News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane επιδιώκει τον έλεγχο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Μερικοί παίκτες βλέπουν ότι έχουν χάσει βάρος και παρουσία στις αποφάσεις του Zizou

Οι ισοπαλίες έχουν εγείρει αμφιβολίες στην ομάδα



Οι τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες έχουν το τίμημά τους. Τόσο εξωτερικά όσο και μέσα σε μια ομάδα που, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, έχει σταματήσει να τα βλέπει όλα ρόδινα, βλέποντας παράξενες κι άγνωστες σκιές απ’την άφιξη του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι λόγοι γι’αυτές τις αποτυχίες είναι πολλοί και διάφοροι. Καθένας έχει το δικό του, αλλά αυτό που ανησυχεί τον τεχνικό είναι να επανακτήσει τον έλεγχο μιας ομάδας που αρχίζει να’χει αμφιβολίες, που δεν είναι πλέον όλα τα ευχάριστα όταν ο προπονητής παίρνει αποφάσεις. Μέχρι πριν 15 ημέρες όλοι κατανοούσαν το ρόλο που τους αντιστοιχούσε μέσα στην ομάδα, αλλά κάποιοι παίκτες έχουν δει να κάνουν ένα ή δύο βήματα πίσω όταν τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Κι ο Ζιντάν επιδιώκει και θέλει να γίνουν όλα όπως πριν απ’αυτό το αρνητικό σερί των τραυματισμών και των αποτελεσμάτων.

Την περασμένη σεζόν, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως madridista προπονητής ήταν πολύ σαφής κι έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στο BBC. Ο Ζιντάν πίστευε ότι όσο οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν καλά, θα παίζουν πάντα, κάτι που αποδέχθηκε η ομάδα ή τουλάχιστον ότι δεν δόθηκε η παραμικρή σημασία για να γίνει κάτι γνωστό.

Το πρόβλημα έχει έρθει όταν η ιστορία έχει επαναληφθεί αυτή τη σεζόν κι ο Γάλλος είπε το ίδιο σχετικά με τους τρεις προαναφερθέντες επιθετικούς, λεπτομέρεια που δεν άρεσε γιατί στ’αποδυτήρια θεωρούν ότι οι τρεις τους έχουν παίξει χωρίς να’ναι καλά ή τουλάχιστον στο εκατό τοις εκατό. Ο πρώην λευκός παίκτης το είπε και πάλι δημόσια, για να το επικυρώσει στη συνέχεια με την παρουσία των τριών στην 11άδα, όταν ο Μπενζεμά είναι μακριά απ’το καλύτερο επίπεδό του ή όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξακολουθεί να ψάχνει την καλύτερη φόρμα του. Ορισμένοι παίκτες έχουν αισθανθεί στοχοποιημένοι και η ομάδα έχει υποφέρει, φθάνοντας σε τέσσερις ισοπαλίες που ανοίγουν μια παρένθεση στην, μέχρι στιγμής, επιτυχημένη εποχή του Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενίσχυση του κέντρου

Η θεωρία των παικτών είναι ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν πάντα τρεις επιθετικοί και περισσότερο όταν απουσιάζουν οι Casemiro και Modric και δεν θα επιστρέψουν μέχρι το Νοέμβριο. Η σημασία του παιχνιδιού της Ρεάλ Μαδρίτης έχει υποφέρει με τη μορφή ισοπαλιών που έχουν προκαλέσει την απώλεια της μοναξιάς της κορυφής.

Στ’αποδυτήρια αυτές τις στιγμές έχουν πολύ σαφές ποιος παίκτης είναι αυτός που είναι πάνω απ’τους υπόλοιπους κι αυτός είναι ο Gareth Bale. Σκέφτονται ότι είναι σε θέση να’χει περισσότερο βάρος μέσα στην ομάδα και να’ναι ακόμη και πιο αποφασιστικός. Ο Ρονάλντο έχει αντιληφθεί το άλμα προς τα εμπρός που έχει κάνει ο Ουαλός και κάθε παιχνίδι που περνάει, δείχνει σε όλους ότι ο Bale της εθνικής μπορείς επίσης να φανεί και στην Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο Ζιντάν ξέρει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αποκαταστήσει τον έλεγχο και να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη όλης της ομάδας, αυτών που παίζουν κι αυτών που παίζουν λιγότερο.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.