News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano παίρνει οξυγόνο στην Ibiza

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Του Adrián Angulo

Χρησιμοποιεί την υπερβαρική ιατρική για την επιτάχυνση της ανάρρωσής του



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν επαναπαύεται ούτε στις διακοπές. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν σίγουρα θα χάσει το Σούπερ Καπ στις 9 Αυγούστου εναντίον της Σεβίλλης στο Trondheim (Νορβηγία), ο Πορτογάλος παίκτης δεν παραιτείται. Θέλει να’ναι στο εκατό τοις εκατό το συντομότερο δυνατόν, αλλά χωρίς να πάρει κανένα ρίσκο. Η ιδέα του είναι να φτάσει στο τελικό σπριντ της σεζόν στην καλύτερη φυσική κατάσταση.

Μετά την κατάκτηση της Ευρώπης με την Πορτογαλία, ο CR7 απολαμβάνει μερικές μέρες χαλάρωσης με την οικογένεια και τους φίλους του στην Ίμπιζα. Μεταξύ θάλασσας και βουτιάς, το αστέρι πηγαίνει σε μια κλινική στο νησί για να επιταχύνει την διαδικασία της ανάρρωσης του τραυματισμού του στο γόνατο -διάστρεμμα έσω πλαγίου συνδέσμου- που θα τον αφήσει έξω τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.



Ο Cristiano έχει αρχίσει μια θεραπεία με υπερβαρική ιατρική, περισσότερο γνωστή ως θεραπεία υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας. Πρόκειται για την ιατρική χρήση καθαρού οξυγόνου στο 100% σε πιέσεις πάνω απ’της κανονικής ατμοσφαιρικής πίεσης στο επίπεδο της θάλασσας.

Το λευκό αστέρι θέλει να φτάσει υπό τις καλύτερες συνθήκες στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, μετά την προσγείωση στην Ίμπιζα, ο Πορτογάλος έχει νοιαστεί πολύ για την φυσική του κατάσταση. Έχει βρει μια αξιόπιστη οδοντιατρική κλινική, -η οποία προσφέρει αυτό το είδος ιατρικής-για την αντιμετώπιση της διαδικασίας αποκατάστασης.



Η θεραπεία περιλαμβάνει συνεδρίες μιας ώρας μέσα σ’ένα σωλήνα ή θάλαμο με μια μάσκα οξυγόνου σε πίεση. Αυτό το καινοτόμο σύστημα χρησιμεύει για την αποκατάσταση από κάθε τραυματισμό επιταχύνοντας τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων έτσι ώστε η επούλωση να’ναι πιο γρήγορη κι αποτελεσματική.

«Χάρη στην υπερβαρική ιατρική διεγείρεται η αναγέννηση των ιστών και η επούλωση των πληγών μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μελλοντικών τραυματισμών και σωματικής επιδείνωσης. Αυτό θα βελτιώσει τους χρόνους αποκατάστασης», λένε οι γιατροί της κλινικής. Προσθέτουν επίσης ότι «η τεχνική αυτή αποτελεί σήμερα ένα συμπλήρωμα των πιο αποτελεσματικών στις αποκαταστάσεις απ’τους τραυματισμούς».

Δυο θεραπείες

Την περασμένη Τετάρτη, αφού έπλευσε με το πολυτελές γιοτ του στη θάλασσα, ο Κριστιάνο επισκέφθηκε το ιατρικό κέντρο στις 21.30 για την πρώτη θεραπεία υπερβαρικής ιατρικής. Χθες το μεσημέρι (14.30), πήγε και πάλι για να συνεχίσει με την ιδιαίτερη και καινοτόμα αποκατάστασή του. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ίμπιζα έχει προγραμματίσει να πάει όλες τις μέρες στην κλινική για να συνεχίσει με την θεραπεία.

Η παρουσία των Cristiano και Messi στο νησί έχει δημιουργήσει τέτοιο ενθουσιασμό που ο Πορτογάλος έχει αποφασίσει να κάνει την θεραπεία σε μη εργάσιμες ώρες, -όταν η κλινική είναι κλειστή- αποφεύγοντας έτσι τους παπαράτσι και τους εκατοντάδες θεατές που συγκεντρώνονται ψάχνοντας μια selfie ή ένα αυτόγραφο.


Εκ των προτέρων ο CR7 δεν θα ταξιδέψει στην περιοδεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Έχει προγραμματιστεί μετά απ’τις βδομάδες των διακοπών του να πάει στο Valdebebas για να συνεχίσει την προετοιμασία του. Το απαιτητικό πρόγραμμα της σεζόν μπορεί να αναγκάσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μοιράσει τις δυνάμεις του και είναι ξεκάθαρο ότι με βάση το οξυγόνο αυτής της θεραπείας μπορεί να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει της επόμενης σεζόν και να πάρει την τέταρτη Χρυσή Μπάλα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.