News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο εισαγγελέας κατηγορεί την FC Barcelona για απόκρυψη έγγραφων σχετικά με τη μεταγραφή του Neymar

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Του Manuel Altozano

Απάτη και διαφθορά

Το azulgrana club αναγνώρισε σ’ένα παράρτημα ότι το DIS θα πρέπει να εισπράξει 6.800.000 € λόγω του ότι έχει το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη. Η προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη απ’της Barcelona



Η FC Barcelona απέκρυψε έγγραφα σχετικά με τη μεταγραφή του Neymar στον δικαστή του Εθνικού Δικαστηρίου, José de la Mata. Έτσι επέμεινε η δίωξη του εν λόγω δικαστηρίου στην προσφυγή κατά του αρχείου του κατηγορουμένου που συμφωνήθηκε απ’τον καθοδηγητή. Ο δικαστής διαβεβαίωσε στο ψήφισμά του για το αρχείο ότι οι προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ της Barcelona, του παίκτη και της Santos για να εξασφαλίσουν την απόκτηση του azulgrana αστέρα δεν είχαν καμία ποινική σημασία, αν και θα μπορούσε να ακουστούν στα πολιτικά δικαστήρια ή στα ομοσπονδιακά όργανα ή στην ίδια την FIFA. Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε στην προσφυγή του ότι η Barça αναγνώρισε στο έγγραφο της που πρέπει να καταβληθεί στο ταμείο DIS, -το οποίο είχε το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη και του οποίου η καταγγελία οδήγησε στην δικαστική έρευνα-, το ποσό των 6.800.000 ευρώ, ωστόσο, η Καταλανική ομάδα δεν προσκόμισε αυτό το έγγραφο, όταν το υποστήριξε ο δικαστής. Ήταν ο έλεγχος του club, η Deloitte, που το έδωσε στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι το έγγραφο αυτό, που συλλέχθηκε ως ένα παράρτημα της σύμβασης μεταξύ της Barça και της Santos για τη μεταγραφή του Neymar, αντανακλά ότι, αν μια δικαστική απόφαση ή διαιτητική απόφαση καθορίσει ότι το DIS είχε δικαίωμα σε μια ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνα τα 6.800.000 εκ., και οι δύο σύλλογοι θα συμφωνούσαν να καταβάλουν το περίσσευμα εξ ίσου. Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η εν λόγω πρόβλεψη θα δείξει ότι οι δύο ομάδες εξέτασαν το ενδεχόμενο ότι το ταμείο που είχε το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη θα μπορούσε να διεκδικήσει στο μέλλον περισσότερα χρήματα (όπως συνέβη) από όσα είχαν συμφωνηθεί στη σύμβαση . "Αυτό το έγγραφο που αποκρύφτηκε σκόπιμα κι ανακαλύφθηκε συμπτωματικά, δεν αποτιμάται επίσης [απ’το δικαστήριο στην απόφαση του αρχείου] και ούτε καν αναφέρεται, παρά τη σημασία του στην αξιολόγηση της ύπαρξης δόλου στο έγκλημα της απάτης», επιμένει το πόρισμα του εισαγγελέα.

Ένα άλλο απ’τα έγγραφα, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πιστώνει τις ενδείξεις της απάτης και της διαφθοράς που διαπράχθηκε μεταξύ ιδιωτών, απ’τον Neymar, τον πατέρα του, τη Σάντος και τη Barcelona, είναι η προσφορά που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης γι 'αυτόν το 2013. Η προσφορά του λευκού club ήταν 36.000.000 €, ενώ το ποσό στο οποίο υπέγραψε η Barça επισήμως τη μεταγραφή ήταν 17.100.000. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η προσφορά της Μαδρίτης αποδεικνύει ότι η πληρωμή των 40 εκατομμυρίων στον παίκτη απ’την azulgrana ομάδα "τροποποίησε την αγορά των μεταγραφών και την ελεύθερη σύμβαση, επειδή πριν από μια προσφορά στην Santos, καλύτερη απ’της Μπαρτσελόνα, ο παίκτης επέλεξε τον σύλλογο που είχε καταβάλει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ή όφελος [τα 40 εκατομμύρια που του κατέβαλε εκ των προτέρων] μέσω άλλης οδού που δεν επιτρέπεται στον τομέα της FIFA". Τόσο η προσφορά της Μαδρίτης όσο και τα 40 εκατομμύρια που κατέβαλε εκ των προτέρων η Barcelona δείχνουν, επίσης, στην κρίση της δίωξης ότι «η πραγματική τιμή αγοράς του Neymar δεν ήταν τα 17.100.000 που ορίστηκαν στη σύμβαση, αλλά ένα μεγαλύτερο ποσό, πιο κοντά στα 36 εκατομμύρια που πρόσφερε η Ρεάλ Μαδρίτης».




Εκτός απ’τα 40 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν στον παίκτη, η Barça υπέγραψε διάφορα συμβόλαια με την Σάντος για άλλους τρεις παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας, αποτιμώμενα στα 7.9 εκ. Αυτοί οι παίκτες, ωστόσο, δεν έχουν φτάσει να παίξουν στο club. Συμφώνησε επίσης με το club προέλευσης του Neymar την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα του οποίου η διεξαγωγή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι «αβέβαιη» και συνεπάγεται 4.500.000 €. Αυτές οι δύο πληρωμές, σύμφωνα με το Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι στην πραγματικότητα «ένα συμπλήρωμα στην πραγματική τιμή της μεταγραφής που θα προστεθεί στο ποσό των 29.500.000 €». «Σχετικά μ’αυτά τα δύο παιχνίδια, το DIS δεν έχει εισπράξει ή δεν έχει το δικαίωμα να εισπράξει το 40%, έτσι ώστε η ζημία γι’αυτήν είναι εμφανής», δηλώνει η προσφυγή, που υπογράφει ο εισαγγελέας José Perals.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.