News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το αρχείο X του Casemiro: γιατί παίζει τόσο λίγο αν όλοι τον επαινούν;

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Στοχεύει βασικός λόγω των απουσιών

Η γρίπη του Kroos κι ο τραυματισμός του Modric κάνουν τον Βραζιλιάνο μια πιο ασφαλής αξία για να’ναι βασικός στη μεσαία γραμμή. Παρά την καλή του φήμη, δεν έχει βρει μια θέση στη Μαδρίτη



Υπάρχουν παίκτες στη Μαδρίτη που μετατρέπονται σε αστικό μύθο. Ονόματα που παίρνουν μια θέση στις κερκίδες και στους διαδρόμους του Μπερναμπέου, που δεν φωνάζουν αλλά μιλάνε και καταλήγουν ν’αποκτήσουν διασημότητα χωρίς καν να πατήσουν στο γρασίδι. Το έχουν περάσει πολλοί, η τελευταία περίπτωση είναι του Casemiro. Γιατί ένας παίκτης με υπολειμματικά λεπτά στην πρώτη ομάδα καταλήγει να’ναι αντικείμενο συζήτησης στη Μαδρίτη; Πολύ περισσότερο γι’αυτό που αντιπροσωπεύει παρά για το ότι είναι.

Ο Casemiro είναι ο μόνο αμυντικός χαφ του ρόστερ. Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν επικίνδυνο να πούμε ότι είναι ο μόνος μέσος, ξερά. Ένας παίκτης με περιορισμένο ταλέντο, αλλά που καταβάλλει μεγάλη σωματική προσπάθεια κι έχει τακτική ποιότητα. Ένα προφίλ που έχει μικρή ή καμία σχέση μ’αυτό που επιβραβεύει η αθλητική διαχείριση του συλλόγου. Ο Makelele είπε στην εποχή του -ένας άλλος εργάτης περιβαλλόμενος από μηχανικούς- ότι τον πούλησαν γιατί δεν πουλούσε φανέλες. Αναμένεται ότι ο Casemiro, ο οποίος δεν μπαίνει ιδιαίτερα στο μάτι, δεν είναι επίσης ο πιο περιζήτητος στα καταστήματα του σταδίου.

"Δείχνει αυτό που ξέρουμε. Τον γνώρισα υπό τον Κάρλο Αντσελότι, όταν ήμουν βοηθός του και δεν έπαιζε πολύ, αλλά του έλεγε πάντα το ίδιο πράγμα: είναι σημαντικό να εργάζεσαι και να’σαι σε θέση να παίξεις. Αρχικά, μαζί μου δεν έπαιζε αλλά τώρα παίζει. Το τι μπορεί να προσφέρει το ξέρουμε. Είναι ένας παίκτης της θέσης, τεχνικά καλός και σωματικά δυνατός, που έχει πολλή προσωπικότητα. Όταν έχεις όλα αυτά, μπορείς να παίξεις στη Μαδρίτη", καθόρισε ο Ζιντάν για τον μαθητή του στη συνέντευξη Τύπου χθες.

Ναι, έπαινοι σ’έναν παίκτη που καταβάλλει σωματική προσπάθεια και είναι αφοσιωμένος. Ένας απ’αυτούς τους παίκτες που δίνουν «ισορροπία», σύμφωνα με τους αναλυτές. Κάποιος τον οποίο πάντα αναφέρουν όταν η Μαδρίτη χάνει κι ο ίδιος δεν έχει παίξει. Όλα καλά εκτός απ’το προφανές: γιατί δεν παίζει;

Ο Αντσελότι δεν του έδωσε ευκαιρίες

Επειδή, στην πραγματικότητα, ο Casemiro έχει παίξει λίγο. Δεν το έκανε με τον Αντσελότι, με τον οποίο συνυπήρξε τη σεζόν στην οποία η Μαδρίτη κέρδισε το δέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Δεν είχε σημασία ότι η ομάδα αποδεκατίστηκε και κατέρρευσε στο τελικό στάδιο του πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος δεν πήρε ούτε τα λεπτά των πρακτικών. Ούτε στο Champions League, κι έτσι η ομάδα συσσώρευσε τραυματισμούς. Στη Μαδρίτη του Αντσελότι, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, το οποίο τον έκανε να πακετάρει και να πάει στην Πόρτο. Είναι αυτό το έτος στο οποίο αναφέρεται ο Ζιντάν όταν μιλάει για τους επαίνους του Ιταλού προπονητή στον μέσο, έπαινοι που δεν μετατράπηκαν σε λεπτά.

Ο Casemiro πήγε στην Πορτογαλία για να εξελιχθεί. Στην Πόρτο, ένα club πρώτου επιπέδου και συνηθισμένο στην Ευρώπη, έγινε βασικός. Ήταν το τιμόνι μιας ομάδας που δεν καρποφόρησε, αλλά επέστρεψε στη Μαδρίτη κι εκδικήθηκε τη φήμη του πρωτάρη. Ήρθε επίσης, σε μια ομάδα με επικεφαλής τον Rafa Benitez, τεχνικό θεωρητικά αμυντικό,  υποστηρικτή παικτών του προφίλ του.



Και παρόλο που ο Μπενίτεθ τον κοίταξε περισσότερο, κι έφτασε να τον χρησιμοποιήσει βασικό οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια-συμπεριλαμβανομένων υψηλού επιπέδου, όπως ενάντια στην Ατλέτικο ή στη Σεβίλλη-, το κάστρο κατέρρευσε όταν επισκέφθηκε το Bernabeu η Barça. Εκείνη την ημέρα όλος ο κόσμος ανέμενε ότι ο Βραζιλιάνος θα’χε συνέχεια στην αρχική 11άδα. Μύες και σωματική προσπάθεια για να μπλοκάρει την εξαιρετική μεσαία γραμμή της Μπάρτσα. Αλλά όχι, ο Casemiro δεν έπαιξε και η Μαδρίτη ναυάγησε σε όλα τα μέτωπα. Το λογικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο σενάριο θα μπορούσε να ήταν ότι η απουσία του μέσου έκανε την Ρεάλ Μαδρίτης μια ευάλωτη ομάδα, αλλά ο Benitez έκανε το αντίθετο απ’ότι αναμένονταν. Όχι μόνο δεν τον ξανάβαλε στη δυναμική της ομάδας, αλλά εξαφανίστηκε σχεδόν οριστικά. Ο εξοστρακισμός του επιδεινώθηκε ακόμη κι όταν ανέλαβε την ομάδα ο Ζιντάν.

Λίγα λεπτά, παρά την καλή κριτική που υπάρχει συνήθως προς αυτόν. Συγκεντρώνει πολλές απ’τις προϋποθέσεις που αρέσουν στις κερκίδες του Μπερναμπέου, σχετιζόμενες περισσότερο με τη μάχη και την αφοσίωση παρά με τη συμβολή του με τη μπάλα. Ο Casemiro είναι σε δύσκολη θέση, διότι αντιπροσωπεύει τη μόνη επιλογή της ομάδας για να’χει έναν αμυντικό μέσο, φιγούρα που πάντα λαχταρούσαν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι, όταν παίζει ξεχωρίζει, γιατί την δουλειά του δεν την κάνει κανείς και εκτιμιούνται τα νύχια του.

Διαθέτει προσωπικότητα

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ την επίμονη φήμη που λέει ότι ο πρόεδρος του συλλόγου έχει άποψη συχνά για τους παίκτες κι ότι οι προπονητές είναι διαπερατοί στα συνθήματα που προέρχονται απ’τα γραφεία. Αυτό το σενάριο θα κάνει τον Casemiro βορά των κανονιών ενάντια σε παίκτες πιο ακριβούς και πιο όμορφους. Εκείνοι που πωλούν φανέλες. Η θεωρία θα είναι πάντα εδώ, όσο κι αν οι τεχνικοί διασφαλίζουν ότι ζουν μακριά απ’τις προεδρικές παρεμβάσεις. Επίσης, εν μέρει, επειδή οι λευκές 11άδες, σχεδόν πάντα ανισόρροπες, ανταποκρίνονται σ’αυτό που σκέφτεται το ευρύ κοινό σχετικά με την ιδέα του Florentino για το ποδόσφαιρο.

Ο Casemiro έχει τώρα την ευκαιρία του. Του έρχεται περισσότερο αναγκαστικά, παρά από επιλογή, καθώς τόσο ο Modric όσο κι ο Kroos απουσιάζουν λόγω σωματικών προβλημάτων. Έπαιξε ήδη εναντίον της Λεβάντε και αναδείχθηκε μεταξύ των καλύτερων. Σε μια Μαδρίτη που έρχεται με αμφιβολίες χαρακτήρα, έχει τη δυνατότητα να υπερέχει, σ 'αυτόν είναι το μόνο που δεν λείπει. Ο Ζιντάν του απολογείται και λέει ότι τώρα είναι η ώρα των λιγότερο εμφανιζόμενων. Θα περάσει ως μια απόφαση η οποία είναι συνέπεια των συνεχών διακυμάνσεων του ρόστερ.


Δίνει λίγο απ’το ίδιο μ’αυτό που ήταν στο δρόμο προς βασικός, -κάτι που πιθανότατα θα μοιραστεί με τον Kovacic, ακόμα έναν από εκείνους που προκαλούν ψευδαίσθηση, γιατί στο λίγο που έχει παίξει, άφησε μια καλή γεύση στο στόμα-, στο τέλος το σημαντικό είναι τι θα συμβεί στο γήπεδο. Ο Casemiro έχει τη δυνατότητα να υπερέχει και να διεκδικήσει τη θέση του, επιβεβαιώνοντας το λόγο του ψιθύρου της κερκίδας που τον ζητά στο γήπεδο. Εάν δεν καταφέρει να το πράξει, αν δεν χτίσει την ομάδα και περάσει απαρατήρητος, ο αστικός μύθος, το αρχείο X του Casemiro, θα επιλυθεί οριστικά. Απ’αυτόν εξαρτάται.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.