News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η εξομολόγηση του Zidane σε Morata και Lucas: "Πρέπει να βάζω πάντα το BBC"

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Του Luis Miguel Gonzalez

Ο Γάλλος χρωστά στους canteranos

Ο προπονητής της Μαδρίτης είναι ευχαριστημένος με τους δύο canteranos, παρόλο που κατέστησε σαφές και στους δύο ότι δεν θα’ναι βασικοί ποτέ αν το «BBC» είναι σε θέση να παίξει, όπως θέλει ο πρόεδρος


Στην επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στο Copa del Rey αποδείχθηκε και πάλι ότι οι canteranos ζητάνε φωνάζοντας περισσότερες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Η κατατρόπωση της Cultural Leonesa, αν και πρόκειται για έναν αντίπαλο της Segunda B, ήταν ακόμα μια απόδειξη της αφοσίωσης και του ενθουσιασμού αυτών των νέων άξιων, τους οποίους ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει συνήθως δίπλα του στον πάγκο.

Τα παιδιά, που υπέταξαν με 1-7 την leonés ομάδα, έκαναν να μην λείψει σε κανέναν το «BBC», η τρίαινα που σχηματίζουν οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο. Μια άλλη τρίαινα, αυτή που σχηματίζουν οι Lucas Vázquez, Άλβαρο Μοράτα και Marco Asensio, έλαμψε αυτόφωτα, χωρίς ν’αφήσουμε κατά μέρος την επιμονή των άλλων συμπαικτών, συμπεριλαμβανομένου του αριστοτεχνικού γκολ του Nacho. Όλοι τους κατέληξαν να κάνουν τον Γάλλο να κατανοήσει ότι οι λευκοί canteranos έχουν την επαρκή ποιότητα για να τους υπολογίζει περισσότερο στη διαμόρφωση της αρχικής ενδεκάδας για να υποδεχτούν ή να επισκεφθούν οποιοδήποτε αντίπαλο.

Στον σχηματισμό που βγήκε εξ αρχής σ’αυτόν τον πρώτο αγώνα κυπέλλου, ήταν όλοι διεθνείς, όπως και οι τρεις αλλαγές που έκανε ο Ζιντάν κατά το δεύτερο ημίχρονο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Julen Lopetegui, υπολογίζει τους Carvajal, Nacho, Isco, Morata, Lucas Vázquez και Marco Asensio. Μέχρι κι ο Mariano, ο οποίος έκλεισε το λογαριασμό του σκορ με μια κεφαλιά ακριβείας, είναι διεθνής με την εθνική της χώρας του, τη Δομινικανή Δημοκρατία. Μια ομάδα παικτών κλάσης περισσότερο από αναγνωρισμένη, που στη Μαδρίτη έχουν περισσότερο εξασφαλισμένο ότι είναι αναπληρωματικοί παρά βασικοί, εκτός απ’τους Carvajal, Pepe, Kroos και Kovacic.



Στην φετινή σεζόν ο Ζιντάν δεν δίνει πίστωση στους canteranos. Το «BBC» είναι άθικτο για τον Γάλλο προπονητή γιατί έτσι το σκέφτεται ο πρόεδρός του, ο οποίος από τότε που τον έφερε ως παίκτη, τον θαυμάζει και τον υπολογίζει. Χωρίς να προχωρήσουμε παραπέρα, τρεις ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Γάλλος προπονητής συναντήθηκε στ’αποδυτήρια με τον Άλβαρο Μοράτα και τον Lucas Vázquez. Και στους δύο έφτασε να πει ότι «σας υπολογίζω επειδή είστε δύο πολύ μεγάλοι παίκτες, αλλά έχω την υποχρέωση να βάζω στην επίθεση πάντα τους Cristiano, Bale και Benzema». Προφανώς, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι οι «BBC» έχουν εξασφαλισμένο το καθεστώς βασικού δεδομένων των παχυλών μισθών τους. Μια υποχρέωση, αυτή του Ζιντάν, παρόλο που δεν την είπε στους συνεργάτες του, που πρέπει να πληροί αυστηρά ο προπονητής, όπως και τόσες άλλες, επειδή το διατάζει το αφεντικό του συλλόγου.

Τον Γάλλο, παρά την μόρφωσή του και το μόνιμο χαμόγελό του, δεν το επηρεάζει ότι το BBC αποδοκιμάστηκε ενάντια στο bilbaíno σύνολο, ενώ ο Morata, όπως έκανε ήδη εναντίον της Σπόρτινγκ στο Champions League, σκόραρε το καθοριστικό γκολ στην τελευταία αναπνοή και των δύο αναμετρήσεων. Και το ίδιο συμβαίνει και με τον Lucas Vázquez. Λίγο χρησιμεύει στον ικανό και μαχητή gallego παίκτη, το ν’αφήνει την ψυχή του στο γήπεδο. Το καθεστώς βασικού δεν είναι κατάλληλο γι 'αυτόν. Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν του 2016-17, ο Morata είχε συμμετάσχει σε 14 παιχνίδια, έχει σκοράρει έξι γκολ κι έπαιξε συνολικά 634 λεπτά. Απ’τη μεριά του, ο Lucas Vázquez έχει βγει στον αγωνιστικό χώρο 12 φορές, έχει σκοράρει ένα γκολ κι έπαιξε 501 λεπτά.



Ζήλια για την ανανέωση του Kroos

Απ’το Valdebebas έχει διαρρεύσει η ενόχληση ορισμένων παικτών. Κι όχι μόνο σε σχέση με το θέμα των νεότερων του ρόστερ, των οποίων η αξία δεν φαίνεται ν’ανταμείβεται με το καθεστώς βασικού, αλλά επίσης και μεταξύ μερικών βετεράνων και θεωρούμενων βαρέων βαρών. Η ανανέωση του Toni Kroos μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 έχει προκαλέσει περισσότερα από ένα εξανθήματα σε κάποιους παίκτες του madridista ρόστερ. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Πορτογάλος Πέπε, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είναι σε αναμονή για να ανανεώσει τη σύμβασή του.


Οι απαιτήσεις του στόπερ είναι να βρεθεί στο ύψος των συμπαικτών που αμείβονται γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Ο Pepe δεν κρύβει την ενόχλησή του γνωρίζοντας ότι ο προαναφερθέντας Kroos θα λάβει συνολικά 120 εκατομμύρια μικτά μετά την επέκταση του συμβολαίου του για έξι χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Εκτός απ’αυτό το μισθό, ο Τεύτονας παίκτης έχει παχυλά πριμ και ρήτρες στο συμβόλαιό του. Μία απ’αυτές, για παράδειγμα, να πληρωθεί 1,8 εκατομμύρια μικτά, αν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μαδρίτη του απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.