News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Bilbao 2-1

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Απ’το προηγούμενο διάλειμμα για εθνικές, μέχρι το επόμενο, η σημερινή, ήταν η δυσκολότερη υποχρέωση που είχε να δώσει η Ρεάλ. Με δεδομένο το πρόσωπο που είχε δείξει μέχρι σήμερα, τις απουσίες και τον αντίπαλο, η εικόνα της δεν εξέπληξε καθόλου. Κακή εμφάνιση απ’την Ρεάλ, δίκαιη νίκη, θα μπορούσε να’χει κερδίσει και με 3-1. Η ομάδα ΔΕΝ βλέπεται κι αγωνιστικά ΔΕΝ έχει καμία διαφορά απ’την περσινή ομάδα του Ράφα. Ή μάλλον έχει μία…Αυτήν την χειρότερης άμυνας, σε σχέση με την περσινή.


Στο α, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Μπιλμπάο. Ο Ρονάλντο έχασε τη μπάλα στη γραμμή της σέντρας, οι Βάσκοι βγήκαν στην κόντρα και η μπάλα έφτασε στον ελεύθερο Ινάκι Ουίλιαμς ο οποίος δεξιά, απ’το ύψος της περιοχής, έκανε το συρτό με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ. Αμέσως μετά, στο 6, η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία της. Ο Μαρσέλο έκανε τη διαγώνια 40άρα πίσω απ’το κέντρο, στον Ίσκο, που βρίσκονταν δεξιά έξω απ’την περιοχή. Ο Malagueño κατέβασε καλά, αλλά μπαίνοντας στην περιοχή, έχασε απ’τον Saborit. Όμως δεν πτοήθηκε, τον πίεσε και κέρδισε άμεσα, γυρίζοντας στον Μπενζεμά, που ήταν μόνος στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε για το 1-0.

Η Μπιλμπάο επηρεάστηκε κάπως απ’την εξέλιξη και για το επόμενο 10άλεπτο η Ρεάλ έλεγξε το ματς, για να φτάσει στο 15, όπου ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από αριστερά, κι ο Μπέιλ από κάποια απόσταση απ’το τέρμα, έπιασε μόνος του την κεφαλιά, για την στείλει πάνω απ’τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στα καρέ της Ρεάλ, με τον Μερίνο να πιάνει ανενόχλητος από καλύτερη θέση την κεφαλιά, και να την στέλνει πάνω απ’τα δοκάρια. Η Μπιλμπάο αναθάρρησε, πήρε τον έλεγχο, κέρδισε μέτρα και στο 26 έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μαρσέλο έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο στο σπριντ, ο οποίος έκανε ανενόχλητος την πλαγιοκόπηση από αριστερά. Ο Βαράν έκοψε αρχικά με τη μπάλα να χτυπάει στον Eraso και να φτάνει στον Πέπε, ο οποίος δεν έδιωξε καλά, στέλνοντάς την και πάλι πάνω στον Eraso ο οποίος έκανε αμέσως την ασίστ για τον αμαρκάριστο Μερίνο στο ύψος του πέναλτι, για την ισοφάριση. 

Για το επόμενο τέταρτο η Μπιλμπάο επέβαλε τον ρυθμό της χωρίς όμως ν’απειλήσει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που πατούσε τη madridista περιοχή, προσπαθώντας να κάνει κάτι, το Μπερναμπέου αποδοκίμαζε χλιαρά την ομάδα του. Για να φτάσουμε στο 42, όπου ο Πέπε έκανε την 50άρα μπαλιά για τον Μπέιλ, στα πλάγια έξω απ’τα αριστερά της περιοχής. Ο Ουαλός την άνοιξε προς τα μέσα, πάτησε με πολύ δύναμη, έβαλε πλάτη τον αντίπαλο του και πλαγιοκόπησε στη μικρή περιοχή. Εκεί, ο Ρονάλντο έβαλε άψυχα το πόδι και η βασκική άμυνα δεν δυσκολεύτηκε να καθαρίσει. Και στο 45, ο Κρος πέρασε τη μπάλα μπροστά για τον Ρονάλντο, μ’ελεύθερο χώρο μπροστά του. Ο Πορτογάλος ξεπέρασε στο σπριντ τον αντίπαλό του, μπήκε μόνος στην περιοχή, έφτασε μπροστά απ’τον Ιραϊθόθ από πολύ γωνία, κι αντί να προσπαθήσει να σπάσει για τον Μπενζεμά ή τον Μπέιλ, επέλεξε να τελειώσει μόνος του, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ιραϊθόθ. 

Στο β η Ρεάλ μπήκε κι έμοιαζε να’χει αέρα 3 γκολ. Υπνωτισμένα. Η Μπιλμπάο έλεγχε το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και στο 51, ο Πέπε προσπάθησε να καλύψει τη μπάλα απ’το πλάγιο άουτ των Βάσκων, την έχασε, αυτή έφτασε στον Ινάκι ο οποίος βγήκε μόνος με πρόσωπο στον Νάβας, έκανε με τη μία το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’τα δοκάρια. Αφού πέρασαν τα πρώτα 15 λεπτά, και συνολικά μια ώρα παιχνιδιού, η Ρεάλ θυμήθηκε ποια ομάδα είναι και τι στόχους έχει και για το επόμενο 25λεπτο πίεσε έντονα τη Μπιλμπάο. 

Αρχικά στο 59, ο Ίσκο έκανε από δεξιά τη σέντρα μέσα στην περιοχή, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο Μπενζεμά, ο οποίος έκανε μια άσχημη σκαστή κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Ιραϊθόθ. Στο 64 ο Ζιντάν, αποφάσισε λανθασμένα να βγάλει τον Ίσκο, ο οποίος ήταν καλός, να βάλει τον Λούκας, και να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2, με Λούκας δεξιά, Μπέιλ αριστερά, και τους δύο γνωστούς ανύπαρκτους στην κορυφή. Μια μερίδα κόσμου αποδοκίμασε. Ίσως την αλλαγή, ίσως τον Ίσκο. Μια άλλη φώναξε τ’όνομά του. Στο 69 η Ρεάλ επιτέθηκε στην ανοργάνωτη άμυνα των Βάσκων. Ο Κρος έκανε την κάθετη στον Μπενζεμά, αυτός με ωραίο τακουνάκι με τη μία έβγαλε στον επερχόμενο Ρονάλντο, κι ο Πορτογάλος, ανενόχλητος απ’το ημικύκλιο σούταρε άουτ.

Με Λούκας, Μπέιλ στα φτερά, όπως αναμένονταν, η Ρεάλ έγινε ακόμα πιο απειλητική. Έτσι, στο 71 ο Λούκας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κόβασιτς έπιασε την κεφαλιά μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να γλείφει τη ρίζα της δοκού. Στο 74 βγήκε ο Αλγερινός περιπατητής, μέσα σ’έντονες αποδοκιμασίες, παραχωρώντας τη θέση του στον Μοράτα. Στο ίδιο λεπτό, η Ρεάλ απείλησε και πάλι. Ο Κρος έκανε τη βαθιά διαγώνια μπαλιά, ο Μπέιλ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, μέσα στην περιοχή από αριστερά, βγήκε τετ α τετ, έκανε το πλάσε με τη μία, αλλά έχασε το άχαστο. Στο 79, ο Κόβασιτς έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Λούκας, μέσα στην περιοχή κι αυτός γύρισε με τη μία στον Μοράτα. Ο Ιραϊθόθ ήταν εξουδετερωμένος στο έδαφος. Κι ο Μοράτα το ΕΧΑΣΕ στέλνοντας τη μπάλα πάνω του. 

Για καλή του τύχη, και για της Ρεάλ, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο canterano βρήκε την ευκαιρία να εξιλεωθεί. Ο Μπέιλ έκανε την πλαγιοκόπηση από αριστερά, ο Μοράτα πετάχτηκε πρώτος, χάνοντας αρχικά το άχαστο, με πλασέ πάνω στον Ιραϊθόθ, αλλά στο ριμπάουντ έβαλε και πάλι μπροστά την Ρεάλ. Οι blancos φάνηκαν να ντράπηκαν που προηγήθηκαν, και προσπάθησαν άμεσα να φέρουν το ματς και πάλι στην ισορροπία. Η Μπιλμπάο έκανε τη βαθιά μπαλιά στην άμυνα των merengues με τον Βαράν να προλαβαίνει. Και στη συνέχεια, να κάνει τραγικό λάθος, γυρίζοντας τη μπάλα άψυχα στον Νάβας. Ο Ινάκι που καιροφυλαχτούσε, την πρόλαβε και βγήκε τετ α τετ. Κι ο Tico, με ολύμπια ψυχραιμία, έκανε την απόκρουση του αγώνα, κρατώντας το σκορ και τους 3 βαθμούς για την Ρεάλ. Τον αγώνα έκλεισε ένα στιγμιότυπο, χαρακτηριστικό της θλιβερής κατάστασης που βρίσκεται ο Ρονάλντο. Ο Μοράτα πήρε στο χώρο του κέντρου, με τη Μπιλμπάο να’ναι όλη μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση. Άνοιξε στον Λούκας, ο οποίος έφυγε μόνος του, κι έσπασε στο ημικύκλιο για τον Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος είχε όλο το χρόνο, κοντρόλαρε, σημάδεψε και την έστειλε πάνω στον Ιραϊθόθ.

Μπενζεμά, Ρονάλντο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ. Ο Γάλλος είχε μόνο το πολύ σημαντικό γκολ και τίποτα άλλο. Για τον Πορτογάλο, ας μην μιλήσουμε καλύτερα, η περιγραφή του αγώνα μιλάει από μόνη της. Πολύ καλό παιχνίδι απ’τον Μπέιλ, με προσφορά, ενέργεια τρεξίματα, προκάλεσε το δεύτερο γκολ. Η εικόνα του θα’ταν ακόμα καλύτερη αν δεν έχανε τη μεγάλη ευκαιρία του.

Μια απ’τα ίδια με τον Ουαλό, κι ο Ίσκο, ο οποίος είχε και μια ασίστ. Τα ίδια και για τους Κόβασιτς, Κρος. Ο Γερμανός έκανε το παιχνίδι από πίσω, έδινε το ρυθμό, ο Κροάτης είχε πολλές βαθιές μπαλιές που δημιουργούσαν προβλήματα στην πλάτη των Βάσκων.

Πέπε, Βαράν, ασταθείς, με τα προαναφερθέντα λάθη και με συμμετοχή στο γκολ της Μπιλμπάο. Ο Μαρσέλο έμπαζε αμυντικά, επέτρεπε επελάσεις, είναι ο μεγάλος υπαίτιος στην ισοφάριση. Δημιουργικά πρόσφερε, κυρίως στο α, αποκορύφωμα η 40άρα στον Ίσκο στο 1-0. Στο β έπεσε κάπως. Ο Καρβαχάλ ήταν ο καλύτερος της τετράδας, δεν επέτρεψε φάσεις, ενώ είχε αρκετή συμμετοχή και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Νάβας βράχος, δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, είχε την τεράστια απόκρουση στο 2-1 κρατώντας τη νίκη για την Ρεάλ.

Ο Λούκας, ήταν ο γνωστός Λούκας. Τίποτα λιγότερο. Μπήκε έδωσε ενέργεια, βοήθησε την Ρεάλ να φτάσει στη νίκη. Ο Μοράτα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ευτυχώς εξιλεώθηκε και η ομάδα κέρδισε χάρη στο γκολ του. Αν όμως δεν σκόραρε και δεν έρχονταν η νίκη, ποιος να τον κατηγορήσει; Μπαίνει κάθε φορά στο 70-75 και καλείται να βγάλει τα κάστανα απ’τη φωτιά, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν οι δύο ανύπαρκτοι. Κατάντια…

@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.