News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Χωρίς τη βιταμίνη C

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Του José Luis Calderón

Ο Casemiro επιβεβαιώνεται ως απαραίτητος για τον Zizou

Τρεις ισοπαλίες σε τέσσερα παιχνίδια απ’τον τραυματισμό του



Η γενική αίσθηση ήταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζονταν στη μεσαία γραμμή έναν παίκτη σαν τον Casemiro. Ο Ζιντάν τον θεωρούσε ζωτικής σημασίας ενώ στο σύλλογο έγινε δεκτή η ιδέα ότι δεν υπάρχει φυσικός αναπληρωματικός για τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο της ομάδας. Τα στατιστικά από τότε που τραυματίστηκε στο Cornella στις 18 Σεπτεμβρίου είναι απόλυτα πειστικά: μόνο μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια. Τα τελευταία τρία κατέληξαν ισόπαλα, συμπεριλαμβανομένου της περασμένης Τρίτης στο Champions League στη Ντόρτμουντ.

Όταν, στην τέταρτη αγωνιστική της Laliga, ο Casemiro προσπάθησε να αναχαιτίσει τον Diop (Εσπανιόλ) και δέχτηκε μια κλωτσιά που τον έβγαλε εκτός κυκλοφορίας, λίγοι αισθάνθηκαν ότι επρόκειτο να λείψει τόσο πολύ στη Μαδρίτη. Θεμελιώδης στην αμυντική πτυχή για να δίνει ισορροπία, η ομάδα του Ζιντάν δέχεται περισσότερες τελικές χωρίς τον Casemiro (η Μπορούσια είχε 20 σουτ), δέχεται περισσότερα γκολ (δέχτηκε επτά σε τέσσερα παιχνίδια από τότε που τραυματίστηκε) και, στο τέλος, ο λογαριασμός των αποτελεσμάτων υποφέρει: έχει χάσει το πλεονέκτημά της στη Laliga, αν και διατηρεί το προβάδισμα.

Απουσία ενός μήνα

Ο Casemiro υπέστη ένα κάταγμα στο μεσαίο τρίτο της αριστερής του περόνης και δεν θα επανεμφανιστεί, αν εξελιχθεί καλά, μέχρι μετά το διάλειμμα για τις υποχρεώσεις των εθνικών, ενδεχομένως, στην όγδοη αγωνιστική εναντίον της Μπέτις. Το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου έκλινε προς μια περίοδο ανάκαμψης περίπου ενός μήνα. Μέχρι αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ζιντάν θα πρέπει να ξεπεράσει την έλλειψη βιταμινών στις άμυνες, που παρέχει ο Casemiro.


Απ’το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η λευκή ομάδα δεν έχει χάσει εντός έδρας, όταν έχει τον Casemiro. Ένα σύνολο 31 αγώνων (με 30 νίκες), και τρεισήμισι χρόνια, χαιρετούν το ρεκόρ του Βραζιλιάνου στο Μπερναμπέου. Το έχει μετατρέψει σ’ένα οχυρό. Στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια που έχασε η λευκή ομάδα, ενάντια σε Atlético και Μπαρτσελόνα, δεν βρέθηκε στην αρχική 11άδα. Από τότε δεν το κάνει. Η πρόκληση για τη Μαδρίτη είναι να κάνει να ξεχαστεί ο Casemiro. Γι’αυτό, ο Ζιντάν αποφάσισε να βάλει τον Kroos. Ο Γερμανός διεθνής, με διαφορετικά οφέλη, κάνει άλλη δουλειά. Μόνο ο Casemiro μπορεί να κάνει του Casemiro σ’αυτή τη Μαδρίτη.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.