News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Υψηλή ένταση: Δέκα ιστορίες που σφυρηλάτησαν την αντιπαλότητα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Osasuna

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Του Álvaro Olmedo

Μια αντιπαλότητα που σφυρηλατήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80



Αύριο, μετά από δύο χρόνια, τίθενται και πάλι αντιμέτωπες Ρεάλ Μαδρίτης κι Οσασούνα, δύο ομάδες των οποίων οι συγκρούσεις φορτώθηκαν με ένταση κι αντιπαράθεση απ’τα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι την pamplonica πτώση το 1994. Με τους rojillos να επιστρέφουν στο Santiago Bernabeu είναι μια καλή στιγμή για να θυμηθούμε εκείνα τα επεισόδια στα οποία προστέθηκαν λίγα ακόμα στο τελευταίο ταξίδι της Οσασούνα στην Primera.

Η κροτίδα στον Buyo

Ένα πανό καλωσόριζε τον Paco Buyo στο νότιο πέταλο του El Sadar στις 28 Ιανουαρίου του 1989. Τα προσβλητικά συνθήματα κατά του gallego έδωσαν την θέση τους σε μια ρίψη αντικειμένων, μέχρι που μια κροτίδα που εξερράγη δίπλα στον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης εξάντλησε την υπομονή του Socorro González. Ο διαιτητής διέταξε την διακοπή του αγώνα στο 43ο λεπτό, με το σκορ στο 1-0, χάρη στο γκολ του Pizo Gómez.

Μπήκε το γκολ του Hugo Sánchez;

Το δεύτερο μισό του αγώνα θα γίνονταν αργότερα στο Romareda. Η ένταση, το σκληρό παιχνίδι και η διαμάχη, κλασικά όλα των Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα εκείνου του καιρού, συνέχισαν κεκλεισμένων των θυρών. Οι λευκοί ισοφάρισαν χάρη σ’ένα γκολ από φάουλ του Hugo Sánchez πολύ αμφισβητούμενου απ’τους rojillos, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η μπάλα δεν πέρασε τελείως τη γραμμή του τέρματος.

Το 0-4 της Οσασούνα στο Μπερναμπέου

Η 30η Δεκεμβρίου του 1990 είναι μια ημερομηνία χαραγμένη για πάντα στην καριέρα του Jan Urban και στην ιστορία της Οσασούνα. Ο Πολωνός επιθετικός έκανε χατ-τρικ (17 ', 37', 52 '), το οποίο, μαζί με το γκολ του Iñigo Larrainzar στο 56', εξασφάλισε στους rojillos την τρίτη θέση στον πίνακα με μια ιστορική νίκη κατά της Μαδρίτης. Και προσέξτε, μπήκαν τέσσερα, αλλά θα μπορούσαν να’ταν περισσότερα...

Το αυτογκόλ με κρέμασμα του Martin Domínguez

Πολλοί οπαδοί του ποδοσφαίρου θα θυμούνται το κρέμασμα του Ρομάριο στην πάσα του Laudrup στην Παμπλόνα. Ένα θαύμα που, δυστυχώς γι 'αυτούς, οι rojillos οπαδοί είχαν δει στο γήπεδο τους μόλις δύο χρόνια πριν, επίσης, στο δικό τους τέρμα. Συνέβη στο Οσασούνα Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 το Μάιο του 1991. Ήταν το 3-2 και στη συνέχεια ισοφάρισε ο Ιέρο στις καθυστερήσεις.

Το γκολ του Higuaín άξιζε ένα πρωτάθλημα

Ο Puñal είχε βάλει την Οσασούνα μπροστά μ’ένα πέναλτι στο 82', αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή με δύο γκολ (Robben και Higuaín) σε δύο λεπτά για να πιστοποιήσει το 31ο πρωτάθλημά της. Ήταν η τελευταία φορά που η λευκή ομάδα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο.

Η ασυνήθιστη κόκκινη στον Juanfran επειδή του έγιναν δύο πέναλτι

Ο νυν rojiblanco Juanfran Torres -canterano της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τότε στις τάξεις της Osasuna- είδε τον Alfonso Perez Burrull να του δείχνει δύο κίτρινες για θέατρο για δύο πέναλτι που θα’πρεπε να’χαν δοθεί. Αυτό συνέβη στο Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα της la Liga 08/09 που έληξε 3-1.

Η Κατάθλιψη διευκόλυνε την παραμονή

Η Οσασούνα νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 08/09 παραμένοντας στην Primera μια εβδομάδα μετά τη νίκη της στο Camp Nou. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί στις αρχές της δεκαετίας του 90 ότι η Μαδρίτη θα το παρατούσε στην Παμπλόνα; Η αλήθεια είναι ότι η λευκή ομάδα, σε κατάθλιψη απ’το περίφημο 2-6 του Clásico, έχασε τα πέντε τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα

"Κι εσύ, πόσα παίρνεις;"

Ο Pandiani διαβεβαίωσε ότι απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο έλειπε "μια βίδα" μετά από εκείνη την φράση του Πορτογάλου στη νίκη της Οσασούνα με 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. "Αν αυτό μου το έλεγε στην Ουρουγουάη θα τον είχα στείλει στον οδοντίατρο", είπε μετά ο «El Rifle», συγγραφέας του μοναδικού γκολ του παιχνιδιού.

Ο αγώνας των 60 εκατομμυρίων Κινέζων

Περίπου 60 εκατομμύρια Κινέζοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Beijing TV, παρακολούθησαν το Ρεάλ Μαδρίτης Οσασούνα 7-1 το 2011. Τρία απ’τον Κριστιάνο, δύο απ’τον Μπενζεμά, ένα απ’τον Pepe κι άλλο ένα απ’τον Higuaín άφησαν στην αφάνεια το γκολ του Ibrahima στο πρώτο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Μπερναμπέου στις 12.00 π.μ. (ώρα Ισπανίας) στο νέο αιώνα.

Ο μηρός του Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε ένα απ’τα καλύτερα του γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην επίσκεψη στο τότε Reyno de Navarra στη Liga του 11/12. Η χειρονομία του Πορτογάλου να δείξει το μηρό δεν άρεσε στους ντόπιους, αλλά το τελικό 1-5 άφησε λίγο χώρο για καυγά.


Παρατίθενται τα σχετικά βίντεο των 10 στιγμών:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.