News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano θα επιστρέψει σ’ένα γήπεδο δύο μήνες αργότερα και θέλοντας να εκτονωθεί

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Του Jesus Garrido

Ο Μπενζεμά μπορεί επίσης να παίξει και πάλι

Στα 31 του, ο παίκτης απ’τη Madeira έχει συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι δεν είναι μια μηχανή που δεν βγάζει προβλήματα και συμφώνησε να περάσει δύο μήνες χωρίς να παίζει για να επιστρέψει σε άριστη κατάσταση για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λινγκ



"Θα παίξεις;". "Ναι." Αυτή ήταν όλη η δήλωση που πήραν οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν μια δημόσια εκδήλωση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο La Moraleja. Αρκετή για να επιβεβαιώσει ότι ο Πορτογάλος θα επιστρέψει σ’ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ακριβώς δύο μήνες από τότε που έπαιξε στο Saint-Denis στο τελικό του Euro, ή μάλλον, ήταν για λιγότερο από μισή ώρα στο γήπεδο κι από’κει και πέρα υπέφερε στον πάγκο δίπλα στον Φερνάντο Σάντος, με τον οποίο συναγωνίστηκε στο να δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του, για να γίνει μετά πιο ευτυχισμένος από ποτέ σηκώνοντας το κύπελλο στα επίσημα του Stade de France μπροστά στα δάκρυα των ντόπιων. Ο Κριστιάνο θα επιστρέψει στο Santiago Bernabeu για να παίξει εναντίον της Οσασούνα.

Ο Cristiano θέλει να παίζει τα πάντα. Αυτό είναι έτσι από τότε που ο ίδιος κατάλαβε ότι είναι ένας απ’τους καλύτερους στον κόσμο, ικανός για τα πάντα. Ακριβώς για το λόγο αυτό έχει παίξει αμέτρητες φορές με πόνο, κουβαλώντας σωματικά προβλήματα που θα μπορούσαν να του αφήσουν προβλήματα για το υπόλοιπο της καριέρας του, όπως η τενοντίτιδα που είχε στο τέλος της σεζόν 2013-14. Ήταν μια περιπέτεια που τον έπεισε να σταματήσει έτσι ώστε να ξεκουραστεί το σώμα του και ν’αναρρώσουν οι μύες του. Τώρα, στα 31 του, ο παίκτης απ’τη Madeira έχει συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι δεν είναι μια μηχανή που δεν βγάζει προβλήματα, ότι υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να πατήσει φρένο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σταματήσει ξανά για πολύ καιρό.

Το διάστρεμμα του έσω πλαγίου συνδέσμου πρώτου βαθμού στο αριστερό γόνατό του ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν έχει παίξει για δύο μήνες. Ένας περίπλοκος κι επώδυνος τραυματισμός που απαιτεί ξεκούραση και υπομονή για να ξεχαστεί. Μόλις έγινε γνωστό το μαρκάρισμα του Payet, θεωρήθηκε ότι ο Cristiano δεν θα έπαιζε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και υπήρξε ο φόβος ότι δεν θα προλάβαινε την έναρξη της σεζόν. Αυτό το ακραίο σενάριο επιβεβαιώθηκε σύντομα.

Αλλά ο Ρονάλντο έχει ήδη αρκετές ημέρες στις οποίες προπονείται στο μέγιστο, έτοιμος για να παίξει. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο κι ο Ζιντάν προτίμησαν να μην πιέσουν τα πράγματα, να πάρει τον απαραίτητο χρόνο έτσι ώστε η επιστροφή στο γήπεδο να μην σημαίνει καμία ασυνήθιστη πίεση για το πληγωμένο του γόνατο. Επίσης ο Φερνάντο Σάντος δέχθηκε αυτό το μέτρο και δεν τον είχε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ... και η Πορτογαλία έχασε στην Ελβετία στον πρώτο επίσημο αγώνα της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.



Τώρα ναι, ο Cristiano είναι έτοιμος να παίξει. Φυσικά ο αγωνιστικός ρυθμός του αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδανικός. Ο Πορτογάλος δεν έκανε προετοιμασία κι αν το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης είναι εξαιρετικό, δεν είναι το ίδιο ο αγωνιστικός του ρυθμός. Ο Ζιντάν θέλει να τον βάλει στην ομάδα σταδιακά κι όχι ξαφνικά, όπως θα’ταν το συνηθισμένο. Θα παίξει λίγο ενάντια στην Οσασούνα, περίπου μία ώρα, το χρόνο που θεωρεί σκόπιμο το σύγχρονο ποδόσφαιρο για την επαναπροσαρμογή στον ανταγωνισμό. Μία ώρα, όχι 45 λεπτά ούτε 75. Αν πρέπει ν’ανακτήσει τη φόρμα, πρέπει να’ναι μία ώρα. Δηλαδή, θα’ναι βασικός στην επιστροφή του, αλλά με σκοπό να βρεθεί σύντομα στην κορυφή. Το Τσάμπιονς Λιγκ, επιπλέον, είναι στη στροφή.

Σ’εκείνη την στιγμή που θα’ναι στο γρασίδι στο Μπερναμπέου, ο Κριστιάνο θέλει να απελευθερώσει όλο το συσσωρευμένο άγχος αυτών των δύο μηνών. Τόσο καιρό, χωρίς να παίζει, για ένα ανταγωνιστικό ζώο όπως αυτόν, είναι πάρα πολύ και περιμένει με απροκάλυπτο ενθουσιασμό την πρώτη αναμέτρηση της σεζόν στην οποία μπορεί να συμμετέχει. Ζει απ’το γκολ, απ’το να εκρήγνυται πανηγυρίζοντας κάθε γκολ, απ’τη δύναμη που του δίνουν οι νίκες παιχνιδιών χάρη σε αυτόν.

Ξέρει όπως κι οποιοσδήποτε άλλος ότι η Χρυσή Μπάλα έχει σχεδόν το όνομά του για τέταρτη φορά. Το να μην την κερδίσει ο Κριστιάνο θα’ναι μία απ’τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία αυτού του ατομικού βραβείου, καθώς υπήρξε καθοριστικός έτσι ώστε οι δύο ομάδες του να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης κατά το ίδιο έτος. Αλλά ο Cristiano θέλει να επαναβεβαιώσει μ’ένα εξαιρετικό τέλος στο 2016, όπως συνηθίζουν να’ναι πάντα οι εκκινήσεις τους στις σεζόν... εκτός απ’το περασμένο έτος, όταν στα πρώτα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος σκόραρε μόνο στο ένα. Φυσικά, ήταν πέντε τα γκολ που έβαλε στην Εσπανιόλ, τα οποία έκρυψαν κάπως την έλλειψή του στην ακρίβεια. Αυτό το κακό ξεκίνημα είχε ένα καλό μερίδιο το ότι δεν κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι.

Το «7» είναι σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή της καριέρας του. Λέει ότι θέλει να παίξει "μέχρι τα 41", αλλά δεν είναι πιστευτός. Ωστόσο, η ποινή της Μαδρίτης του να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές μέχρι το 2018 σχεδόν εγγυάται ότι ο Ρονάλντο δεν θα φύγει απ’τη Μαδρίτη μέχρι τότε, τουλάχιστον. Και μάλιστα, ο σύλλογος ήδη κινείται σοβαρά για να του ανανεώσει και πάλι το συμβόλαιο. Απ’την απόδοσή του εξαρτάται πολύ αν είναι επιτυχής η απόφαση του Florentino να συνεχίσει να ποντάρει σ’αυτόν και να μην έχει αποκτήσει ένα αστέρι αυτό το καλοκαίρι.


Με την επιστροφή του και την πιθανή του Μπενζεμά, η επιθετική τριάδα της Μαδρίτης θα’ναι και πάλι πλήρης, για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Μιλάνο. Η ευθύνη του σκοραρίσματος, ως εκ τούτου, θα διανεμηθεί και δεν θα πέφτει πλέον όλη στον Bale. Φυσικά, η εκκίνηση του τρίο σημαίνει ότι όσοι έχουν παίξει μέχρι τώρα θα πάψουν να το κάνουν. Θα’ναι η ώρα να εκτιμήσουμε αν εξακολουθεί ο Ζιντάν να πιστεύει στον Morata, στον Asensio και στον Lucas, ή αν, αντιθέτως, το βάρος των παικτών βιτρίνα της Μαδρίτης συνθλίψει αυτούς που έχουν παίξει μέχρι τώρα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.