News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Pogba, το κλειδί της ηγεμονίας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Του Ramon Trecet

Στο Μάντσεστερ σκέφτονται ότι αν πετύχουν τη μεταγραφή, η εικόνα της μάρκας της United θα ξαναγίνει αυτή που ήταν και δεν έπρεπε να χαθεί ποτέ μπροστά στην πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης



Ο Pogba δεν αξίζει τα 123 εκ. της τελευταίας προσφοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τα αξίζει ως ένα μήνυμα του ότι αυτός που κάνει κουμάντο οικονομικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, είναι ο Mancunian σύλλογος ... ή όχι.

Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος ήταν ήδη στο Μάντσεστερ μεταξύ 16 και 19 ετών κι αφέθηκε ελεύθερος απ’τον Φέργκιουσον πηγαίνοντας στη Γιουβέντους, αλλά την ίδια στιγμή μιλάμε το χτύπημα που αποσκοπούν να δώσουν με τη μεταγραφή του οι ιδιοκτήτες της Manchester United.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες με μια ερώτηση απ’τους ιδιοκτήτες προς το Γενικό Διευθυντή της United:

"ΠΟΣΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠ’ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ;"



Η απάντηση κρίθηκε ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απ’τους ιδιοκτήτες της Manchester United, που θεωρείται η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

"Πρέπει να κερδίσουμε έναν πλειστηριασμό με οποιοδήποτε κόστος. Πρέπει να διατηρήσουμε την εικόνα της μάρκας μας, την κεντρική ιδέα ότι κανείς δεν πληρώνει όσα πληρώνουμε εμείς έτσι ώστε από τώρα και στο εξής κάθε παίκτης που ενδιαφέρει να μας βάζει μπροστά απ’την Ρεάλ Μαδρίτης".

Το θέμα της αμοιβαίας επιθυμίας και, ως εκ τούτου, αυτός που πρέπει να αποκτηθεί πάνω απ 'όλους, ανεξάρτητα απ’την πραγματική του αξία ως παίκτης, ο Πολ Πογκμπά. Στο Μάντσεστερ νομίζουν ότι αν πετύχουν τη μεταγραφή, η εικόνα της μάρκας θα ξαναγίνει αυτή που ήταν και δεν έπρεπε να χαθεί ποτέ.



Ο Florentino έχει να παίξει ένα χαρτί: πουλάει τον Morata στην Τσέλσι που τον έχει πολύ ανάγκη για 70 εκατομμύρια ευρώ κι ως εκ τούτου, ο Pogba θα κοστίσει «μόνο» 50, τα 70 απ’την πώληση του Morata και τα 50 που θα βάλει. Θα μας κοστίσει μόνο 50, σκέφτεται ο Florentino, ο οποίος έχει επίσης επίγνωση του τι διακυβεύεται με την παρούσα υπερμιντιακή μεταγραφή: η οικονομική ηγεμονία και το κύρος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Pogba;

Ούτε ναι, ούτε όχι, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αναμένει την κλήση απ’τον εκπρόσωπό του, ο οποίος του έχει ήδη πει, ότι μπορεί να κερδίσει 75 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Προσφορά που ελήφθη, ευχάριστα, περιμένοντας τώρα για την αντιπροσφορά της άλλης πλευράς. Μια δημοπρασία στην οποία βγαίνουν μηνύματα εύκολης κατανάλωσης, όπως «ο τάδε είναι πολύ καλός φίλος μου» ή «Πάντα ήθελα να παίξω σ’αυτό το κλαμπ» ή «η από μικρός είχα ένα αυτοκόλλητο ...».

Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’την ιδέα ότι όταν ένας παίκτης λαμβάνει μια προσφορά, κλίνει προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή τη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή η μία ή η άλλη είναι η ομάδα με τη ΦΗΜΗ ότι εκεί υπάρχουν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. ΗΓΕΜΟΝΙΑ.


Αυστηρά επαγγελματικό.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.