News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ρεκόρ μιας άλλης εποχής

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Της Laura Rubio

Ένα παιχνίδι μακριά απ’την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ των συνεχόμενων νικών του club στη Liga



Έχουν περάσει 55 χρόνια από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το ιστορικό ρεκόρ της των συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα. Απ’το 1961, απ’το λευκό σύνολο έχουν περάσει πολλοί παίκτες, ομάδες ικανές να κατακτήσουν όλα τα είδη των τίτλων και ν’αφήσουν εποχή, αλλά κανένας δεν ήταν σε θέση να ξεπεράσει το ρεκόρ των 15 συνεχόμενων νικών στον εγχώριο ανταγωνισμό της Μαδρίτης του Miguel Muñoz (προπονητής) και του Di Stefano στη σεζόν 60-61.

Έπρεπε να γυρίσουμε πίσω περισσότερο από πέντε δεκαετίες για να θυμηθούμε εκείνη την ομάδα που ήταν σε θέση να επιτύχει ένα σερί που σήμερα παραμένει ανέφικτο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνη την εποχή ήταν όλα πολύ διαφορετικά για το Chamartin. Ο Miguel Muñoz ήταν ο προπονητής του λευκού συνόλου και στις τάξεις του είχε παίκτες όπως τους Di Stefano, Puskas, Gento ή Marquitos ... μια Μαδρίτη της εποχής, ιστορική.

Τώρα, η ομάδα του Ζιντάν, 55 χρόνια αργότερα, είναι απλά μια αναμέτρηση μακριά για να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Λευκού Οίκου. Η Μαδρίτη του τώρα με του τότε έχει λίγες ομοιότητες, αλλά η πείνα και η επιθυμία να κερδίζει τίτλους παραμένει η ίδια στην Concha Espina.

Οι λευκοί μετρούν 14 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, το δεύτερο καλύτερο σερί στην ιστορία. Αν αύριο νικήσουν την Οσασούνα, θα ισοφαρίσουν το σερί της ομάδας του Miguel Muñoz και θα μπορούσαν να συνεχίσουν ξεπερνώντας το ρεκόρ στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αιώνια αντίπαλος

Αύριο η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να φτάσει το ρεκόρ της, αλλά την Κυριακή στις 18 ενάντια στην Εσπανιόλ  θα μπορούσε να ισοφαρίσει το απόλυτο σερί στη διοργάνωση της μεγάλης αντίπαλου της, της Barcelona.

Η azulgrana ομάδα είναι πρώτη στην κατάταξη των συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα. Η Barca έφτασε τις 16 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια της σεζόν 10-11. Ένα απ’τα χρυσά χρόνια του καταλανικού συνόλου με τον Γκουαρντιόλα ως azulgrana προπονητή.

Δεν είναι το μόνο ρεκόρ που θα αποσπάσει η Μαδρίτη, με επικεφαλής τον Ζιντάν, απ’τη Barça. Την περασμένη σεζόν οι λευκοί έφτασαν σ’ένα ιστορικό ρεκόρ. Η ομάδα του Chamartin κέρδισε στα τελευταία 12 παιχνίδια της σεζόν στη Liga, κάνοντας μια τελική ευθεία στο πρωτάθλημα άνευ προηγουμένου. Ένα σερί που κανείς δεν είχε πετύχει μέχρι σήμερα και το είχε η Barcelona με οκτώ παιχνίδια.


Με το πρωτάθλημα ως μεγάλο λευκό στόχο, η Μαδρίτη αντιμετωπίζει μια σεζόν με την εστίαση τοποθετημένη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Έτσι, αυτό το ρεκόρ που είναι πολύ κοντά στο να σπάσει θα μπορούσε να’ναι το πρώτο από πολλά που θα μπορούσαν να έρθουν από μια ομάδα πρόθυμη να τινάξει τα ρεκόρ στον αέρα για να κερδίσει έναν τίτλο που της αντιστέκεται.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.