News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι δύο όψεις του Isco

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Μόλις που παίζει στη Μαδρίτη, σταθερός στη La Roja

Με πιθανότητες βασικού ενάντια Eibar



Ο Julen Lopetegui το’χει ξεκάθαρο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν όχι τόσο. Ο  ομοσπονδιακός προπονητής κάλεσε τον Isco Alarcón στην δεύτερη λίστα του, παρόλο που έχει παίξει μόλις 38 λεπτά από τότε που τραυματίστηκε. Ζήτημα εμπιστοσύνης. Θέλει να’χει κοντά τον madridista, ο οποίος επιστρέφει στη La Roja. Ο Julen πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα απ’τους υπόλοιπους, μέσα απ’αυτόν τον περίπλοκο ποδοσφαιρικό καθορισμό που έχει. «Δεν είναι το ίδιο να’σαι αναπληρωματικός στη Ρεάλ Μαδρίτης απ’ότι σ’άλλη ομάδα», δήλωσε ο προπονητής για να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Ο Ζιντάν, απ’τη μεριά του, έκλεισε δημόσια την πόρτα της εξόδου στον Isco με το που τελείωσε η περασμένη σεζόν. Το έκανε στο Τορίνο σε μια εκδήλωση και το επανέλαβε το καλοκαίρι. Ο παίκτης, εν τω μεταξύ, το σκέφτηκε και μάλιστα μέχρι την τελευταία μέρα της αγοράς η παραμονή του ήταν στον αέρα κι όχι με απόφαση του Isco, αλλά λόγω της εικόνας που θα μπορούσε να συναντήσει μέσα στη σεζόν. Στο τέλος έκλεισε την πόρτα επειδή εξακολουθεί να πιστεύει στην πιθανότητές του.

Ο τραυματισμός που υπέστη κι αυτός του Casemiro, έχουν ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς τους. Τους δικούς του επειδή έμεινε τρεις εβδομάδες εκτός δράσης και του Βραζιλιάνου, διότι συνεπάγεται την παρουσία περισσότερης δουλειάς και μυών στη μεσαία γραμμή για να αντισταθμίσει την έλλειψη της λευκής κόλλας.

Επόμενος βασικός με τους λευκούς

Ο Zidane πιστεύει ότι η στιγμή του Isco είναι έτοιμη να φτάσει. Δεν θα’ταν περίεργο ενάντια στην Eibar να εμφανιστεί στην αρχική 11άδα σ’αυτή τη θέση που έχει αφήσει ο Casemiro και η οποία μέχρι τώρα ήταν είτε για τον Asensio, είτε για τον James. Ο Isco ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα’χει την ευκαιρία. Το καθεστώς βασικού θα’ναι περισσότερο από περίπλοκο, αλλά δεν κατεβάζει τα χέρια. Ο τραυματισμός τον άφησε έξω, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει στο ποδόσφαιρο του.

Δεν έχει αποδείξει ότι είναι βασικός

Με τους αριθμούς στο χέρι, η συμμετοχή του Isco με τη Μαδρίτη είναι υπολειμματική φέτος. Είναι αλήθεια ότι άρπαξε το καθεστώς βασικού στο Super Cup, αλλά κι επίσης ότι έχει εξαφανιστεί απ’τα πλάνα του Ζιντάν, φτάνοντας να γίνει ο μοναδικός παίκτης του γηπέδου, -ο Coentrao ήταν τραυματίας-, μαζί με τον Mariano, οποίος δεν έχει παίξει βασικός στο πρωτάθλημα. Μόλις τρία παιχνίδια, μόλις 57 λεπτά, ανεπαρκή για έναν απ’τους παίκτες που, χωρίς να’χει γίνει αδιαμφισβήτητος βασικός, έχει παίξει περισσότερο στις τελευταίες σεζόν.


Το πανόραμα του Malagueño έχει επιδεινωθεί, καθώς ο James τον προσπέρασε στο rotation, και φαίνεται να’χει λιγότερη εμπιστοσύνη απ’τον Ζιντάν. Ο Asensio, επιπλέον, είχε περισσότερη εμπιστοσύνη από ό, τι έναν Isco που δεν είναι συνηθισμένος να παίζει τόσο λίγο.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.