News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane εξοικονομεί χρήματα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Του José Luis Calderón

Το λευκό σύνολο έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα απ’όσα έχει δαπανήσει



Η Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε το κλείσιμο της αγοράς μ’ένα ασυνήθιστο στατιστικό: έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα απ’όσα έχει δαπανήσει. Πήρε τον Morata για 30.000.000 € και πούλησε τους Jesé, Cheryshev, και Medrán για 33. Ο Ζιντάν δεν έχει φέρει μόνο αθλητικές επιτυχίες, αλλά επίσης, αυστηρότητα και ηρεμία στη μεταγραφική πολιτική.

Το μήνυμα του ZZ στον Florentino ήταν σαφές: «Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για να πούμε ότι κάναμε». Και έτσι ήταν. Ο τεχνικός το είπε στον πρόεδρο, αφού έμαθε ότι έχασαν τον Pogba, τον κύριο στόχο τους για να ενισχύσουν την ομάδα. Πλέον χωρίς τον Γάλλο μέσο στην αγορά, ο Ζιντάν ήταν αποφασισμένος να μείνει με ό, τι είχε και μετέδιδε ηρεμία στο κλαμπ ανά πάσα στιγμή. "Είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα", επαναλάμβανε κάθε φορά που τον ρωτούσαν σχετικά με τις πιθανές ενισχύσεις.

Ικανοποιημένος

Ο προπονητής προτίμησε να κρατήσει τα χρήματα και, πάνω απ'όλα, να προστατέψει το περιβάλλον ενός ρόστερ που είναι υπό έλεγχο. Όντας δύσκολο να βελτιώσει αυτό που υπήρχε και θέλοντας να αποφύγει να διαταράξει το οικοσύστημα του Valdebebas, ο Zizou πόνταρε στο να συνεχίσει με την δουλειά. Λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι ο Morata κι ο Asensio ήρθαν πατώντας σθεναρά, την άνοδο των Lucas και Casemiro, και το ότι οι Kovacic και Nacho, μεταξύ άλλων, είναι πιστοί στρατιώτες που ήθελαν να συνεχίσουν υπό τις διαταγές του Ζιντάν.

Μόνο οι Isco και James είχαν σε εγρήγορση τον σύλλογο. Η αθλητική κατάσταση απ’την οποία περνούσαν και οι δύο παίκτες, μακριά απ’το καθεστώς βασικών, δημιουργούσε αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον τους. Ούτε κι ο Ζιντάν άλλαξε. Ούτε τους προέτρεψε να φύγουν ούτε και τους υποσχέθηκε τίποτα αν μείνουν. Τους άφησε να αποφασίσουν ελεύθερα και οι παίκτες επέλεξαν να μείνουν. Δύο μεταγραφές περισσότερο από πολυτελείς για ένα ρόστερ γεμάτο εγγυήσεις για την αντιμετώπιση μιας σεζόν μέγιστης απαίτησης.

Το πρότζεκτ του Pellegrini ξεκίνησε με μια επένδυση ύψους 264.000.000 €, του Μουρίνιο με δαπάνες των 73, του Αντσελότι ξεκίνησε αφού ξόδεψε ο Florentino 172,5 και του Benitez κόστισε 80. Ο Zizou, έχοντας αναλάβει τη Μαδρίτη τον Ιανουάριο, ξεκινά το δικό του με τα 30 που κόστισε η επαναγορά του Morata.

Η ποινή της FIFA

Ούτε καν ακόμη και η απειλή της ποινής της FIFA που κρέμεται πάνω απ’το λευκό club δεν έχει κάνει τη Μαδρίτη να κινηθεί για να καλύψει τις πλάτες της. Μεταξύ άλλων πραγμάτων, επειδή στη Μαδρίτη είναι πεπεισμένοι ότι θα καταλήξουν να δικαιωθούν σ’ένα θέμα στο οποίο δηλώνουν αθώοι.


Σε κάθε περίπτωση, πέρα ​​από ό, τι συμβεί τελικά με την πιθανή ποινή της FIFA -η Μαδρίτη δεν θα μπορούσε να κάνει μεταγραφές στις δύο επόμενες αγορές- αυτό που έχει κάνει ο σύλλογος είναι να ποντάρει στις ανανεώσεις. Κλείνοντας αυτές των Bale και Cristiano και διαπραγματευόμενη με τον Modric, η Μαδρίτη θα επιμείνει σ’αυτή την πολιτική και θα ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους παίκτες.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.