News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη τσιγκουνεύεται στους εργαζομένους για το Μιλάνο και η Atleti τους επιχορηγεί

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Του Enrique Marin

Έτσι καταγγέλλει η επιτροπή των εργαζομένων του Bernabéu

Οι εργατικές επιτροπές της Μαδρίτης έπρεπε να απευθύνουν έκκληση προς τη συλλογική σύμβαση για να πάρουν δύο εισιτήρια επί πληρωμή, ενώ η Atleti δίνει δωρεάν το ένα απ’τα δύο και 250 € για το ταξίδι


       Ο Florentino Pérez μαζί με τον αχώριστο αντιπρόεδρό του, Eduardo Fernández de Blas

Οι εργατικές επιτροπές του Estadio Santiago Bernabeu και της Ρεάλ Μαδρίτης -υπάρχει μια τρίτη επιτροπή της Ciudad Deportiva de Valdebebas, αν και η δεύτερη εκπροσωπεί τους πάντες- ζήτησαν απ’τον πρόεδρο του συλλόγου Florentino Perez δύο εισιτήρια ανά εργαζόμενο, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν το Σάββατο στις 28 τον τελικό του Champions League στο Μιλάνο. Σε μια πρώτη φάση, το αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν λεκτικό, όμως, καθώς απέτυχαν για μια δέσμευση απ’τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη τους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι έχουν ν’ανταποκριθούν σε πολλές υποχρεώσεις, οι επιτροπές υποχρεώθηκαν όχι μόνο να ζητήσουν γραπτώς τα εισιτήρια, το οποίο είναι ήδη από μόνο του αρκετά λυπηρό, αλλά επίσης να απευθύνουν έκκληση προς το άρθρο 42 της συλλογικής τους σύμβασης.

Όπως μπορεί να διαβαστεί σ’αυτό το έγγραφο, «κάθε εργαζόμενος δικαιούται να αποκτά, μέσω πληρωμής, τουλάχιστον τέσσερα εισιτήρια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή διοργάνωση για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο στάδιο Santiago Bernabeu και δύο εισιτήρια ανά άτομο, αν η Real Madrid Club de Fútbol παίξει στον τελικό του Champions League». Δηλαδή, ότι, αν και ήταν μόνο για νομικούς λόγους, ο σύλλογος προτίθεται να διαθέσει δύο εισιτήρια για τον τελικό εναντίον της Ατλέτικο για κάθε έναν απ’τους εργαζόμενους του. Μάλιστα, κι όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης, την περασμένη Δευτέρα, ανακοινώθηκαν μέχρι 600 εισιτήρια για τους εργαζόμενους, καθιστώντας σαφές ότι "σύμφωνα με συλλογική σύμβαση".

Όλα αυτά τα εισιτήρια θα’ναι ονομαστικά, κάτι που οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι γίνεται για ν’αποτραπεί η μεταπώληση, αν και ακριβώς γι’αυτό καταγγέλλουν ότι αυτό δεν συμβαίνει επίσης με τα 800 εισιτήρια για τα μέλη της πρώτης ομάδας, με τα 10 που θα’χει κάθε διοικητικός του Florentino Perez, τα 120 VIP, τα 60 για το Ίδρυμα ή τα 280 για το Πρωτόκολλο και τις Θεσμικές Σχέσεις. Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι, στην περίπτωση που είναι μέλη και τύχουν ένα εισιτήριο στην κλήρωση θα πρέπει να επιστρέψουν αυτό του εργαζομένου, παραλαμβάνοντας τα εισιτήριά τους απευθείας στο Μιλάνο. Αυτό το τελευταίο υπήρξε ήδη προσπάθεια να γίνει στον τελικό στη Λισαβόνα πριν από δύο χρόνια, αν και τελικά η ιδέα έπρεπε να εγκαταλειφθεί λόγω της πολυπλοκότητας της επιχείρησης.

Απ’τις δύο επιτροπές της Ρεάλ Μαδρίτης ζητείται απ’όλους τους εργαζομένους του πιο επιτυχημένου και πλούσιου συλλόγου του κόσμου να ζητήσουν τα εισιτήρια τα οποία, σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία, δικαιούνται. Και να το κάνουν ακόμη κι αν δεν τα χρησιμοποιήσουν, καθώς άλλοι συνάδελφοι μπορούν σίγουρα να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις. "Είναι απλά μια έκκληση στην συναδελφικότητα", εξηγούν. Ζητούν επίσης απ’τους διοικητικούς της Ρεάλ Μαδρίτης να τους διευκολύνουν μ’ένα μέσο μεταφοράς για να πάνε στο Μιλάνο, σε αυτή την περίπτωση μ’ένα αεροπλάνο, αν και η απάντηση ήταν αρνητική. Δηλαδή, εντελώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει με τόσους και τόσους προσκεκλημένους του προέδρου, οι οποίοι όχι μόνο έχουν δωρεάν εισιτήρια και τις καλύτερες θέσεις στο γήπεδο, αλλά και πληρωμένα τα έξοδα αεροπορικής μεταφοράς και διαμονής σε ξενοδοχείο.

Η άδικη σύγκριση με την Atleti

Τελευταίο, κι όχι λιγότερο σημαντικό, οι επιτροπές έχουν ανακοινώσει σ’όλους τους εργαζομένους της Ρεάλ Μαδρίτης ότι ο αντίπαλος τους στον τελικό του Champions League, η γειτονική Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει προβλέψει, κι ακόμη και παραδώσει, δύο εισιτήρια στους υπαλλήλους της, ένα δωρεάν κι ένα επί πληρωμή, καθώς επίσης και χρηματοδότηση 250 € για το ταξίδι στο Μιλάνο, χωρίς αμφιβολία μια γενναιόδωρη συνεισφορά που τους βοηθά να πληρώσουν τη μισή μεταφορά στην ιταλική πόλη. Κι όλα αυτά με την άδικη σύγκριση που σημαίνει ότι, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να’ναι ένας σύλλογος των «μελών του» όπως αρέσει τόσο στον Florentino Perez να λέει -όχι να δείχνει-, η Ατλέτικο είναι ένα ανώνυμη αθλητική εταιρεία, ως εκ τούτου η οικονομική διαχείρισή της είναι θέμα των ιδιοκτήτων της, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ λιγότερους πόρους.

Πράγματι, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες ότι είναι «ο πιο πολύτιμος σύλλογος ποδοσφαίρου στον κόσμο με αξία 3,645 δισεκατομμύρια, 12% περισσότερο από πέρυσι», σύμφωνα με την διάσημη ανακοίνωση του Forbes. Όπως διαβεβαιώνει στην ιστοσελίδα της, «η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο του ποδοσφαίρου για ενδέκατη συνεχή χρονιά, με 694 εκατομμύρια δολάρια». Λίγα πράγματα όπως αυτό εξοργίζουν περισσότερο τους εργαζόμενους του συλλόγου του Chamartin, καθώς δεν καταλαβαίνουν την κακοποίηση που τους δείχνει ο σύλλογος, ενώ υπερηφανεύεται για τα χρήματα που κερδίζει ετησίως.

Κλήρωση εισιτηρίων στο Bernabéu για τον τελικό του Champions League του 2014 στην Λισαβόνα

Κλήρωση 15170 εισιτηρίων

Απ’τα 19.550 εισιτήρια που έχει λάβει η Ρεάλ Μαδρίτης απ’την UEFA για τον τελικό του Μιλάνου, 15.170 θα κατανεμηθούν μεταξύ των μελών οι οποίοι τα’χουν ζητήσει και των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν στην κλήρωση που θα γίνει σήμερα στις 13:00 στην αίθουσα Τύπου του Bernabeu και με την παρουσία του συμβολαιογράφου D. Cruz Gonzalo López-Muller Gómez. Φυσικά, 1.000 εισιτήρια έχουν ήδη διανεμηθεί άμεσα απ’το club σε κάποιους συνδέσμους, πιθανώς στους πιο κοντινούς του πρόεδρου, 100 είναι για τα παλαιότερα μέλη και 80 για ορισμένα μέλη με κινητικά προβλήματα. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι μέσα απ’την ίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά μετά την διαπίστωση της μεταχείρισης που υπήρξε για τους ίδιους τους εργαζόμενους της, δυσπιστούν ακόμα και στο ότι ορισμένα εισιτήρια μπορεί να δοθούν εκ των προτέρων. Και σε αυτή την περίπτωση, όχι λόγω συλλογικής σύμβασης, αλλά λόγω προσωπικής εξυπηρέτησης.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.