News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το μπικίνι του Cristiano Ronaldo ή η επανασύνδεση με το "λάθος" του Mourinho

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ο Ζιντάν έπαιξε την κορνέτα και συσπείρωσε τις τάξεις. Το χειρότερο δεν καταλήγει να’ναι ούτε η ήττα απ’τον αντίπαλο της ίδιας πόλης ούτε η φτωχή ποδοσφαιρική εικόνα που εμφανίζεται



Ο Ζιντάν έπαιξε την κορνέτα και συσπείρωσε τις τάξεις. Το χειρότερο δεν καταλήγει να’ναι ούτε η ήττα απ’τον αντίπαλο της ίδιας πόλης ούτε η φτωχή ποδοσφαιρική εικόνα που εμφανίζεται. Τη φωτιά μετά το ντέρμπι την προκάλεσε το αστέρι της ομάδας. Χωρίς υπεκφυγές, μίλησε και πάλι καθαρά και δυνατά. Πέρα απ’την καλή ή κακή κατανόηση των λόγων του, κανείς δεν εξεπλάγη με την εγωμανία που πρεσβεύει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά αυτό που είναι επίσης αλήθεια είναι η κατάσταση του πολέμου του ρόστερ με τον επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών μπροστά στο ανησυχητικό βλέμμα του προπονητή. Οι διαφορές δεν είναι σημερινές, η απαίτηση είναι απ’την εποχή του Αντσελότι, αλλά το καρκίνωμα δεν έχει αφαιρεθεί, ούτε καν ανακουφιστεί. Η μάστιγα των τραυματισμών είναι ο πραγματικός πονοκέφαλος αποδυτηρίων που υποβλήθηκαν σε σιωπή, όταν ο παίκτης βιτρίνα της οντότητας εξήγησε σ’αυτά σε μισό λεπτό ότι για άλλη μια φορά ο Τύπος ήταν υπεύθυνος για την σκόνη. Ούτε συγχώρεση ούτε γκάιντες. Είναι στην ευχέρεια του καθενός να τον πιστέψει ή όχι.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει να διασφαλίσει το γενικό συμφέρον για να προσπαθήσει να σώσει αυτούς τους μήνες με την καλύτερη θέση στο Champions League, τη μόνη λαβή στην οποία κρατιέται η φετινή σεζόν. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να ξεφύγει από μια τόσο σπασμένη σεζόν. Ο προπονητής, ο οποίος διατηρεί μια καταδεκτική ομιλία μέσα κι έξω απ’τα αποδυτήρια, αρχίζει να ασχολείται με ένα μακρύ πρόσωπο που εξαπλώνεται ήδη στ’αποδυτήρια. Ακόμη με το «Ν» του αρχάριου στην πλάτη, οι αρχικές καλές προθέσεις έχουν δώσει τη θέση τους στην οργή και την ενόχληση κάποιου, που παραμένει αόριστος και με λίγες προσδοκίες ότι η κατάσταση θ’αλλάξει. Το βήμα του Ζιντάν απ’το να’ναι συνάδελφός στο να’ναι το αφεντικό είναι αυτό που πρέπει να χωνέψει ένα ρόστερ που μασά την ακράτεια των τραυματισμών. Η λύση σ’αυτή τη διαδικασία παρατείνεται λόγω της θέσης ισχύος του κατηγορουμένου γιατρού. Γι 'αυτό σερβίρεται το χάος και κάποιοι παίκτες παρακάμπτουν το θεσπισμένο καθεστώς ζητώντας άλλες ιατρικές γνώμες σε παράλληλες διαβουλεύσεις ή αφήνονται στα χέρια των πρώην εργαζομένων για τους οποίους γνωρίζουν ότι θα επιταχύνουν τον καλό τόνο των μυών τους. Ένα πρόβλημα που παραμένει και στο οποίο ο Ζιντάν δεν ήθελε να βυθίσει τα δόντια του.



Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και τα στατιστικά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζει έξω απ’αυτό το γαϊτανάκι τραυματισμών και θλίψεων. Θαύμα της φύσης, αισθάνεται ζημιωμένος απ’τις απουσίες και στοχοποιεί τις παρουσίες. Μετά την απρόσμενη ήττα απ’την Atleti, αποφάσισε να σταθεί και να αντιμετωπίσει, εκτελώντας και πάλι προσωπικά αυτούς που είναι αρκετά τυχεροί να ζουν τη σύγχρονη ιστορία του. Σχεδόν πάντα οι εκλεκτοί είναι οι ίδιοι: τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή το παρελθόν με το πρόσωπό του Rafa Benitez. Αυτή τη φορά, άγγιξε επίσης τις ιατρικές υπηρεσίες μετά την επίδειξη των στατιστικών επιτευγμάτων που τον συνοδεύουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν με πολύ ομίχλη κατά τη εξέλιξή της. Το είπε ήδη ο Σέρβος προπονητής Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Αυτή η εξοχότητα του μπάσκετ ξεκαθάρισε σε μια καταγεγραμμένη δήλωση ότι "οι στατιστικές είναι σαν ένα μπικίνι, αφήνουν να φανούν πράγματα, αλλά όχι τα πιο σημαντικά". Και ναι, ο Cristiano φέρνει πολλά γκολ, σχεδόν όλα ενός κατώτερου θεού, αλλά του λείπει η αποτελεσματικότητα σε σημαντικές αναμετρήσεις  στη φετινή σεζόν -με την εξαίρεση της Ρώμης. Η λεγεώνα των υπερασπιστών του Πορτογάλου εκθέτει ότι τα γκολ είναι η αγάπη. Φυσικά. Αλλά οι καλοί λόγοι επιτυγχάνονται στα βαριά παιχνίδια της σεζόν. Κι εκεί, ο Πορτογάλος δεν έχει εμφανιστεί. Για τον madridista, τα στατιστικά στοιχεία δεν ψεύδονται. Παραφράζοντας τον Μάλκοβιτς, δεν έχει φανεί στα πιο σημαντικά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ξεγελάει κανέναν. Στη μεικτή ζώνη μετά την κατσάδα στους κριτικούς κι ανακινώντας ακόμα μια μέρα τον Benitez - "ή κακή τύχη ή κακή προετοιμασία πριν απ’τη σεζόν" - ως την αιτία των τόσων απουσιών, εξαπέλυσε τη φράση που είχε δουλέψει στον αθλητικό του σύμβουλο. Αυτή, αφού έμαθε τον θόρυβο του "αν ήταν όλοι στο επίπεδο μου, θα’μασταν πρώτοι", έθεσε σε πορεία την επικοινωνιακή διευκρίνιση με δύο εθνικές αθλητικές εφημερίδες. Θα έπρεπε να ρίξει άμμο στη φωτιά μετά τη γενική ερμηνεία και διέσωσε μια απόχρωση ως λαβή: όλα αυτά οφείλονται στη φυσική κατάσταση. Ο στόχος ήταν να απαλλαγεί απ’το πρόσωπο αυτού που είχε παρακάμψει τον κώδικα του σεβασμού των αποδυτηρίων. Έτσι δεν είχε άλλη επιλογή απ’το να διευκρινίσει τη φράση στους συμπαίκτες. Φυσικά, απ’το βάθρο, κοιτώντας αφ’υψηλού τους πάντες. Δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε υπήρξε καμία απάντηση, θέλοντας να διαλύσει το λάθος του, αναφέροντας ότι ποτέ δεν είχε δείξει ασέβεια σε κανέναν. Αλλά σε τόνο κρύο, απόμακρο, με πολύ απόσταση μεταξύ του αστέρα κι ενός μεγάλου μέρος των ανθρώπων που έχουν την τεράστια τύχη να μοιράζονται τα αποδυτήρια μαζί του. Όποιος ήταν αναστατωμένος, επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός παρά να κατηγορήσει. Όποιος το πίστευε δεν επιβεβαίωσε το μήνυμα. Υπήρχαν πάρα πολλές λέξεις. Πριν είχε ήδη ακουστεί απ’αυτόν ότι τα γεύματα και τα καλά vibes δεν αθροίζονται στο γήπεδο, ενώ κάποιοι θυμούνται ότι είχαν μείνει χωρίς πρόσκληση σ’εκείνα τα γενέθλια που συγκλόνισαν επίσης το ίδιο δωμάτιο.



Παρί και Μάντσεστερ, οι διορατικές επιλογές


Η Ρεάλ Μαδρίτης, αν διατηρηθεί η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών για το 2017, θα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου τελειώνει μόλις ένα χρόνο αργότερα. Δηλαδή, αν δεν τον πουλήσει το καλοκαίρι, η οντότητα θα είναι καταδικασμένη να πάρει την απόφαση να τον ανανεώσει, αν δεν θέλει να του πει αντίο χωρίς να αφήσει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο ... εκτός κι αν αναλάβει τον κίνδυνο της πώλησης για όσο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αποκτήσει αντικαταστάτη. Το ερώτημα είναι αν ετοιμάζει ο Cristiano ή όχι την αποχώρησή του απ’τον σύλλογο. Με την ολοκλήρωση της σεζόν θα βρίσκεται επτά χρόνια στην Ρεάλ. Πριν καταλήξει σε κάποια αμερικανική διοργάνωση όπου φαίνεται ότι θα ρίξει άγκυρα στην λαμπρή καριέρα του, θα μπορούσε να κάνει ένα προηγούμενο βήμα. Οι δύο πιο διορατικές επιλογές είναι η Παρί και η Μάντσεστερ. Το γαλλικό πρωτάθλημα θα ήταν ένα καλό διάλειμμα, αλλά το ανταγωνιστικό του γονίδιο τον κάνει να αμφιβάλλει. Το να μετατραπεί στον άσωτο υιό του Old Trafford τον δελεάζει πολύ περισσότερο. Αν και, αντιμετωπίζει ένα φρένο: όλα δείχνουν ότι ο μελλοντικός προπονητής θα’ναι ο Μουρίνιο. Ναι, ο ίδιος τον οποίο αποκάλεσε το "λάθος" στον στενό του κύκλο. Οι προσπάθειες του αθλητικού συμβούλου και των δύο για να τους φέρει κοντά δεν είχαν αποτέλεσμα. Ωστόσο, απομένει μια σημειωμένη κάρτα. Ο Cristiano θέλει να γίνει ηθοποιός ή τουλάχιστον να κάνει μια εισβολή στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Αν τελικά βρεθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα’χει την ευκαιρία να προετοιμάσει μια παράσταση που θα καταλήξει σίγουρα αξέχαστη. 

Υπενθυμίζεται και το σχετικό άρθρο του ίδιου αρθρογράφου:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.