News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Asensio, η καλύτερη μεταγραφή του Florentino που καλείται ν’αφήσει στον πάγκο τον Cristiano Ronaldo

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Του Enrique Marin

Είναι γνωστό ότι το να πετύχεις στη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να’σαι παγκόσμιος αστέρας δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ο mallorquín έχει προταθεί ώστε ο Ζιντάν να τον υπολογίζει κι όχι μόνο για να συμπληρώνει την ομάδα



Ονομάζεται Marco Asensio Willemsen (Palma de Mallorca, 21/1/1996) και, όπως υποδηλώνει το επίθετό του, είναι από Ισπανό πατέρα κι Ολλανδέζα μητέρα. Ακριβώς ο θάνατός της, ανάγκασε ένα πολύ νεαρό Μάρκο να ωριμάσει εξαναγκασμένα. #AsensioWillemseninOranje ήταν το hashtag που χρησιμοποίησαν οι Ολλανδοί οπαδοί όταν είχαν κινητοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα έτσι ώστε ο επιτελικός μέσος ν’αποφάσιζε να φορέσει την πορτοκαλί φανέλα. Λόγω του ποδοσφαίρου του, δεν θα αποτύγχανε. Ωστόσο, ο αριστεροπόδαρος ήξερε πάντα ξεκάθαρα ότι ήθελε να παίξει με την Ισπανία και, μιας που πριν απ’το πρόσφατο Euro έκανε ντεμπούτο στην ανδρών στο φιλικό εναντίον της Βοσνίας, δεν υπάρχει γυρισμός.

Άρσεναλ και Τσέλσι, μεταξύ άλλων, παρακολουθούσαν στενά τον Asensio. Ωστόσο, ο μάνατζερ του, Horacio Gaggioli, δεν τον έβλεπε στην Πρέμιερ κι αρνήθηκε ακόμα και να σηκώσει το τηλέφωνο όταν το σκάουτινγκ αυτών των αγγλικών συλλόγων του τηλεφωνούσε για του εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Ο ίδιος ο Marco προτιμούσε να πάει στη Μπαρτσελόνα, της οποίας ήταν δηλωμένος οπαδός. Το καταλανικό club διαπραγματεύτηκε γι’αυτόν, αλλά δεν συμφώνησε να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ρήτρας του, ύψους 4.500.000 €, όπως απαιτούσε η Μαγιόρκα.

Ήταν τότε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στο παιχνίδι κι ο Florentino Perez πήρε μία απ’τις μεγάλες υποσχέσεις του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η Μαδρίτη κατέληξε σε μια συμφωνία μεταγραφής με το σύλλογο του για 3,9 εκατομμύρια, που κατέβαλλε αμέσως, κι ο Asensio υπέγραψε με τους λευκούς για έξι σεζόν. Ποιότητα-τιμή, λίγες μεταγραφές μπορούν να θεωρηθούν τόσο κερδοφόρες κι απόδειξη αυτού είναι η πρόσφατη ανανέωση μέχρι το 2022 στην οποία επεκτάθηκαν τα έτη της σύμβασης, ο μισθός κι επίσης η ρήτρα.

Marco Asensio είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει στην Ισπανία", δήλωσε χθες ο Vicente del Bosque στην ποδοσφαιρική κατασκήνωση που φέρει το όνομά του στην Κάλβια (Μαγιόρκα). Μάλιστα, ο πρώην πλέον ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε ότι "ήμασταν έτοιμοι να τον πάρουμε στο Euro και στο τέλος δεν το αποφασίσαμε, επειδή ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος". Φυσικά, σχετικά με το αν ο Asensio έχει θέση στη Μαδρίτη του Ζιντάν, ο Del Bosque δεν θέλησε να αναμιχθεί: "Έχει πολλή ποιότητα, αλλά αυτή δεν είναι μια απόφαση που μου αντιστοιχεί να πάρω".

Σε αντίθεση με τον Martin Odegaard, ο οποίος κάνει και πάλι την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, αλλά δεν έχει φτάσει ν’αναδειχθεί ούτε στην Castilla, ή με τον Enzo Zidane, τον οποίο το επίθετό του τον έχει βοηθήσει να φτάσει κάπου όπου το ποδόσφαιρό του ίσως να μην τον είχε πάει ποτέ, ο Marco Asensio δεν είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης αντάξια, αλλά ως μια υπόσχεση έτοιμη να συνθλίψει την πόρτα του Ζιντάν και, ακόμη, και ν’αφήσει στον πάγκο αυτόν που βρίσκεται μπροστά του στον επιτελικό χώρο ή που κλίνει λίγο προς τ’αριστερά, απ’όπου του αρέσει να ξεκινά.



Αυτό είναι το δίλημμα που έχει σήμερα, όχι μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κι ο ίδιος ο Asensio, ο οποίος πρέπει να εκτιμήσει αν τον ενδιαφέρει να μείνει και να εκμεταλλευτεί τα λεπτά που θα του δώσει ο Ζιντάν εν την απουσία κάποιων απ’των αδιαφιλονίκητων βασικών ή αν θα φύγει και πάλι δανεικός σε άλλη ομάδα για να συνεχίσει να αποκτά εμπειρία. Υπό αυτή την έννοια, αξίζει αυτό που είπε ο αθλητικός διευθυντής της Barcelona, Robert Fernandez, αν κι εφαρμόζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης: "Αν είχα ένα γιο και τον ζητούσε η Μπάρτσα, θα του έλεγα να πάει κατευθείαν μόνο γι’αυτό που θα μάθαινε. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν θα’χει ευκαιρίες, αυτό που συμβαίνει είναι ότι πρέπει να’ναι προετοιμασμένος για να τις εκμεταλλευτεί κι αυτό δεν είναι εύκολο. Αν έχεις την απαραίτητη ταπεινότητα, πετυχαίνεις τους στόχους".

Αυτοί που ξέρουν καλύτερα τον Asensio τονίζουν ότι, εκτός από ένα προφανές ταλέντο όταν βάζει τα παπούτσια του, ο Marco είναι ένα ταπεινό παιδί, ικανό ν’αποδεχθεί ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης η αφετηρία του είναι στον πάγκο. Είναι αλήθεια ότι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, στην οποία μπορεί να πάει, θα’ναι βασικός, κάτι που σήμερα φαίνεται αδιανόητο στη σκιά παικτών όπως οι James, Isco ή Κριστιάνο Ρονάλντο, για να αναφέρουμε τους τρεις που καταλαμβάνουν τις περιοχές του γηπέδου στις οποίες κινείται καλύτερα.

Φυσικά, έχοντας δει για το τι ξεχώρισε ενάντια στην PSG στο φιλικό του Οχάιο, οι δύο πρώτοι θα μπορούσαν να υποβιβαστούν κι όσον αφορά τον Cristiano, αν και είναι αλήθεια ότι ο Πορτογάλος μπορεί ν’αρχίσει να κατανέμει το χρόνο, κανείς να μην αμφιβάλλει ότι εκεί θα υπάρξει ο Marco Asensio για ν’αξιώσει να κλίνει προς τ’αριστερά και ποιος ξέρει αν μπει στα πλάνα του Julen Lopetegui, ο οποίος έχει σίγουρα τ’όνομά του μεταξύ των υποψηφίων, όχι για να κάνει μια επανάσταση, αλλά αυτή την "εξέλιξη" για την οποία μίλησε ο guipuzcoano τεχνικός στην παρουσίασή του.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.