News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zizou ζητά μύες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Του David G. Medina

Ο Γάλλος θέλει τον Kanté ν’ανταγωνιστεί με τον Casemiro

Θα διασφαλιστεί έτσι η παρουσία ενός αμυντικού χαφ στην ενδεκάδα



Η Μαδρίτη θέλει μύες. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, συγκεκριμένα, είναι αποφασισμένος να ποντάρει δυνατά στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με έναν παίκτη κατ 'εξοχήν σωματικών προσόντων. Το όνομα του N'Golo Kanté, του Γάλλου μέσου της Leicester, έχει επιλεγεί απ’τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης για να ενισχύσει μια θέση που, μέχρι πρόσφατα, δεν ήταν ιδιαίτερα εκτιμώμενη σ’ένα ίδρυμα όπου πάντα έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σ’έναν ποδοσφαιριστή δημιουργικό και ταλαντούχο.

Οι επιτελικοί μέσοι, τελικά, είχαν περισσότερο ειδικό βάρος, -τόσο στο παιχνίδι όσο την ώρα των μεγάλων επενδύσεων στις μεταγραφές- απ’τους μέσους με μεγαλύτερη ικανότητα στο να καταστρέφουν παρά να δημιουργούν παιχνίδι.

Όμως οι καιροί φαίνεται ν’αλλάζουν, αν προσαρμοστούμε στο αίτημα του Ζιντάν. Κι αυτό γιατί η πιθανή άφιξη του Kanté θα δώσει μια άλλη επιλογή σε μια περιοχή στην οποία ο Casemiro έχει γίνει ισχυρός, με πλεονεκτήματα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τους τελευταίους μήνες. Η ήττα στο ντέρμπι εναντίον της Ατλέτικο στο Μπερναμπέου άναψε ένα φως στον Zizou, ο οποίος δεν δίστασε να αλλάξει τα σχέδια.

Έληξε η μεσαία γραμμή που σχηματίζονταν απ’τους Kroos και Modric -με τον James και τον Isco τρίτο μέσο-. Έστειλε τον Κολομβιανό και τον Malagueño στον πάγκο, έβαλε τον Γερμανό εσωτερικό αντί για αμυντικό χαφ και του έδωσε τα γαλόνια του ηγέτη κι αμυντικό χαφ έβαλε τον Casemiro, ο οποίος στα πρώτα παιχνίδια του Ζινεντίν στη Μαδρίτη είχε μόλις έναν δευτερεύοντα ρόλο (έπαιξε μόνο 23 λεπτά κατά τους πρώτους εννέα αγώνες του Γάλλου).

Αστέρας Casemiro

Ο Βραζιλιάνος ανταποκρίθηκε με το παραπάνω σ’όλες τις αναμετρήσεις, όντας καθοριστικός στις πιο ηχηρές νίκες της Μαδρίτης του Zizou, όπως στο Clásico του Καμπ Νόου, στα ημιτελικά εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στο Μπερναμπέου και, πάνω απ 'όλα, στον μεγάλο τελικό του Champions League εναντίον της Ατλέτικο.

Στο χόρτο του San Siro κι απέναντι σε μέσους σωματικού και τακτικού επίπεδου των Gabi ή Augusto Fernández, ο Casemiro ήταν κλειδί έτσι ώστε η ομάδα του Ζιντάν να κατακτήσει το ενδέκατο. Κράτησε την ομάδα σε στιγμές αγωνίας, δεν φοβήθηκε όταν η Ατλέτικο πίεζε περισσότερο και πάλεψε με όλους τους αντιπάλους, κερδίζοντας τις περισσότερες απ’τις μάχες. Μια εμφάνιση που σήμανε την τελική επιβράβευσή του για τον σύλλογο και για τους madridista οπαδούς.

Ως εκ τούτου το αίτημα του Γάλλου για ποντάρισμα για δημιουργία ανταγωνισμού στον πρώην της Πόρτο, είναι κατανοητό στο πλαίσιο της ύπαρξης δύο παικτών πλήρων εγγυήσεων στη θέση της μεσαίας γραμμής. Να μην μετατρέπονται οι απουσίες του Casemiro σ’ένα πρόβλημα, όπως συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες του περασμένου έτους.

Είναι, με λίγα λόγια, η επιβεβαίωση ότι η Μαδρίτη του Ζιντάν στις περισσότερες περιπτώσεις, θα’χει έναν παίκτη αυτού του προφίλ. Είτε είναι ο Casemiro, είτε ο Kanté, αν τελικά ο Florentino Perez ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητή αποκτώντας μία απ’τις αποκαλύψεις στην κατάκτηση της Premier απ’τη Leicester.

Από τότε που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη, ο Zizou ανακήρυξε "αδιαπραγμάτευτη" τη παρουσία του BBC στο γήπεδο. Θα παίζουν πάντα, εν απουσία φυσικής ατυχίας, οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο, έτσι ήταν απαραίτητο να ενισχυθεί η μεσαία γραμμή, έτσι ώστε η ομάδα να μην υποφέρει στην άμυνα.

Υπό αυτή την έννοια, ο Γάλλος θέλει να εξασφαλίσει ένα σκυλί που θα δώσει ισορροπία στην ομάδα. Τελικά, μύες. Ή μ’άλλα λόγια, κάποιον με αποδεδειγμένη αμυντική ικανότητα και με δυνατά πόδια για ν’αντιμετωπίσει τους αντίπαλους μέσους. Έναν παίκτη που θα καταφέρνει να μην διασπάται η ομάδα μεταξύ εκείνων που αμύνονται κι εκείνων που επιτίθενται.

Ο Pogba εξακολουθεί να’ναι στόχος


Τα σχέδια του Ζιντάν με τον Kanté, σε κάθε περίπτωση, δεν τον εμποδίζουν να παραμένει ο Pogba το κύριο αίτημά του για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Η ιδέα του Γάλλου είναι, σε περίπτωση που έρθει ο παίκτης της Leicester, είτε αυτός είτε ο Casemiro να παίζουν στην μεσαία γραμμή κι ο juventino να’ναι ένας απ’τους εσωτερικούς, περιοχή στην οποία αποδίδουν συνήθως Modric και Kroos. Δύο παίκτες μακριά απ’το προφίλ που ζητά τώρα ο Zizou για την ομάδα, όπου η δύναμη είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.