News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το «Β» πρόσωπο της Μαδρίτης βελτιώνεται για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Του Jesús Garrido

Κέρδισε 0-1 τη Bayern με γκολ του Danilo στο 79 '

Η Μπάγερν κυριάρχησε επί των λευκών όσο ήταν ο Xabi Alonso στο γήπεδο, στη συνέχεια τα παιδιά του Ζιντάν ανέλαβαν το παιχνίδι κι εξέθεσαν αυτούς που καλούνται να’ναι βασικοί


Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα’χουν μπροστά τους τον πρώτο απ’τους πέντε τίτλους που έχουν αυτή τη σεζόν, κι αν η επιθυμία τους, όπως είναι φυσικό, είναι να τον προσθέσουν στο παλμαρέ, από εδώ μέχρι την Τρίτη η πρόοδος που θα υπάρξει θα πρέπει να’ναι σημαντική. Η Ρεάλ Μαδρίτης, σήμερα, απέχει πολύ απ’το να’ναι μια αξιόπιστη ομάδα. Μπορούμε να πούμε ότι δεν φαίνεται να’ναι ούτε καν μια ομάδα φτιαγμένη, καθορισμένη εκ των προτέρων υπό ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Η Μαδρίτη του Ζιντάν αντιμετώπισε τη Μπάγερν του Αντσελότι κι άφησε πολλά στην φαντασία του καθενός σχετικά με τι θα πρέπει να’ναι αυτή η ομάδα που έχει ως ανάγκη να βελτιώσει αυτό που πρόσφερε την περασμένη σεζόν.

Αυτό που παρουσιάστηκε στο γήπεδο του New Jersey είναι μια 11άδα ολοένα και πιο παρόμοια σ’αυτή που θα χρησιμοποιήσει ο Ζιντάν στο Τροντχάιμ, με κάποιες προσθήκες κλάσης που δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη λευκή πειθαρχία, όπως οι Kroos, Πέπε και Bale. Τον τραυματία Cristiano θα τον υπολογίσουμε όταν θα’ναι διαθέσιμος, που θα’ναι, το νωρίτερο, στα τέλη του μήνα. Και τον Μπενζεμά, όταν βελτιωθεί η μέση του. Δηλαδή, οι έντεκα παίκτες που ξεκίνησαν εναντίον της Μπάγερν θα μπορούσαν κάλλιστα να’ναι βασικοί στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και να μην εκπλαγούν πολλοί. Και παρά την εμφάνιση της πιθανής αρχικής ενδεκάδας, ήταν η αναπληρωματική ενδεκάδα αυτή που πρόσφερε τη καλύτερη εικόνα ενάντια στους πρωταθλητές της Bundesliga.

Τη Μπάγερν την αναγνωρίσαμε όλοι και γρήγορα. Δεν είναι πλέον ο Guardiola, αλλά οι αυτοματισμοί παραμένουν οι ίδιοι με τον Αντσελότι, έναν φανταστικό διαχειριστή ποδοσφαιρικών κληρονομιών. Ο Ιταλός δεν έχει εφαρμόσει, τουλάχιστον ακόμα, σημαντικές διακυμάνσεις με γυμνό μάτι και συνέχισε με την ιδέα του παιχνιδιού θέσης που αναπτυσσόταν η Μπάγερν τα τελευταία τρία χρόνια, στηρίζοντας τη δομή της στον ισχυρότερο πυλώνα που έχει, ο οποίος παραμένει ο Xabi Alonso, αυτός που έφυγε απ’τη Μαδρίτη πριν από δύο χρόνια, επειδή ήταν ήδη μεγάλος. Τον Νοέμβριο θα κλείσει τα 35 αλλά ο Alonso διατηρεί την ηγετική ικανότητα που τον έχει χαρακτηρίσει σ’όλη την καριέρα του κι εξακολουθεί να’ναι ένα παράδειγμα αντίληψης του παιχνιδιού και κίνησης της μπάλας μακριά. Μαζί με τον Thiago ήταν ο καλύτερος των κόκκινων και η αποχώρησή του απ’το γήπεδο αποδείχτηκε καθοριστική για τη madridista βελτίωση.


Μέχρι τότε, η ιστορία ήταν περισσότερο ή λιγότερο αναμενόμενη. Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες να ποικίλει ένα Bayern-Μαδρίτη, και λιγότερο σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Η Μπάγερν κυριαρχούσε μέσω της μπάλας και η Μαδρίτη αμύνονταν με μια οργάνωση θέσης η οποία υπέφερε μόνο με τα μετωπικά φάουλ του Alaba και τις παράλληλες ιδέες των Thiago-Alonso. Το πρόβλημα προέκυψε όταν η ομάδα του Ζιντάν έπρεπε να'χει τη μπάλα. Σε αυτήν την κατάσταση φάνηκε ξεκάθαρα ποια ομάδα ήταν καλά δουλεμένη στην τακτική  και ποια όχι. Ο ένας καταλάβαινε τι χρειάζεται κάθε στιγμή και ήξερε τι έπρεπε να κάνει με τη μπάλα, ο άλλος αυτοσχεδίαζε στην πορεία με την ελπίδα σε κάποια προσωπική ενέργεια, όπως συνέβη στη συνέχεια με τον Danilo.

Είναι το τρίτο παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ο Morata για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά βίας είχε ευκαιρίες να σκοράρει. Τι ευθύνη έχει το λευκό «21»; Λοιπόν, μόνο λίγη. Τουλάχιστον απ'ό, τι έχουμε δει μέχρι τώρα, ο Morata στη Μαδρίτη θα παίξει καθαρό "9" , με λιγότερο χώρο για να επεκτείνεται, απ'ότι είχε στη Γιουβέντους, όπου μπορούσε να τρέξει ελεύθερα στα φτερά. Έχοντας υπάρξει κάτι τόσο επαναλαμβανόμενο, είναι κατανοητό ότι είναι μια εντολή του προπονητή κι όχι ένας αυτοεπιβαλόμενος περιορισμός του παίκτη. Η αλήθεια είναι ότι ο Morata συμμετέχει λίγο, αλλά ένα «9» εμφανίζεται όταν το κάνεις να εμφανιστεί, και τον Morata τον έχουν βοηθήσει λίγο, η αλήθεια να λέγεται. Είχε τρεις ευκαιρίες να φανεί πριν οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο τον βάλουν από κάτω, και δεν τις έχει εκμεταλλευτεί.

Αυτή τη φορά, ο Ζιντάν επέλεξε για συνοδεία τους δύο πιο αμφιλεγόμενους παίκτες του περασμένου έτους, δηλαδή, τους Isco και James. κι εκτός από κάποια αναλαμπή του malagueño, μετά βίας είχαν επιρροή κατά τη διάρκεια του αγώνα και φάνηκαν γρήγορα να πνίγονται απ'την καλή τοποθέτηση της Μπάγερν, η οποία της επέτρεπε να ανακτά γρήγορα τη μπάλα κλείνοντας τις γραμμές στις αντίπαλες πάσες. Στη δεξιά πλευρά, ο Lucas Vázquez είχε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα χωρίς έμπνευση. Ήταν ο μόνος, μαζί με τον Casilla, που έπαιξε και τα 90 λεπτά. Στη Μπάγερν, ωστόσο, μόλις που υπήρξαν διαφοροποιήσεις απ'την αρχή μέχρι το τέλος κι ο Αντσελότι έκανε μόλις τις τρεις αλλαγές ενός επίσημου αγώνα.

Μπήκαν τα παιδιά και το πράγμα βελτιώθηκε. Χωρίς τον Alonso πλέον στο γήπεδο, η εδαφική κυριαρχία πέρασε στους Casemiro και Kovacic, οι οποίοι είχαν περισσότερες δυνατότητες να κάνουν τον Asensio να πετάξει, ο οποίος έλαμψε λιγότερο από ό, τι τις άλλες μέρες, αλλά του οποίου η συμμετοχή είναι πάντα συναρπαστική, το οποίο μπορεί επίσης να λεχθεί για τα καλά λεπτά του Odegaard. Η Μπάγερν σταμάτησε να ενοχλεί επειδή οι Thiago και Vidal άρχισαν να αισθάνονται κουρασμένοι και η Μαδρίτη εγκαταστάθηκε μπροστά απ'το τέρμα του Ulreich. Έπρεπε να σκοράρει εκείνος ο οποίος καλούνταν να το κάνει λιγότερο, ο Danilo, του οποίου το αριστερό σουτ εξέπληξε τον τερματοφύλακα, που νόμισε ότι θα πήγαινε πάνω απ'τα δοκάρια. Αργότερα, όταν τέλειωνε η αναμέτρηση, ο Mariano είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ απ'ότι ο Morata σ'όλο το παιχνίδι, κι αυτό είναι σημαντικό.

Τεχνικά στοιχεία:

1 - Real Madrid: Kiko Casilla, Daniel Carvajal (63, Danilo), Sergio Ramos (63, Philipp Lienhart), Raphael Varane (46, Nacho), Marcelo (77, Tejero), Casemiro (78, Marcos Llorente), Luka Modric (46, Mateo Kovacic), Isco Alarcón (63, Martin Odegaard), James Rodríguez (46, Marco Asensio), Lucas Vázquez κι Álvaro Morata (77, Mariano).

Προπονητής: Zinedine Zidane.

0 - Bayern de Munich: Sven Ulreich, Rafinha, Nicolas Feldhahn, Javi Martínez (77, Milos Pantovic), David Alaba, Philipp Lahm, Thiago Alcántara (88, Erdal Öztürk), Juan Bernat, Xabi Alonso (56, Fabian Benko), Arturo Vidal και Julian Green.

Προπονητής: Carlo Ancelotti.

Gol: 1-0, 79, Danilo.

Διαιτητής: Ο Μεξικανός Jaime Herrera. Έδειξε κίτρινη στους Juan Bernat (34), Javi Martinez και Marco Vidal (89) της Μπάγερν Μονάχου.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.