και το ηθικό της ομάδας λένε άλλο πράγμα. Επειδή το παιχνίδι είναι αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σ’ένα γκολ κι ένα άλλο της Ρεάλ Μαδρίτης. Και η Μαδρίτη φαίνεται να φέρνει απρόσεκτα την ορθοδοξία του να υφάνει υποχρεωτικά ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου ανάμεσα σ’ένα γκολ κι ένα άλλο. Την ενδιαφέρει μόνο να σκοράρει. Η Μαδρίτη παίζει σ’αυτό. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει τύχη ούτε σύμπτωση στην στατιστική των 28 παιχνιδιών χωρίς ήττα. Το σχέδιο, έτσι απλά, είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο.

Μόνο ένα ζήτημα ελαχίστων: να σκοράρει ένα γκολ περισσότερο απ’τον αντίπαλο. Αν το ερώτημα είναι: παίζει καλά η Ρεάλ Μαδρίτης; Η απάντηση είναι όχι. Αν το ερώτημα συνοψίζεται στο: λειτουργεί η Ρεάλ Μαδρίτης; Η απάντηση είναι ναι. Όποιος θέλει, να το εκμεταλλευτεί. Κι όποιος δεν θέλει, να περιμένει. Μπορούν να περάσουν αρκετά Τσάμπιονς Λινγκ έως ότου η λογική του ποδοσφαίρου -ανύπαρκτη- να μας δώσει και πάλι δίκιο για να αναφωνήσουμε εκείνο το: «Έχω το’χα ήδη πει...». Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Μαδρίτη κερδίζει ναι, αλλά, τι άσχημα που παίζει!



Ένα αφιέρωμα

Όταν ο Μέσι έχασε το αριστερό παπούτσι του στο γρασίδι του Pizjuán, κάποιος επιτήδειος έπρεπε να πηδήξει γι’αυτό με την βεβαιότητα ότι θα’παιρνε στο σπίτι ένα αντικείμενο λατρείας. Επειδή ήταν το αριστερό παπούτσι του Μέσι αυτό το οποίο κυβέρνησε τη νίκη της Μπάρτσα στη Σεβίλλη σ’ένα τεράστιο παιχνίδι κι ενάντια σ’έναν γιγάντιο αντίπαλο. Οι δύο ομάδες κατέβαλαν τον ιδιαίτερο φόρο τιμής τους στο ποδόσφαιρο σε μια πανέμορφη αναμέτρηση. Το πρώτο μέρος, καθαρός sampaolismo, το άξιζαν μια χούφτα γενναίοι που έφεραν το καρδιοπνευμονικό σύστημά τους στο όριο. Ο τρόπος πίεσης της Σεβίλλης βρίσκεται ήδη στα βιβλία της αθλητικής φυσιολογίας. Της περίσσεψαν παλμοί και της έλειψε το γκολ για να’χει τελειώσει με τη Barcelona και να μην υποφέρει τον Messi στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν ήθελε


Μετά το διάλειμμα, εμφανίστηκε η καλύτερη εκδοχή του Leo. Αυτή που τον μετατρέπει σε all around: ακουμπά, εκτελεί, πασάρει, ντριμπλάρει, κουβαλάει, οργανώνει και χειρίζεται κατά βούληση. Οδήγησε τη Barça στη νίκη με την επάρκεια ενός τελετάρχη. Στη Σεβίλλη μένει το ίχνος της μεγάλης ομάδας. Ένας άλλος τρόπος να κερδίσει.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.