News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τρέξτε

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Το Μπερναμπέου αναμένει μια αλλαγή της στάσης των παικτών του

Ο Ζιντάν παραδέχεται ότι παρότρυνε τους δικούς του

"Μπορεί ναι, μπορεί να πίεσα τους παίκτες να τρέξουν περισσότερο ...". Ζιντάν

"Αν έχεις τη μπάλα τρέχεις λιγότερο, αλλά αν τρέξεις περισσότερο είναι ευκολότερο να κερδίσεις". Ζιντάν



Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης θα παρακολουθούν στενά τις χιλιομετρικές αποστάσεις των παικτών τους. Σε περιόδους κρίσης, το ελάχιστο που απαιτούν οι οπαδοί είναι να εργαστεί σκληρά η ομάδα. Δεν το έκανε ενάντια στην Ατλέτικο και το πλήθος του Bernabéu ήταν εξοργισμένο με την ήττα. Προσπάθησαν περισσότερο εναντίον της Λεβάντε κι ακόμη κι ο Ζιντάν χαμογέλασε όταν είδε τους παίκτες του να’χουν κράμπες.

«Θα πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό», είπε χθες ο Zizou γελώντας πριν παραδεχτεί ότι ζόρισε τους δικούς του, μετά την ήττα απ’την Ατλέτικο. Δεν ήταν τυχαίο ότι ενάντια στην Λεβάντε έσπασαν το ρεκόρ χιλιομέτρων σ’ένα αγώνα: «Κάτι συνέβη», απάντησε ο Ζιντάν όταν ρωτήθηκε αν πίεσε τους δικούς του να τρέξουν περισσότερο. «Όταν έχεις την μπάλα, ο αντίπαλος τρέχει περισσότερο, έτσι είναι αυτό. Αλλά είναι αλήθεια ότι ενάντια στην Λεβάντε, τρέξαμε περισσότερο κι όταν τρέχεις περισσότερο, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις το παιχνίδι ...», εξήγησε ο Γάλλος.

Σήμερα το Bernabéu κι ο Ζιντάν θα ζητήσουν μια απ’τα ίδια απ’τους παίκτες τους. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί αν δεν εργαστούν σκληρά εναντίον της Θέλτα, θα υποφέρουν σίγουρα. Αυτή του Berizzo είναι η τρίτη ομάδα στο πρωτάθλημα που έχει την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας αυτή τη σεζόν, κάτι που αναγκάζει τον αντίπαλο σε μια επιπλέον προσπάθεια, αν θέλει να ελέγχει το παιχνίδι. Το celeste σύνολο έχει μια κατοχή του 57%, μόνο μια μονάδα λιγότερη από ό, τι έχει συνήθως η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει μέσο όρο 58%. Η Μπαρτσελόνα προηγείται με 66%.

Σ’ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που πασάρουν την μπάλα περισσότερο, θα πρέπει να τρέξεις. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης τρέχουν κατά μέσο όρο 9,96 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι - λιγότερο απ’ότι η Θέλτα που τρέχει κατά μέσο όρο 10,32. Ωστόσο, οι Blancos, ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για τη νίκη επί της Θέλτα είναι να εργαστούν σκληρότερα από ό,τι αυτή - κάτι που έκαναν, όταν συναντήθηκαν οι δύο ομάδες νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Στο Balaídos, η Ρεάλ Μαδρίτης έτρεξε περισσότερο απ’την ομάδα του Vigo - 111 χιλιόμετρα έναντι 107 της Θέλτα - και νίκησε με 3-1. Και χωρίς να’χαν περάσει ούτε 58 ώρες από τότε που προσγειώθηκαν στο Barajas απ’το Παρίσι, μετά το παιχνίδι εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν.

Καλύτερος τόνος φυσικής κατάστασης

Ο Zidane έχει καταστήσει σαφές τις τελευταίες εβδομάδες ότι η προσπάθεια της Μαδρίτης δεν είναι διαπραγματεύσιμη κι ότι αν οι παίκτες δεν τρέχουν, δεν είναι εξαιτίας ενός ελλείμματος στην προετοιμασία, αλλά λόγω της έλλειψης διάθεσης.

Η Θέλτα, η τρίτη ομάδα με περισσότερη κατοχή, απαιτεί μια προσπάθεια για της πάρεις τη μπάλα

Χθες τόνισε πάλι ότι η ομάδα είναι καλά σωματικά, αφήνοντας στην πλευρά των παικτών  την ευθύνη να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο: «Βλέπω την ομάδα καλά κι επίσης οι παίκτες, μου έχουν πει ότι έχουν βελτιωθεί ... Δεν θέλω να πω ότι πριν ήταν σε κακή φυσική κατάσταση, γιατί δεν είναι έτσι, αλλά με τη δουλειά που κάνουμε, τώρα είμαστε καλά», είπε ο Zizou, ο οποίος τόνισε ένα πράγμα. "Θα πρέπει να δώσουν τα πάντα στο γήπεδο. Αν εναντίον της Λεβάντε κατέληξαν με κράμπες, είναι γιατί δώσανε τα πάντα κι αυτό είναι πολύ καλό για έναν προπονητή".

Ο Ζιντάν έχει τονίσει απ’την άφιξή του τη σημασία του να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση για να παλέψουν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιδέα του για το παιχνίδι είναι σαφής -υψηλή πίεση, κατοχή μπάλας και ταχύτητα στην επίθεση-, αλλά για να εκτελεστεί χρειάζεται αθλητές και οι παίκτες να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο ήταν να διεξάγει μια χειμερινή προετοιμασία τριών εβδομάδων και το δεύτερο εξακολουθεί να το ψάχνει με καλά λόγια, αν κι ενδεχομένως να’ναι η ήττα απ’την Ατλέτικο και οι αποδοκιμασίες του Μπερναμπέου αυτά που θα καταλήξουν να πείσουν τους παίκτες για έναν απ’τους πιο στοιχειώδεις κανόνες του παιχνιδιού: θα πρέπει να τρέξουν.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.