News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε κλειδιά για την ποινή της FIFA σε Μαδρίτη και Atlético

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Των S. Siguero y J.F. Díaz

Και οι δύο εμπιστεύονται το CAS και δεν θα μπορούν να δηλώσουν... αλλά θα μπορούν να αγοράσουν



Διαδικασία επείγοντος και προσωρινή αναστολή. Μαδρίτη κι Ατλέτικο έχουν τώρα πέντε μέρες για να καταθέσουν τη σχετική προσφυγή στο CAS, το οποίο έχει έδρα στην ελβετική πόλη της Λωζάννης. Η οντότητα της οποίας προεδρεύει ο Florentino Perez ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι θα ζητήσει απ’τον οργανισμό να εφαρμόσει τη διαδικασία του επείγοντος, κατά τη μελέτη της προσφυγής και να πάρει μια απόφαση που θα μπορούσε ακόμα να φτάσει στα τακτικά δικαστήρια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, το λευκό club θα ζητήσει, εκτός απ’τη διαδικασία του επείγοντος, την προσωρινή αναστολή της ποινής, όπως συνιστούν διάφοροι εμπειρογνώμονες στο σύλλογο. Μ’αυτό τον τρόπο, κερδίζει χρόνο για την ανάπτυξη των πιθανών νέων επιχειρημάτων, αν και η αναστολή δεν θα επηρεάσει την ουσία της ποινής, αλλά θα επιτρέψει να προετοιμαστεί καλύτερα η λευκή υπεράσπιση, σχεδιασμένη ειδικά για κάθε εμπλεκόμενο παίκτη.

Μπορούν να αγοράσουν, αλλά δεν μπορούν να δηλώσουν. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ποινή της FIFA δεν αποτρέπει την αγορά παικτών, αλλά την επίσημη εγγραφή τους στα ρόστερ των δύο μαδριλένικων κλαμπ κατά τις δύο επόμενες αγορές. Δηλαδή, τόσο η Ατλέτικο όσο και η Ρεάλ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνίες με παίκτες στους επόμενους δεκαέξι μήνες (χρόνος που απομένει για το θεωρητικό τέλος της ποινής), αλλά να μην τους υπολογίζουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018. Υπενθυμίζεται ότι η Μπάρτσα, η οποία έλαβε ήδη μια παρόμοια ποινή απ’την FIFA για τον ίδιο λόγο με τις Ρεάλ κι Ατλέτικο, απέκτησε κατά τη διάρκεια της ποινής της τους Aleix Vidal κι Arda Turan, αν και κανένας απ’αυτούς δεν μπορούσε να παίξει στα azulgrana μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της ποινής της FIFA.

 "Πλήρη εμπιστοσύνη" στο CAS.

Και οι δύο σύλλογοι θα ζωστούν μια παρόμοια στρατηγική στην προσφυγή στο CAS. Σ’αυτήν, θα ζητήσουν την πλήρη κατάργηση της ποινής, πέρα ​​απ’την προσωρινή αναστολή της. Τόσο η Ατλέτικο όσο και η Μαδρίτη συνεχίζουν να εμφανίζονται απόλυτα πεπεισμένες ότι ενήργησαν με βάση με την ισχύουσα νομοθεσία ανά πάσα στιγμή. Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, επιπλέον, τονίζουν ότι η κατάστασή τους δεν έχει καμία σχέση μ’εκείνη της Barça. «Πλήρης εμπιστοσύνη στο CAS», λένε απ’το λευκό club, που είναι διατεθειμένο να πάει μέχρι τέλους.

Μια αναμενόμενη απόφαση από όλους.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση της FIFA δεν αποτέλεσε μια έκπληξη, ούτε στο Μπερναμπέου ούτε στο Calderón. Στα γραφεία των δύο οντοτήτων ήταν αναμενόμενο ότι η Επιτροπή Προσφυγών του κυβερνώντος σώματος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν θα’κανε τίποτα άλλο απ’το να επιβεβαιώσει την αρχική απόφαση απ’τη μητρική.

Περισσότεροι από οκτώ μήνες εργασίας.

Για το λόγο αυτό, απ’την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η ποινή -στις 14 Ιανουαρίου-, οι νομικές υπηρεσίες και των δύο οντοτήτων άρχισαν να εργάζονται στην ανάπτυξη της προσφυγής που θα παρουσίαζαν μέσα στις επόμενες ημέρες. Μια προσφυγή που, σε επεξεργασία μέσω του επείγοντος, θα σημάνει μια επιπλέον δαπάνη για τα ταμεία των δύο συλλόγων. Να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα απ’την απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών μέχρι το 2018, και οι δύο οντότητες έχουν επίσης δεχθεί πρόστιμο από οικονομικής άποψης: η Ατλέτικο 820.000 €, και η Ρεάλ Μαδρίτης 320.000.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.