News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι March τα σπάνε με τον Florentino, τινάζοντας το συμβούλιο και θέτοντας προς πώληση το 11,7% τους στην ACS

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Του Agustin Marco

Κουράστηκαν με τις παραβάσεις του προέδρου

Η mallorquina οικογένεια, η οποία βρίσκεται για σχεδόν 20 χρόνια στο διοικητικό όργανο, παραιτείται μπροστά στις επανειλημμένες παραβάσεις του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης ν’αναθέσει τη διαχείριση



Σχεδόν 20 χρόνια μετά την έναρξη μιας σχέσης προσωπικής φιλίας και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, οι March έχουν πει αρκετά στον Florentino Perez. Η Corporacion Financiera Alba, ο επενδυτικός βραχίονας της εκατομμυριούχου mallorquina οικογένειας, έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το διοικητικό συμβούλιο της ACS λόγω διαφορών με τον πανταχού παρόν πρόεδρο παρά το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, με 11,7% του κεφαλαίου.

Το χαρτοφυλάκιο των March αναγνώρισε χθες το βράδυ σε μια σχετική εκδήλωση στην Εθνική Επιτροπή Αξιών της Αγοράς (CNMIV) αυτό που ήταν μια ευρέως διαδεδομένη φήμη στην οικονομική ελίτ της Μαδρίτης: ότι ο νέος επικεφαλής του «family office» Juan March de la Lastra, δεν συμφωνεί με την προσωπική διαχείριση του Florentino Pérez. Για το λόγο αυτό, η Corporacion Financiera Alba αποφάσισε να αποσύρει τους συμβούλους -Pablo Vallbona και Javier Fernández- που είχε στο διοικητικό όργανο με τη δικαιολογία ότι αυτές οι θέσεις της απέτρεπαν ν’αγοράσει και να πουλήσει μετοχές της ACS ελεύθερα. Ο πρώτος ήταν στο Συμβούλιο απ’το 1997.

Η δήλωση αναφέρει ότι «ενώ υπήρξε διατήρηση ενός σημαντικού ποσοστού και μια πολύ ικανοποιητική σχέση», η εταιρεία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το διοικητικό συμβούλιο λόγω της αύξησης των περιόδων κλειδώματος κατά τη διαμεσολάβηση των μετοχών μπροστά στην έναρξη ισχύος του νέου νόμου για την κατάχρηση αγοράς. Μέχρι στιγμής, οι σύμβουλοι ή οι εκπροσωπούμενες εταιρείες στα διοικητικά συμβούλια είχαν μια περίοδο κλειδώματος δύο μηνών για να λειτουργούν με τίτλους, εφόσον πληρούνταν ορισμένες προϋποθέσεις.

«Οικονομικές πηγές θεωρούν δεδομένο ότι θα το πουλήσουν το συντομότερο δυνατόν  για να αποφευχθεί μια αβεβαιότητα που θα βλάψει ακόμα περισσότερο την μετοχή της ACS»

Με το νέο πρότυπο της κατάχρησης της αγοράς, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Ιουλίου, αυτές οι περίοδοι κλειδώματος μπορούν να επεκταθούν μέχρι και πέντε μήνες. Οι κανονισμοί, εξηγεί η Alba, σημαίνουν μια «μεγάλη πρόκληση» για την κανονική εκτέλεση μιας χρηματοοικονομικής εταιρείας που επιθυμεί να έχει την «επαρκή ευελιξία για να μπορεί να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις αποφάσεις της σε επενδύσεις και εκποιήσεις».

Αλλά πέρα ​​απ’την επίσημη εξήγηση, αυτό που υπερβαίνει είναι οι όλο και μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Perez και των March, οι οποίοι βρίσκονται μαζί στην ACS απ’το 1997 που δημιουργήθηκε η κατασκευαστική. Η Alba έφτασε να’χει μέχρι και το 22% του χαρτοφυλακίου που διοικεί ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, κορυφή απ’την οποία άρχισε να μειώσει το μερίδιό του τον Ιανουάριο του 2011 με μια απροσδόκητη πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου μέσω μιας επισπευσμένης διαδικασίας. Εκείνο προκάλεσε μια κατάρρευση του 10% της ACS, η οποία πήρε χρόνια για να ανακάμψει, επηρεαζόμενη κυρίως απ’τις σχεδόν 2 δισεκατομμύρια απώλειες που καταγράφηκαν λόγω της αποτυχημένης επένδυσής της στην Iberdrola.

Οι March δεν είδαν με καλό μάτι εκείνη την ηλεκτρική περιπέτεια, αλλά ήταν πιστοί στον Florentino Perez μέχρι που η κατασκευαστική επίλυσε το πρόβλημα στα τέλη του 2012, μετά την αναστολή του μερίσματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μόλις ξεπεράστηκε το match ball, το οποίο έβαλε στα σχοινιά τα προσωπικά οικονομικά του ίδιο του Florentino κα των Albertos, ξεκίνησαν μια σταδιακή διαδικασία της πώλησης των μετοχών φτάνοντας να μειώσουν το πακέτο του κάτω απ’το 12%.


Τοποθέτηση ενόψει

Στην αγορά διαβεβαιώνεται ότι η mallorquina οικογένεια περίμενε την πώληση της Urbaser, που θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, για να’χει ελεύθερο το δρόμο για να μειώσει περαιτέρω τη συμμετοχή της. Μια αποεπένδυση που δεν θα μπορούσε να κάνει ευρισκόμενη στο διοικητικό συμβούλιο κι έχοντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Φεύγοντας απ’το φορέα διαχείρισης, δεν έχει πλέον τις δεσμεύσεις της μονιμότητας ούτε τον κίνδυνο «εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών», έτσι ώστε μπορεί να αποδεσμεύσει αυτό το 11,7% κατά το δοκούν.

Οικονομικές πηγές θεωρούν δεδομένο ότι θα το πουλήσει όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποφευχθεί η αβεβαιότητα που θα βλάψει περαιτέρω την μετοχή της ACS, η οποία είναι περίπου 50% κάτω απ’τα ιστορικά υψηλά της, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν με την αγορά του 70% της Hochtief και την πολιτική αγοράς μη στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων. Μέχρι στιγμής φέτος, έχει χάσει σχεδόν ένα 10% κι έχει μειώσει την κεφαλαιοποίηση της σε λίγο περισσότερο από 7,7 δισεκατομμύρια, ένα 40% λιγότερο απ’ότι η Ferrovial, ο καθρέφτης της.

Υπνεθυμίζονται οι March:




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.