News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Zidane ανοίγει τον πίνακά του

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Του Enrique Ortego

Απόλυτα πεπεισμένος ότι ο τίτλος πρωταθλήματος, χωρίς να ξεχνάμε το Champions League και το Copa del Rey, επιτυγχάνεται μέσω των rotations και της διανομής λεπτών για να μοιραστεί η φυσική φθορά σ’όλες τις διοργανώσεις, ο Ζιντάν αποδεικνύεται επίσης πιο ανοιχτός από ποτέ σε τακτικές παραλλαγές.

Πιστός απ’την πρώτη μέρα που αντικατέστησε τον Μπενίτεθ στο 4-3-3 του επειδή δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τοποθετήσει την ομάδα του ξεκινώντας απ’την παρουσία του BBC, όπως επιβεβαίωσε και πάλι την περασμένη βδομάδα, ο προπονητής έχει τελειώσει σχεδόν κάθε παιχνίδι σε μια διαφορετική τακτική διάταξη απ’αυτήν με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα.

Χρησιμοποίησε παραλλαγές ήδη την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος ο πίνακάς του φαίνεται να’ναι πιο ανοιχτός, όσο είναι δυνατόν. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, τα επιμέρους χαρακτηριστικά των παικτών του καθορίζουν το ρυθμό. Και με τρεισήμισι επιτελικούς μέσους στο ρόστερ του (Isco, James, Asensio και σχεδόν Kroos), το να παίζει χωρίς αυτή την εικόνα αποδεικνύεται κάπως αφύσικο και υποχρεώνει να αναγκάζει περισσότερο απ’το κανονικό την τακτική εικόνα. Κουμάντο κάνει το BBC.

Έξι επίσημοι αγώνες, έξι τακτικές παραλλαγές. Στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης, με τους Isco κι Asensio στην 11άδα, η αρχική διάταξη ήταν πλέον πιο κοντά στο 4-1-4-1 παρά στο συνηθισμένο 4-3-3. Έτσι άρχισε και τελείωσε. Στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Anoeta, η αλλαγή του Isco απ’τον Kroos, ευνόησε και πάλι το 4-1-4-1 στα τελευταία λεπτά.

Ενάντια στην Θέλτα στο Bernabeu, απ’το αρχικό 4-3-3 στο τελικό 4-5-1, με τον Mariano ως μόνο επιθετικό όταν σκόραρε ο Kroos το νικητήριο γκολ οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Πέντε μέσοι για να προστατεύσει και να διατηρήσει την οριακή νίκη.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια, η ομάδα έχει καταλήξει να παίζει με δύο επιθετικούς κι ένα κλασικό 4-4-2. Ενάντια στην Οσασούνα, μετά την αλλαγή του Κριστιάνο απ’τον Μπενζεμά, ο Morata κι ο Γάλλος σχημάτισαν δίδυμο φορ στο ίδιο ύψος. Εναντίον της Σπόρτινγκ στο Champions League, οι αλλαγές έδωσαν επίσης το βήμα στο δίδυμο Cristiano-Morata με τον Lucas Vázquez και τον James, με τη βοήθεια των μπακ, απ’έξω.


Και χθες, στο Cornella μετά τον τραυματισμό του Casemiro, ειδικά μετά το διάλειμμα, ο Ζιντάν επέστρεψε στους δύο φορ, αυτή τη φορά κλιμακωτούς. Αρχικά ο James απελευθερώθηκε απ’την αμυντική δουλειά πίσω απ’τον Μπενζεμά και στη συνέχεια ο Isco με ελευθερία κινήσεων πάντα κοντά στον Morata. Σε όλες τις περιπτώσεις, διπλό κέντρο για να γίνει ισχυρό το εσωτερικό και να εξασφαλίσει την κατοχή σ’αυτό το τελικό στάδιο της αναμέτρησης.  

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.