News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Dortmund Real 2-2

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ματσάρα στο Βεέσταφαλεν, δίκαιο σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα, κι αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν σίγουρα η Ρεάλ που έβγαλε χαρακτήρα και μέταλλο πρωταθλητή Ευρώπης, και μπορεί να λέει ότι έχασε τη νίκη για λίγα λεπτά, η οποία θα της έδινε και μεγάλο πλεονέκτημα για την 1η θέση. Καλό το αποτέλεσμα για την Ρεάλ τόσο με βάση τις συνθήκες που έμπαινε στο ματς, όσο και στη μάχη για την πρώτη θέση. Ματς, μικρογραφία των clásicos των τελευταίων χρόνων, με τη Ντόρτμουντ σε ρόλο Μπάρτσα και την κατοχή 60-40 υπέρ της.



Στο α, οι 2 ομάδες μπήκαν αρχικά μαζεμένα, με τα πρώτα λεπτά να'ναι αναγνωριστικά. Έτσι η Ρεάλ απείλησε πρώτη με το φάουλ του Ρονάλντο στο 2, με τον Μπούρκι να διώχνει, με τη Ντόρτμουντ να απαντάει άμεσα στο 3, με το φάουλ του Γκερέιριο και τον Νάβας να διώχνει δύσκολα. Η Ντόρτμουντ, αφού έκανε την αναγνώρισή της, απ'το 7ο μέχρι το 16ο λεπτό, αποφάσισε να επιβάλει τον ξέφρενο ρυθμό της. Έβαλε την Ρεάλ στο τέρμα και την πίεσε ασφυκτικά, χωρίς να την αφήνει να βγάλει τη μπάλα απ'την περιοχή. Έτσι στο 11 είχαμε το σουτ εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Νάβας και στο 13, ο Ντεμπελέ κινήθηκε ανενόχλητος σ'όλο το μέτωπο της μεγάλης περιοχής και σούταρε απ'το ημικύκλιο λίγο πάνω απ'τα δοκάρια. Στην αμέσως επόμενη φάση η Ρεάλ βγήκε στην κόντρα, ο Ρονάλντο έβγαλε τον Μπενζεμά μόνο του με τον Μπούρκι κι αυτός ΕΠΕΣΕ. Ωστόσο αυτό ήταν το καμπανάκι για την φάση του 16ου λεπτού. Ο Μόντριτς κέρδισε τη μπάλα έξω απ'την περιοχή του, και με υπέροχο τρόπο, όπως μόνος αυτός ξέρει, έδωσε με το εξωτερικό στον Μπενζεμά στην γωνία της σέντρας με το πλάγιο άουτ. Ο Μπενζεμά σέντραρε με τη μία για τον Κρος στο ημικύκλιο, αυτός δεξιά του στον Χάμες, ο Χάμες πέρασε κάθετα για τον Μπέιλ ο οποίος πάτησε με τακουνάκι για τον Ρονάλντο και το 0-1.  Σε-μι-να-ρι-α-κη αντεπίθεση. Αντεπίθεση και γκολ που θύμισε το 3-1 επί της Μπάρτσα τον Οκτώβρη του 14.

Το γκολ ήταν καθοριστικό. Φόβισε την άπειρη Ντόρτμουντ, της έκοψε τα πόδια, και επέτρεψε στη Ρεάλ να παγώσει και να ελέγξει το ρυθμό. Η Ντόρτμουντ για αρκετή ώρα περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή. Στο 24ο λεπτό η άμυνα της Ρεάλ άνοιξε στα δύο, με μεγάλη ευθύνη του Ράμος, ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε με χώρο στην περιοχή, έδωσε στον Ντεμπελέ ο οποίος έκανε το πλασέ με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ. Στο 33ο ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά από κόρνερ, μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά Ο Νάβας είπε και πάλι όχι. Για να φτάσουμε στο 43ο όπου ο Ράμος έκανε ένα απ’τα κλασικά του αβίαστα λάθη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να υποπέσει σε φάουλ. Στο φάουλ, ο Νάβας δεν αντέδρασε καλά σε μια δύσκολη απόκρουση, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βαράν, με τον Ομπαμεγιάνγκ να ευνοείται για το 1-1.

Κι ενώ θα κάποιος θα περίμενε η Ντόρτμουντ να ευνοηθεί απ’την εξέλιξη και να μπει με ψυχολογία στο β, ωστόσο ήταν η Ρεάλ αυτή που συνέχισε να πατάει καλύτερα και να μην απειλείται. Έτσι φτάσαμε στο 61 όπου ο Ράμος έκανε τη σέντρα κι ο Ρονάλντο βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει δίπλα απ’τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό, ο Μπέιλ πήρε τη μπάλα από δεξιά, κατέβηκε μόνος του, γύρισε τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μπενζεμά, έχοντας και στόπερ πάνω του, απέτυχε να ολοκληρώσει το πλασέ. Η Ρεάλ είχε πλέον προειδοποιήσει και στο 67, πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ο Ρονάλντο έκανε την ωραία σέντρα έξω απ’την περιοχή, ο Μπενζεμά έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε πρώτα στο κάθετο, μετά στο οριζόντιο, και στη συνέχεια κατέληξε στον Βαράν, ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω για το γκολ της Ντόρτμουντ, κάνοντας το 1-2. Φάση που θύμισε το δοκάρι του Ρονάλντο στο κλάσικο του Οκτώβρη του 14, με τους Ρονάλντο Μπενζεμά σε αντίθετους ρόλους. Η Ρεάλ συνέχισε ν’απειλεί ψάχνοντας το 1-3.

Στο 70 ο Γκερέιρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 78 ο Ρονάλντο μπήκε από αριστερά στην περιοχή, σούταρε, με τον Μπούρκι να διώχνει σε κόρνερ. Στο 80, και πάλι ο Ρονάλντο, ανενόχλητος, έπιασε το σουτ απ’το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να πηγαίνει στα περιστέρια. Η Ντόρτμουντ ήταν αποφασισμένη να μην ηττηθεί στο σπίτι της, και στο 82, ο Ράμος έχασε τον Πούλισιτς ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με τον Νάβας να αποκρούει και τον Καρβαχάλ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 82 ο Μορ έκανε το σουτ απ’το ημικύκλιο κοντά στη ρίζα του δοκαριού με τον Νάβας να κάνει μεγάλη επέμβαση, και στο 87 ήρθε η ισοφάριση. Η Ντόρτμουντ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, Καρβαχάλ και Βαράν βρέθηκαν σε αντίθετους ρόλους, ο Ισπανός πήδηξε για μια κεφαλιά που δεν θα μπορούσε να πάρει, η μπάλα έφτασε στον Σίρλε, ο Βαράν δεν πρόλαβε να πάει πάνω του, κι ο Γερμανός με φανταστικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο ΖΖ κατέβασε μια 11άδα με πολύ ρίσκο, αλλά οι παίκτες του τον δικαίωσαν, Ρίσκαρε ξεκινώντας τον Νάβας που προέρχονταν από αγωνιστική απραξία 4 μηνών, το πλήρωσε εν μέρει στο 1-1, αλλά ο Νάβας πρωταγωνίστησε σε κάποιες μεγάλες αποκρούσεις. Καρβαχάλ και Ντανίλο πήγαν σχετικά καλά. Ειδικά ο Βραζιλιάνος, είχε πολύ δύσκολο έργο, έπαιζε στην ανάποδη θέση και είχε να αντιμετωπίσει τον ταχύτατο Ντεμπελέ. Ο Τούχελ το γνώριζε και τον πίεσε πολύ, αλλά ο Βραζιλιάνος ανταποκρίθηκε. Ο Βαράν είχε κακές και καλές στιγμές, με αποκορύφωμα το γκολ. Γίνεται πολύς λόγος για τον Βαράν, που δεν εξελίσσεται όπως αναμένεται. Το τι συμβαίνει φάνηκε σήμερα ξεκάθαρα: ο Βαράν είναι αμυντικός ταχύτητας κι όχι θέσης και τοποθέτησης, καθώς του λείπει η εμπειρία. Όποτε η Ντόρτμουντ, κυρίως με τον Ομπαμεγιάνγκ, χτύπησε στην κόντρα, ο Βαράν τον έσβησε. Είναι το καλύτερό του. Οπότε προέβη σε οργανωμένη επίθεση, ο Γάλλος είχε πρόβλημα τοποθέτησης. Θέλει πολύ δουλειά στην τακτική. Ο Ράμος, ήταν και πάλι ο γνωστός γκαφατζής της ζούγκλας. Ο αιώνιος ανώριμος Ράμος.

Μεγάλο ματς απ’τον Μόντριτς. Όχι κάτι νέο. Τεράστιο απ’τον Κρος. Ο Χάμες, για τις συνθήκες ενός αγώνα, χωρίς πολύ κατοχή, ο οποίος χρειάζονταν πολύ αναμονή και τρεξίματα, τα πήγε πολύ καλά. Ο  Μπέιλ έκανε πολύ δουλειά στο χώρο, βοήθησε πολύ τον Καρβαχάλ αμυντικά, έτσι ώστε η ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από’κει. Επιθετικά είχε τη μεγάλη ασίστ-τακουνάκι, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί περισσότερο, καθώς έπαιζε πιο πίσω, και δεν είχε την τύχη να βρεθεί πολλές φορές με τη μπάλα στους χώρους που άφηνε η Ντόρτμουντ. Ο Κόβασιτς ως αλλαγή προσπάθησε, είχε τρεξίματα, είχε κάποιες βαθιές μπαλιές, και ήταν θετικός.

Ο Μπενζεμά ήταν απαράδεκτος. Πλήρως αρνητικός. Κι εδώ, απαράδεκτος ήταν κι ο ΖΖ, που τον κράτησε μέχρι το 88, ενώ είχε στον πάγκο τον ταχύτατο Μοράτα!!! Δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό του κόστισε τη νίκη, καθώς δεν είναι σίγουρο πως θα την έπαιρνε αν τον είχε βάλει, πχ στο 60. Αλλά θα’χε αυξήσει σίγουρα τις πιθανότητές του. Ο Ρονάλντο επιθετικά ήταν πολύ πιο ουσιαστικός απ’τις πρόσφατες εμφανίσεις του. Αμυντικά, προφανώς και δεν πρόσφερε τίποτα, είναι θαύμα που ο Ντανίλο άντεξε τόσο πολύ στην πίεση απ’την πλευρά του, έχοντας από μπροστά του τον Ρονάλντο.

*Στο 77ο λεπτό ο Τούχελ πέρασε στο ματς τον Μορ. Στο Γιούρο η El Confidencial, ενόψει του αγώνα Ισπανία-Τουρκία, έγραφε για τον Μορ:

Ο Τερίμ σκέφτεται να παίξει με τη μεγάλη υπόσχεση του Οθωμανικού ποδοσφαίρου: τον Emre Mor. Η πρόσφατη υπογραφή της Μπορούσια Ντόρτμουντ μετατράπηκε εναντίον της Κροατίας στον νεότερο διεθνή Τούρκο που κάνει ντεμπούτο σε Euro, σε ηλικία 18 χρόνων και 323 ημερών. Το γεγονός ότι το παιδί γεννήθηκε και εξελίχθηκε ποδοσφαιρικά στη Δανία δεν τον βάρυνε ούτε στο ελάχιστο στο να πάρει τη θέση του Arda και ήταν απ'τους λίγους διασωθέντες της ομάδας του στα 25 λεπτά που έπαιξε.

Η απροσδόκητη και ταυτόχρονα τεράστια επίπτωση αυτού του αριστερού εξτρέμ της τεράστιας εμπειρίας στην πρώτη κατηγορία της Δανίας με τη Νόρντζελαντ χτύπησε συναγερμό στην τουρκική ομοσπονδία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την Οθωμανική καταγωγή του απ'την πλευρά του πατέρα για να τον πείσει να μοιραστεί τ'αποδυτήρια με τον Arda και την παρέα του. Ο Mor δεν το σκέφτηκε πολύ και τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε το τουρκικό διαβατήριο. Στις 29 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν απ'την επισημοποίηση της μεταγραφής του στη Ντόρτμουντ (πλήρωσε 9.500.000 € στους Δανούς), έκανε ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα της Τουρκίας  εναντίον των Σκοπίων. Η μετακίνησή του σ'έναν απ'τους μεγάλους της Bundesliga είναι ένα τεράστιο ποιοτικό άλμα για ένα αγόρι που έχει παίξει μόνο 13 αγώνες στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Σε περίπτωση που ο Τερίμ αποφασίσει να ακούσει τους οπαδούς του, οι οποίοι του ζήτησαν χθες μέσω διαφόρων μέσων ενημέρωσης να'ναι γενναίος και να βάλει το νεαρό μαργαριτάρι στην αρχική ενδεκάδα ενάντια στην Ισπανία, ο Emre Mor θα'χει την ευκαιρία να δει αυτοπροσώπως κάποια απ'τα madridistas ινδάλματά του, όπως τον Sergio Ramos. Merengue στην καρδιά, το μικρό μικρόβιο της Ντόρτμουντ (ύψους1.68) περίμενε υπομονετικά τον Modric να περάσει  απ'τη μεικτή ζώνη μετά τον αγώνα εναντίον των Κροατών για να φωτογραφηθεί μαζί του.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.