News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Morata παίζει ρόλο σωτήρα και πάλι, ρόλο που δεν παίζει πλέον ο Cristiano

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Ο φορ δίνει τους τρεις βαθμούς ενάντια σε μια μεγάλη Αθλέτικ

Η Μαδρίτη πήρε το προβάδισμα νωρίς, αλλά η αντιρρόπηση της ομάδα έδωσε ζωή στους rojiblancos, ο οποίοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να κερδίσουν, αλλά οι ανέκαθεν επαναστάτες εξεγέρθηκαν και πάλι



Επικαλέστηκαν και πάλι το επικό, αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Δεν είναι επικό, είναι επιμονή. Η Μαδρίτη νίκησε την Αθλέτικ μ’ένα γκολ επτά λεπτά πριν το 90, αλλά η στιγμή στην οποία σκόραρε το νικητήριο γκολ είναι περιστασιακή και καθόλου σχετική. Αυτό που σημαίνει είναι ότι ο αντίπαλος έχει λίγο χρόνο για αντίδραση, αλλά θα μπορούσε να’ρθει πριν ή μετά. Οι blancos έπαιξαν με βάση την συσσώρευση των στοιχείων γύρω απ’την αντίπαλη εστία και στη συνεχή προσπάθεια για να σκοράρουν, αλλά χωρίς έναν δρόμο μελετημένο εκ των προτέρων. Εάν γνωρίζεις τη διαδρομή, θα φτάσεις πιο γρήγορα. Όμως η Μαδρίτη δεν έχει ένα GPS που να υποδεικνύει τις συντομεύσεις, αλλά πηγαίνει στα τυφλά για να δει αν θα τα καταφέρει.

Ο Morata θα καλύψει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και θ’ανοίξει τα ραδιόφωνα και τα τηλέφωνα. Ο canterano το κέρδισε. Είναι το δεύτερο γκολ που σκοράρει φέτος που σημαίνει τρεις βαθμούς και μια συνακόλουθη έκρηξη γλεντιού στο Μπερναμπέου. Τα προκαλεί ευσυνείδητα. Έχει επιστρέψει στη Μαδρίτη για να εκμεταλλευτεί, τουλάχιστον προς το παρόν, αυτές τα λεπτά ποιότητας, που θα’λεγε ο Simeone, στο μέγιστο και, μ’αυτά, ν’αναγκάσει τον Ζιντάν να τον κάνει την επιθετική αναφορά του. Στην απλή παρουσία του στο γήπεδο φάνηκαν η νευρικότητα και το πάθος που σε άλλες εποχές, όταν δεν ήταν αυτός, έλειπαν απ’τους συμπαίκτες του. Ο Morata, παρά το αδιάκοπα βαρύ και πικραμένο του πρόσωπο, είναι καθαρή ώθηση. Αποπνέει επιθυμία κι ενθουσιασμό, που επιπλέον με την ποιότητα είναι αρετές που βοηθούν τον παίκτη να γίνει καλύτερος.

Αυτή η φιλοδοξία δηλώνει ότι μαζί με τον Lucas Vázquez, δεν αποπνέει ακριβώς απ’τους πόρους του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο ανταγωνιστής σε μια ιστορία με αίσιο τέλος, κάτι αδύνατο να ερμηνευτεί βλέποντας τις χειρονομίες του Πορτογάλου όταν επιβεβαιώθηκε ότι η ομάδα του κέρδισε. Τέταρτο παιχνίδι στη σειρά που δεν σκοράρει ο Cristiano στο σπίτι. Το «7» αισθάνεται πάντα στους ώμους του την ευθύνη του σκοραρίσματος, ένα βάρος που τοποθετεί στον ίδιο του τον εαυτό σαν ένα πολύ βαρύ ζυγό που σηκώνονταν χαλαρά στην ωριμότητά του, αλλά που κάθε φορά ωθεί το λαιμό περισσότερο προς το έδαφος, εμποδίζοντας τον να συνεχίσει στον πρότερο ρυθμό.

Κανείς δεν έχει καταφέρει να κάνει να ενδιαφέρεται ο Cristiano περισσότερο για την ομάδα απ’τον ίδιο του τον εαυτό, δεν πρόκειται να το κάνει τώρα ο Ζιντάν. Πιθανώς είναι ήδη αργά για να τον κάνει να δει ότι, στα τελευταία του χρόνια σε υψηλό επίπεδο, θα επιτύχει μια μεγαλύτερη λάμψη του ιδίου συμβάλλοντας σ’όλη την ομάδα, απ’το να παλεύει σε μια μοναχική μάχη εναντίον του εαυτού του. Δηλαδή, να καταλάβει ότι υπάρχουν περιπτώσεις στους αγώνες στις οποίες θα πρέπει να σταματήσει και να σκεφτεί, πριν σουτάρει τη μπάλα στο τέρμα, ότι υπάρχουν συμπαίκτες που μπορεί να να’ναι καλύτερα τοποθετημένοι απ’αυτόν, για να σκοράρουν. Είναι μια χαμένη περίπτωση, αλλά είναι απλά ένα όνειρο για μια αλλαγή.



Αποδοκιμασίες στον Ζιντάν γιατί έβγαλε τον Isco

Το Μπερναμπέου δεν είναι ανόητο, σχολίασε η συνάδελφός μας Gemma Herrero όταν ο Zidane δέχτηκε μια ριπή του κόσμου του, επειδή αντικατέστησε τον Isco κι όχι άλλους, για να βάλει τον Lucas. Ο Isco ήταν ο καλύτερος της Μαδρίτης, για πρώτη φορά μετά από μήνες, ο μόνος που θα μπορούσε να διαβάσει την εξαιρετική τακτική τοποθέτηση της Athletic για να διαρρεύσει μεταξύ των γραμμών της, όπως οι διαρροές νερού και να σερβίρει ευνοϊκές μπαλιές στους τρεις της επίθεσης, όπως στην ενέργεια του γκολ του Μπενζεμά στο 6ο λεπτό -μέσω απαραίτητης βοήθειας του Saborit -. Το έκανε κατά τη διάρκεια των 65 λεπτών που ήταν στο γήπεδο. Αλλά ο Ζιντάν δεν θέλησε να βγάλει τον Kovacic για να μην χάσει την λίγη ισορροπία που απέμενε σε μια 11άδα ετοιμόρροπη και συνέχισε χωρίς να τολμά να βγάλει οποιονδήποτε απ’τους μπροστινούς. Ο Bale έπαιζε σ’ένα καλό επίπεδο, ο Μπενζεμά θα αλλάζονταν απ’τον Morata. Έμενε μόνο ένας...

Στον Valverde δεν έγινε χάρη, έχοντας να παίξει στο Μπερναμπέου με μια ποσότητα -και ποιότητα- καταστροφικών απωλειών για την ομάδα του. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε και στον Valverde αρέσει να χάνει κι επιθυμεί οι παίκτες του να προσπαθούν να κερδίσουν οπουδήποτε πηγαίνουν (αν και στο Europa League δυσκολεύεται να διατηρήσει αυτήν την θεωρία). Γνωρίζοντας την ασυνέπεια του κέντρου της Μαδρίτης, επέλεξε τους Sabin, Raúl κι Eraso για να συνοδέψουν τον Γουίλιαμς, τον φορ μπροστά στην απουσία του Aduriz. Τι σήμαινε αυτό; Ότι πέραν του ότι είχε τέσσερις άνδρες ικανούς να οργανώσουν μια ακραία πίεση, θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στην μεσαία γραμμή επίσης και μέσω της μπάλας. Το έκαναν απ’την αρχή, κι ούτε καν το χαστούκι του 1-0 δεν επέδρασε αρνητικά στο ηθικό τους. Συνέχισαν ενωμένοι μέχρι που ο Sabin εκμεταλλεύτηκε μια απ’τα ανωριμότητες του διδύμου Πέπε-Varane για να ισοφαρίσει.

Ο «Txingurri» είχε κρυμμένο ένα όπλο μαζικής καταστροφής που δεν θα’χε βρει ούτε ο George W. Bush. Ο Iñigo Lekue έκανε ένα απ’τα καλύτερα παιχνίδια του ως επαγγελματίας στο Μπερναμπέου με μια αμυντική παράσταση και, πάνω απ’όλα, επιθετική, την οποία θα θυμάται για πολύ καιρό ο Oscar De Marcos, ο βασικός δεξιός μπακ. Ήταν τόση, που εκτός απ’το να προκαλέσει το γκολ του Μερίνο, προκάλεσε να πρέπει να εμφανιστεί ο Μπέιλ απ’τα αριστερά για να δώσει στηρίγματα στον Μαρσέλο. Ο Ουαλός, ο οποίος ήταν στη δεξιά πλευρά, πέρασε στην αντίθετη πλευρά για να κάνει εξ ολοκλήρου την λειτουργία που εδώ και χρόνια δεν κάνει ο Κριστιάνο, η οποία είναι να βοηθάει τον μπακ του.



Πήγαινε έλα χωρίς οργάνωση

Η Μαδρίτη είναι μπλεγμένη χωρίς Modric και Casemiro. Έτσι κάνει εξίσου, έναν εξαιρετικό αγώνα όπως στο Villamarin, με το να επιτρέπει πέντε ή έξι καθαρές ευκαιρίες για γκολ στην Λέγκια Βαρσοβίας και στην Athletic Club. Ο Kovacic, ο οποίος είχε αποδώσει σ’ένα μέσο-υψηλό επίπεδο σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, ήταν ιδιαίτερα αποτυχημένος, έτσι ώστε η δημιουργική λειτουργία έπεφτε και πάλι αποκλειστικά στον Kroos, ο οποίος ένιωθε την ανάσα του Ραούλ Γκαρσία σε κάθε βήμα. Ο navarro δεν σταμάτησε να τρέχει πίσω απ’τον Γερμανό μέχρι που πήγε εξαντλημένος στον πάγκο. Όταν ο Kroos δεν μπορούσε να συμμετάσχει, δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε κι ο Μαρσέλο, κλεισμένος απ’τους Sabin και Lekue. Ήταν ο Pepe αυτός που έβγαινε από πίσω όπως μπορούσε, μέχρι που εμφανίζονταν ο Isco για να πάρει τη σκυτάλη.

Αποβαίνει, προφανές ότι η Μαδρίτη δουλεύει ανεπαρκώς την έξοδο της μπάλας υπό πίεση. Η Athletic ξεχύνονταν στον σβέρκο μέχρι και του Navas, επειδή ένιωθε τον φόβο, μύριζε το αίμα, και σαν ένας καρχαρίας, επρόκειτο να σκοτώσει. Ο κάτοχος της μπάλας, είτε είναι ο τερματοφύλακας είτε οι στόπερ είτε οι μπακ δεν παίρνει σχεδόν ποτέ το πλεονέκτημα, ούτε βρίσκει ένα ή (όπως θα’πρεπε να’ναι) δύο στηρίγματα για να απελευθερώσει χωρίς ρίσκο τη μπάλα. Σε μία απ’αυτές τις απώλειες, ο Varane έδωσε λάθος στον Keylor κι ο Williams έχασε το τρίτο του τετ α τετ με τον Κοσταρικανό. Ο νεαρός επιθετικός έμεινε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περιπλανώμενος δύσπιστα στα περίχωρα του τέρματος του Navas. Αυτά τα ίδια λάθη συμβαίνουν όταν αυτός που πιέζει είναι η Μαδρίτη. Το κάνουν δύο ή τρεις παίκτες, αλλά χωρίς πειθαρχία ούτε αρμονία, και η ανάκτηση περιορίζεται στις συμπτώσεις.

Αυτή η αποδιοργάνωση οδηγεί αναπόφευκτα το παιχνίδι σ’ένα ασταμάτητο πήγαινε έλα, σαν ένα εκκρεμές που δεν μπορεί να σταματήσει να αιωρείται. Τώρα μου επιτίθεσαι εσύ, αλλά πρόκειται να δεχθείς αμέσως την επίθεσή μου. Σ’αυτό το παιχνίδι, η Μαδρίτη έχει έναν εξοπλισμό πολύ πιο ακριβή από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον πλανήτη. Ο Ζιντάν το γνωρίζει και το εκμεταλλεύεται για να κρύψει τις αδυναμίες της προσέγγισής του. Έβαλε τον Morata και σκόραρε κι άλλο γκολ. Όσο έχει τους Lucas και Morata ως τρυπάνια, ελάχιστα ή καθόλου θα κοιτάει τι κάνει ή δεν κάνει η Μαδρίτη στο Valdebebas.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.