News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πίεση στη Barca απ’το πρώτο λεπτό

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο Ζιντάν ζητά απ’τους παίκτες του να σκοράρουν νωρίς στο Riazor

Θέλουν να προκαλέσουν άγχος στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα που σκοράρει στις αρχές: 17 γκολ στο διάστημα 1-15

Οκτώ τα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του Zizou στο διάστημα 1-15



Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να κερδίσει στο Riazor αν θέλει να’χει οποιαδήποτε πιθανότητα να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της Liga 2015-16. Αλλά ο Ζινεντίν Ζιντάν θέλει περισσότερα. Θέλει η ομάδα του να επισπεύσει τις πιθανότητές της ενόψει της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος που, όπως γνωρίζουν καλά στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν εξαρτάται απ’αυτούς. Ή όχι μόνο.

Αλλά εν μέρει, ο Ζιντάν πιστεύει. Ο προπονητής θεωρεί ότι η Μαδρίτη πρέπει να παίξει όλα τα χαρτιά της στην επίσκεψη στην Λα Κορούνια. Έτσι, ζήτησε απ’τους παίκτες του να βγουν στο Riazor πολύ δυνατά. Να πρωταγωνιστήσουν σε μια σταθερή επίθεση στο τέρμα της gallego ομάδας. Και, αν είναι δυνατόν, να σκοράρουν σύντομα. Το συντομότερο που μπορούν.

Ο λόγος για αυτή τη στρατηγική του Ζιντάν είναι πολύ σαφής. Ο προπονητής του madridista Club θεωρεί ότι μεταξύ των πλεονεκτημάτων του είναι να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στην Barcelona, που αύριο, την ίδια ώρα με τη Μαδρίτη, επισκέπτεται την Γρανάδα στο Nuevo Los Cármenes. Σε αντίθεση με τη Μαδρίτη, η Barca εξαρτάται απ’τον εαυτό της για να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια. Παίζει, επιπλέον, απέναντι σε μια ομάδα μαθηματικά σωσμένη. Έτσι ο Ζιντάν πιστεύει ότι μέρος των πιθανοτήτων της Μαδρίτης περνά απ’το να προηγηθεί στη Λα Κορούνια, το συντομότερο δυνατόν, μεταφέροντας έτσι την πίεση στο azulgrana σύνολο. Μια ομάδα που, παρά την καλή ανταπόκρισή της στις τελευταίες αγωνιστικές της διοργάνωσης, στη Μαδρίτη πιστεύουν ότι αν προσπεράσουν στην βαθμολογία, αν και θα’ναι στα πρώτα λεπτά των αντίστοιχων αγώνων τους, μπορούν να αγχώσουν το μέγιστο ιστορικό αντίπαλό τους.

Για το λόγο αυτό, το σύνθημα του Ζιντάν είναι σαφές. Τις τελευταίες μέρες επαναλαμβάνει στους παίκτες του την επιτακτική ανάγκη να πάρουν το προβάδισμα, το συντομότερο δυνατό ενάντια στη Deportivo.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Ζιντάν έχει κάποιον λόγο να φοβάται το αντίθετο, τουλάχιστον αν κοιτάξουμε τις περισσότερες απ’τις επισκέψεις της ομάδας από τότε που την ανέλαβε ο Μαρσεγέζος προπονητής στις 4 ​​Ιανουαρίου.

Επειδή υπήρξαν αρκετά τα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία η Μαδρίτη έχει αφήσει τη δουλειά για την τελευταία στιγμή. Μερικές φορές, τα πράγματα ήταν πολύ οριακά, όπως στις νίκες στη Γρανάδα, (1-2, χάρη σ’ένα γκολ του Luka Modric στο 85) ή, πάνω απ’όλα, στην Λας Πάλμας, χάρη σ’εκείνη την κεφαλιά του Casemiro στο 88. Πρόσφατα, η ομάδα έχει επίσης υποφέρει για να κερδίσει εκτός έδρας. Έπρεπε να βρει τον καλύτερο Bale της σεζόν για ν’ανατρέψει ένα 2-0 στο Vallecas εναντίον της Ράγιο, κι εκ νέου ο Ουαλός, μ’ένα γκολ, έδωσε τη νίκη στους λευκούς στο Anoeta απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.


Για τον Ζιντάν, το κλειδί είναι να βγει η ομάδα στο Riazor όπως κάνει συνήθως στο σπίτι. Ένα Bernabeu που, με τον ZZ στον πάγκο, έχει δει την ομάδα του να καθαρίζει πολλά παιχνίδια πολύ γρήγορα, όπως στις νίκες εναντίον των Depor, ακριβώς πριν από ένα γύρο, Σπόρτινγκ, Εσπανιόλ, Athletic, Celta, Σεβίλλη και Eibar. Αυτή η πίεση, αυτή η έντονη είσοδος είναι που ζήτησε ο Zizou απ’τους παίκτες του για τον αγώνα του Riazor. Ξέρει ότι η Liga δεν είναι στα χέρια τους, αλλά δεν θέλει να μην κάνει ό, τι είναι δυνατόν έτσι ώστε, να εξαντλήσει τουλάχιστον τις δυνατότητες κατάκτησης ενός τίτλου που πριν από λίγο καιρό φαινόταν μια χίμαιρα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.