News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επιστρέφει το διπλό «Κ»

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Του Santiago Siguero

Kroos και Kovacic θα αποτελέσουν τη γραμμή των μέσων της Ρεάλ Μαδρίτης για να της δώσουν σταθερότητα



Επιστρέφει το διπλό «Κ» στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης. Toni Kroos και Mateo Kovacic θ'αποτελέσουν το δίδυμο των μέσων απόψε κατά της Αθλέτικ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα καταφύγει έτσι στη φόρμουλα που χρησιμοποίησε ήδη την περασμένη εβδομάδα κατά της Ρεάλ Μπέτις στη Σεβίλλη, στο οποίο ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

Με τους Modric και Casemiro εκτός, ο Ζιντάν προσπαθεί να βρει το κλειδί ισορροπίας μεταξύ επίθεσης κι άμυνας. Ο τεχνικός δεν ικανοποιήθηκε καθόλου με την απόδοση της μεσαίας γραμμής του την περασμένη Τρίτη κατά της Λέγκια Βαρσοβίας. Την αποτέλεσαν ο άθικτος Kroos, ο James Rodríguez κι ο Marco Asensio. Δύο επιτελικοί μέσοι (σχεδόν τρεις, καθώς ο Kroos συστήθηκε στον κόσμο του ποδοσφαίρου σ'αυτή τη θέση), οι οποίοι απέτυχαν να σταματήσουν την παραγωγή του παιχνιδιού της Λέγκια, η οποία είχε μια καλή ντουζίνα ευκαιριών στο γεμάτο Santiago Bernabeu.

Περισσότερη σταθερότητα

Ο Ζιντάν παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι πήρε ρίσκα αναλογικά ενός αντιπάλου που θεωρείται ομόφωνα ο πιο αδύναμος του ευρωπαϊκού ομίλου της Μαδρίτης. Αλλά ο Γάλλος προπονητής γνωρίζει ότι ενάντια στην Αθλέτικ δεν έχει αυτήν τη πολυτέλεια. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να βάλει στην εντεκάδα τον Kovacic, ένας παίκτης που, αν και με κάποια τάση στην αναρχία, εγγυάται τουλάχιστον αμυντική δουλειά κι ένα καλό πόδι για να ξεκινήσει η κατασκευή της κίνησης, όταν οι αντίπαλοι κλείνουν, όπως αναμένεται, τον Kroos.

Ο Γερμανός είναι σταθερός για τον ZZ και, επιπλέον, αδιαπραγμάτευτος για την ώρα, λόγω των απουσιών των δύο βασικών συμπαικτών του στο κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Γερμανός, ένας ποδοσφαιριστής σημαντικής ανάπτυξης, διατρέχει τον κίνδυνο να τραυματιστεί λόγω υπερφόρτωσης αγώνων. Ο Ζιντάν  θέλησε χθες να διαλύσει τις αμφιβολίες ως προς αυτό. "Δεν ανησυχώ για τον Kroos γιατί δεν τον βλέπω ν'ανησυχεί. Σ'αυτή τη θέση έχουμε μόνο τον Casemiro και τον Kroos. Όπως είπα, δεν ανησυχώ, γιατί ο Toni, με μία μόνο μέρα ανάπαυσης, είναι ήδη έτοιμος να παίξει την επόμενη μέρα".

Η συμμετοχή του  Kovacic στην εντεκάδα, ως συνοδός του Kroos, θα πρέπει να προκαλέσει επίσης, τουλάχιστον θεωρητικά, μια αλλαγή στην κλασική και παραδοσιακή διάταξη της Ρεάλ Μαδρίτης υπό τη διεύθυνση του Ζιντάν. Το προτιμώμενο σύστημα του τεχνικού είναι το 4-3-3, καθώς του επιτρέπει να προσαρμόζει την εντεκάδα στο αδιαπραγμάτευτο BBC.

Από 4-3-3 σε 4-2-3-1


Τώρα, με τον Κροάτη (και χωρίς τον Casemiro), το πιο πιθανό είναι να παραταχθεί απόψε η ομάδα μ'ένα 4-2-3-1, με τους Kroos και Kovacic να μοιράζονται τα καθήκοντα δημιουργίας και, επίσης αναλαμβάνοντας από κοινού τις αμυντικές ευθύνες. Αυτό συνέβη, τουλάχιστον στη Σεβίλλη. Όπου, όπως θα θυμάστε, η ομάδα είχε μια σπουδαία εικόνα. Και ήταν σταθερή. Το οποίο αναμένει ο Ζιντάν να επαναληφθεί και σήμερα κατά της Αθλέτικ.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.