News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το καλοκαίρι που η Μαδρίτη δεν έκανε μεταγραφές

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca



Με το κλείσιμο της ποδοσφαιρικής αγοράς τελειώνει ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Πίσω στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου όλες οι ενδείξεις έδειχναν δύο κινητικούς μήνες στις μεταγραφές: ο Ζιντάν επέμενε στον Pogba, το Euro στον ορίζοντα, η απειλή της ποινής της FIFA, χρήματα διαθέσιμα στα ταμεία, ο Ζιντάν επέμενε στον Pogba... Πέρασε το Euro με περισσότερη θλίψη παρά δόξα, ο Bale στα ύψη, Πέπε και Κριστιάνο άγγιξαν τον ουρανό, Kroos και Modric έλαμψαν και οι υποψήφιοι για galáctico (Pogba και Hazard, αποκλείοντας τον Griezmann) έδειξαν ότι δεν βελτιώνουν ό, τι υπάρχει ήδη. Μόνο οι τρεις επιθετικοί της Barcelona αξίζουν να γίνει μια ευλογημένη τρέλα, που θα’λεγε ο Lorenzo Sanz, και δεν είναι επί το έργο.

Οι φιλοδοξίες του Γάλλου μέσου να αμείβεται με 14 εκατομμύρια καθαρά κατακερμάτισαν τις μακρινές του πιθανότητες να φορέσει τα λευκά. Η καταβολή 120 εκατομμυρίων για να’ρθει μια λαμπερή υπόσχεση, αλλά υπόσχεση που στο τέλος της ημέρας, θα αμείβονταν τα τριπλά απ’ότι ο Modric, πηγαίνει ενάντια στη φύση και θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα. Επιπλέον με μια απειλή για τον Kroos, έναν παίκτη με πολύ περισσότερη συνέπεια και επίπτωση στο παιχνίδι απ’ότι ο Γάλλος, λαμπερός αλλά πολύ ασταθής. Ο Ζιντάν, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι έχει τονίσει τη σημασία της διατήρησης της αρμονίας των αποδυτηρίων, υποχώρησε στο προφανές: ο Pogba έπρεπε να ξεχαστεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑΙΩΣΕΙΣ

Παράλληλα, στα γραφεία του Bernabeu έγιναν δύο κινήσεις στενά συνδεδεμένες. Απ’τη μία πλευρά, το «Τι υπάρχει για τον δικό μου;» με το οποίο οι εκπρόσωποι παρήλαυναν στη ζέστη του πρόσφατα κατακτημένου Champions League που εγείρει τη διάθεση των οπαδών και τους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Απ’την άλλη, ένας καταιγισμός προσφορών και κλήσεων που έδειχναν το ενδιαφέρον για πολλούς παίκτες, απ’τους Cristiano και Bale μέχρι τους Casemiro και Nacho. Αυτό το ενδιαφέρον επιβεβαίωσε στον Florentino Perez την ιδέα του να διατηρήσει το μπλοκ και να αναλάβει αρκετές ανανεώσεις που εγγυώνται το αθλητικό μέλλον. Λοιπόν, αυτό το ενδιαφέρον και μια μικρή λεπτομέρεια: έχουν κερδίσει τα δύο απ’τα τρία τελευταία Champions League. Κάτι που, με βάση την έμφαση με την οποία κάποιοι madridistas αξιώνουν μεταγραφές σαν να μην υπάρχει αύριο, φαίνεται δευτερεύον.


Η προσπάθεια του Pep Guardiola να υπογράψει τον Kroos και τον Modric δείχνει ότι η λευκή δέσμευση στο να δώσει συνέχεια σ’αυτό το ρόστερ είναι σωστή. Δεν έχει κανένα νόημα το να θέλει ένας απ’τους πιο καταξιωμένους τεχνικούς να πάρει δύο απ’τους τρεις μέσους σου ενώ εσύ σχεδιάζεις να κάνεις τη μεγαλύτερη δαπάνη στην ιστορία του ποδοσφαίρου για να ενισχύσεις τη μεσαία γραμμή. Απ’την άλλη πλευρά, εκείνοι που αξιώνουν νέα πρόσωπα, θα πρέπει να θυμούνται ότι η καλύτερη λευκή απόκτηση αυτού του καλοκαιριού έγινε το Δεκέμβριο του 2014 και κόστισε μόνο 3,7 εκ. Η έκρηξη του Marco Asensio εθεάθη να’ρχεται (το ταλέντο ποτέ δεν εκπλήσσει) κι απ’την πρώτη μέρα θάμπωσε τον Ζιντάν με την αμεσότητα και την ευελιξία του. Ένας Asensio που για την ώρα έχει προσπεράσει τους James και Isco, ο οποίοι θέλησαν να μείνουν για να παλέψουν για μια θέση κι ο σύλλογος έχει σεβαστεί την απόφασή τους. Δεν είναι αδύνατο να βελτιωθεί, αλλά το ότι η Μαδρίτη έχει μια ομαδάρα, είναι αδιαμφισβήτητο. Τώρα ο προπονητής πρέπει να διαχειριστεί την πληθώρα των παικτών στην επίθεση. Εύχομαι όλα τα προβλήματά του να’ναι συσσώρευσης ποιοτικών παικτών.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.