News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δίλημμα με τον Asensio

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Του Pablo Polo

Η πιθανή ποινή της FIFA αναγκάζει τον σύλλογο να τον διαχειριστεί με σύνεση



Η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να’χει ένα δίλημμα με τον Marco Asensio. Κι όχι μόνο επειδή ο παίκτης δείχνει στο γήπεδο ότι έχει θέση στην πρώτη ομάδα και δεν υπάρχει χώρος γι'αυτόν, αλλά επειδή η πιθανή ποινή της FIFA για παρατυπίες στις μεταγραφές των ανηλίκων, η οποία όπως ενημέρωσε η MARCA δεν θα πρέπει να καθυστερήσει να εμφανιστεί, διαμορφώνει το μέλλον του παίκτη.

Η πραγματικότητα είναι ότι, σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να ανακτήσει παίκτες, αν τους παραχωρήσει, με την ποινή ήδη σε ισχύ και η οποία θα διαρκέσει δύο έτη (θα επηρεάσει δύο αγορές, τον ερχόμενο Ιανουάριο και το καλοκαίρι του 2017). Θα μπορούσε να τους επανακτήσει τη σεζόν μετά το δανεισμό, αν τους παραχωρήσει πριν. Οι πιθανοί δανεισμοί επηρεάζουν κυρίως τους canteranos ή παίκτες της Castilla, αλλά ο σύλλογος, όπως μπορεί να γνωρίζει η MARCA, δεν ανησυχεί για κανένα απ’τα παιδιά. Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τον πειράζει να τους παραχωρήσει με την ποινή σε ισχύ κι έχει όλες τις υποθέσεις αρκετά δρομολογημένες, αν κι αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα επιστρέψουν του χρόνου. Η οντότητα, για παράδειγμα, βλέπει καλά το να βρεθούν παίκτες όπως ο Martin Odegaard ή ο Marcos Llorente δύο χρόνια μακριά απ’το σπίτι για ν’ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες εξέλιξής τους και να εκπαιδευτούν ως παίκτες της ελίτ.

Ωστόσο, η περίπτωση κάποιου άλλου παίκτη της πρώτης ομάδας όπως του Marco Asensio επηρεάζεται. Το δίλημμα της Μαδρίτης είναι να τον παραχωρήσει ήδη, επειδή έτσι ο σύλλογος θα μπορούσε να τον ανακτήσει την επόμενη σεζόν. Με τον mallorquín όλα τα βήματα μετριούνται προσεκτικά. Θεωρείται ένας πιθανός αστέρας της πρώτης ομάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η επιλογή να μείνει και ν’αποφευχθεί κάθε ολίσθηση με τη FIFA.

Το πρόβλημα είναι ότι η Μαδρίτη δεν έχει πολύ χρόνο. Ή θα ψάξει μια ομάδα αυτές τις βδομάδες, η ποινή μπορεί να’ρθει στα τέλη του Αυγούστου, σύμφωνα με το SER, ή το να τον παραχωρήσει μετά, θα σημαίνει ότι θα τον χάσει για δύο σεζόν. Θα μπορεί πάντα να τον ανακτήσει, αλλά όχι να τον δηλώσει.

Έπαινοι του Ζιντάν

Η Μαδρίτη παραμένει πεπεισμένη ότι δεν υπέπεσε σε καμία παρατυπία στην περίπτωση των ανηλίκων. Κι ελπίζει να πετύχει η προσφυγή της. Σε κάθε περίπτωση, ο Ζιντάν έχει καταστήσει ξεκάθαρη την περίπτωση του Asensio όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο. Μετά τη νίκη εναντίον της Τσέλσι και το καλό παιχνίδι του επιτελικού μέσου, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης άφησε να εννοηθεί ότι για τον balear ποδοσφαιριστή είναι δύσκολο να’χει πολλά λεπτά. «Μου αρέσει ο Asensio, αλλά όπως και σ’άλλες περιπτώσεις, ξέρει τι υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, από εδώ μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα», επαναλαμβάνει πάντα ο τεχνικός.

Το να μιλάμε για την τελευταία ημέρα της αγοράς επεκτείνει το κλαμπ. Η Μαδρίτη θέλει να περιμένει να περάσει τουλάχιστον το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το τρόπαιο Bernabeu για να τελειώσει με τις εξόδους και να δει αν, τελικά, θα υπάρξει galáctico μεταγραφή ή όχι. Αλλά η 31η Αυγούστου δεν είναι πλέον η μόνη ημερομηνία που αναγράφεται στο ημερολόγιο, υπάρχει και μια άλλη που δεν αντιμετωπίζεται με τόση ακρίβεια κι έχει να κάνει με ό, τι αποφασίσει η FIFA.


Η Μαδρίτη δουλεύει εδώ και καιρό έχοντας επίγνωση του νέου σεναρίου που θα ισχύσει εάν επιβεβαιωθεί η ποινή. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει την αγορά σε αναζήτηση νεαρών παικτών, ο τελευταίος που ήρθε ήταν ο Sergio Díaz, για την Castilla, όπως υπέγραψε νωρίτερα ο ίδιος ο Asensio, πριν από δύο σεζόν, στον οποίο έχει ήδη επεκτείνει το συμβόλαιο μέχρι το 2022, μόλις πριν ένα μήνα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.