News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ'τον Asensio στον Carvajal: η ισπανική επανάσταση επιβάλλει το νόμο της στην Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Του Alonso Castilla

Καλή αρχή της σεζόν απ'την εθνική αρμάδα

Μια 11άδα με επτά Ισπανούς, κάτι πρωτοφανές, η Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε απ'την αρχή για ν'αντιμετωπίσει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ένα στοίχημα που αποδείχθηκε επιτυχές


Και τα τρία γκολ με ισπανική υπηκοότητα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Bale στο σπίτι, και τον Μπενζεμά ν'αρχίζει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στον πάγκο, οι εθνικοί παίκτες (7) οδήγησαν την ομάδα του Ζιντάν κατά την εκκίνηση. Μια επανάσταση σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να καταστήσουν σαφές στον προπονητή τους ότι είναι όλοι έτοιμοι για την μάχη της καθημερινότητας. Σχεδόν όλοι τους ξεκίνησαν αυτή τη νέα σεζόν ξέροντας ότι το να δοκιμάσουν το καθεστώς βασικού δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο, αλλά επί νορβηγικού εδάφους βγήκαν μπροστά. Απ'τον Asensio στον Carvajal, περνώντας απ'τους Lucas Vázquez, Isco ή Kiko Casilla. Ο Sergio Ramos έχει ένα άλλο καθεστώς, αν και πριν από ένα χρόνο η μοίρα του ήταν στον αέρα. Αυτός που ήταν περισσότερο γκρίζος και κατέληξε να αντικατασταθεί ήταν ο Morata, αλλά ο Γάλλος προπονητής έχει ήδη δηλώσει ξανά και ξανά ότι τον θέλει στο πλευρό του.

Ο Marco Asensio ξεκίνησε την προετοιμασία χωρίς να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα του συμβεί. Αφού πέρασε μια σεζόν δανεικός στην Εσπανιόλ, έχει ενταχθεί στην λευκή πειθαρχία πιο ψημένος. Η συντριπτική ποιότητα του δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση. Αλλά ήταν αρκετές, λίγες μέρες προπόνησης, για να βγάλει απόφαση ο προπονητής του. Ο Ζιντάν έχει δηλώσει ήδη ότι δεν θέλει να τον δει σ'άλλη ομάδα. Δεν αναμένονταν να ξεκινήσει εναντίον της Σεβίλλης, αλλά ήταν ένας απ'τους 11 εκλεκτούς και δεν απογοήτευσε. Ο mallorquín άνοιξε το σκορ μ'ένα υπέροχο γκολ, μένοντας στο γήπεδο μέχρι το τέλος. Είναι το νέο «χρυσό αγόρι» των αρχηγών και είναι προφανές ότι δεν κινείται από εκεί που είναι. "Μένει μαζί μας", είπε ο Γάλλος προπονητής. Δοκιμασία διαμετρήματος κι ο Marco δεν απογοήτευσε. Ο Julen Lopetegui τα είδε όλα απ'τα επίσημα του Σταδίου Lerkendal στο Τροντχάιμ ... Όλα δείχνουν ότι θα'ναι στην πρώτη λίστα του ως προπονητής της εθνικής.

Μόλις λίγο παραπάνω από ένα χρόνο πριν, στραβομουτσούνιασε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Danilo για 31.000.000 €. Η ηγεσία, έχοντας επίγνωση της καχυποψίας του canterano, αντέδρασε αμέσως κι έθεσε στο τραπέζι μια νέα σύμβαση μεγαλύτερης διάρκειας και περισσότερων χρημάτων. Ο Dani Carvajal ξεκίνησε τη σεζόν στη σκιά του Βραζιλιάνου, αλλά τελικά κέρδισε το παιχνίδι κι ο αδιαφιλονίκητος κατέληξε να'ναι ο canterano. Η απόδοσή του ήταν αξιοσημείωτη και στον πρώτο επίσημο αγώνα του τρέχοντος έτους έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό στον συμπαίκτη του, όσα κι αν πλήρωσε ο σύλλογος γι 'αυτόν. Το γκολ που σκόραρε ο fullback απ'την Leganes, περήφανο κι οριστικό.


Ένας γκρίζος Morata

Υπήρχαν πολλές ερωτήσεις που αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα πριν απ'το παιχνίδι. Ο Ζιντάν φάνηκε πολύ σίγουρος και ήρεμος τις ώρες πριν το παιχνίδι, παρά τις απουσίες. Δεν έδωσε ενδείξεις για τους παίκτες που θα ξεκινούσαν, αν κι ανά πάσα στιγμή φάνηκε να γνωρίζει πολύ καλά ποιο ήταν το σωστό σχέδιο για ν'ακολουθήσει. Ο James Rodriguez έμεινε στον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς, όταν λίγοι στοιχημάτιζαν σ'αυτό. Αυτός που ξεκίνησε ήταν ο Isco, ένας παίκτης για τον οποίο ο Ζιντάν αισθάνεται ιδιαίτερη προτίμηση, κι οποίος τον τελευταίο καιρό έχει εμφανιστεί σε διάφορα φόρουμ που τον βάζουν στην πόρτα της εξόδου. Ο malagueño, όμως, όταν ξεκίνησε την προετοιμασία, είχε αποφασίσει πως ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα φύγει απ'τη Μαδρίτη.

Μπορεί να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα'ναι στον πρώτο γύρο του Copa del Rey, όταν θα δούμε μια αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με περισσότερους Ισπανούς παίκτες απ'ότι ξένους. Στους παίκτες που αναφέρθηκαν ήδη, πρέπει να προστεθούν οι Kiko Casilla και Lucas Vázquez. Ο τερματοφύλακας ήταν νηφάλιος και σε μια περίπτωση έπρεπε να τεντώσει το σώμα για να σώσει την ομάδα του. Με τον Keylor Navas στην τελευταία φάση της ανάκαμψης μετά την χειρουργική του επέμβαση πριν από λίγες εβδομάδες, ο ψηλόλιγνος τερματοφύλακας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Με τον De Gea πλέον τελείως ξεχασμένο, απ'την διοικητική περιοχή του Santiago Bernabeu του έχουν στείλει ένα μήνυμα πλήρους εμπιστοσύνης. Ο ηλεκτρικός εξτρέμ, ακόμη μία μέρα, εμφανίστηκε άψογα σε διάφορες ευκαιρίες.

Ίσως, ο παίκτης που ήταν λιγότερο επιτυχής, πιο θαμπός, απ'την «ισπανική αρμάδα», ήταν ο Άλβαρο Μοράτα. Ο επιθετικός ξεκίνησε ως η επιθετική αναφορά της λευκής ομάδας, αλλά δεν αισθάνθηκε ποτέ άνετα μπροστά στη sevillista άμυνα και κατέληξε να δώσει τη θέση του (62ο λεπτό) στον Καρίμ Μπενζεμά. Οι αμφιβολίες τριγυρίζουν στο μυαλό του όλο το καλοκαίρι, αν και τις τελευταίες ημέρες έχει σταματήσει να εμφανίζεται στη σκηνή ως ένας δυνατός υποψήφιος για ν'αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης άμεσα. Μένουν ακόμα μέρες και η αγορά πρέπει ακόμη να υποβληθεί σε διάφορες κινήσεις, αλλά σήμερα κανείς δεν αμφιβάλλει για την παραμονή του επιθετικού. Ξεκινώντας μ'έναν Ζιντάν, που δεν θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα γι'αυτό.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.