News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα μυστικά του mr penalty

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Κοσταρικανός αφιερώνει πολλές ώρες για να μελετά την κίνηση του σώματος των επιθετικών

Keylor Navas: «Ο Luis Llopis είναι ένα άτομο που με βοηθάει πολύ, υπό την έννοια ότι έχει ετοιμάσει πάντα βίντεο που απευθύνονται κυρίως σ’αυτό που μπορεί να κάνει ο αντίπαλος»


Ο Keylor Navas έχει πιάσει τρία απ’τα τέσσερα πέναλτι φέτος, ένα στατιστικό που δεν είναι τυχαίο. Όπως δεν είναι επίσης το ότι από τότε που παίζει στο πρωτάθλημα έχει πιάσει τα 8 απ’τα 15 πέναλτι που αντιμετώπισε. Πίσω απ’αυτή την αποτελεσματικότητα υπάρχουν πολλές ώρες εργασίας στο γήπεδο και στο σπίτι, με τα βίντεο που του ετοιμάζει, και του ετοίμαζε όταν ήταν στην Levante, ο προπονητής τερματοφυλάκων Luis Llopis.

Αμέσως μετά τον αγώνα εναντίον της Σεβίλλης, ο Keylor θυμήθηκε τον μέντορά του. «Ο Luis είναι θεμελιώδης για μένα. Είναι ένα πρόσωπο που με βοηθάει πολύ, υπό την έννοια ότι έχει ετοιμάσει πάντα βίντεο που απευθύνονται κυρίως σ’αυτό που μπορεί να κάνει ο αντίπαλος», διαβεβαίωσε ο Κοσταρικανός με μια καλή δόση ευγνωμοσύνης. «Η δουλειά έξω απ’το γήπεδο μας βοηθά να βελτιωνόμαστε, κι εγώ προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον Luis», επέμεινε.

Πριν από κάθε παιχνίδι, ο Keylor έχει μια επιμελημένη έκθεση των επιθετικών που πρόκειται να αντιμετωπίσει, με όλα τα είδη των λεπτομερειών σχετικά με το παιχνίδι τους και, φυσικά, του τρόπου που χτυπάνε τα πέναλτι. Η πρακτική είναι κοινή σχεδόν σε κάθε club στον κόσμο, αλλά στην περίπτωση του ζεύγους που σχηματίζουν οι Keylor και Llopis, πάει ένα βήμα παραπέρα.

Ο Navas δεν περιορίζεται μόνο στο να μελετήσει τα βασικά, δηλαδή, αν ένας επιθετικός εκτελεί περισσότερο στ’αριστερά ή στα δεξιά, αλλά έχει μάθει να αναλύει την κίνηση του σώματος των εκτελεστών. Η θεωρία λέει ότι κάθε παίκτης καταλήγει σε μια κλίση του άξονα του σώματος πριν απ’το χτύπημα της μπάλας, η οποία συχνά δίνει μια πληροφορία στον τερματοφύλακα που, αν ξέρει ν’αναλύσει σε δέκατα του δευτερολέπτου, μπορεί να είναι καθοριστική για να πετύχει τη σωστή πλευρά.

Ο Keylor ξοδεύει ώρες και ώρες στο σπίτι δουλεύοντας αυτή την πτυχή έτσι ώστε, τη στιγμή της αλήθειας, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην απόκρουση. Πρώτα δουλεύει στη θεωρία και μετά προπονείται στην πράξη, στον αγωνιστικό χώρο, με τους Κριστιάνο, Μπενζεμά, Μαρσέλο και σία ως καλεσμένους πολυτελείας.

Ένα ακόμα απ’τα κλειδιά της επιτυχίας του Keylor είναι να περιμένει. Είναι αυτό που λέει η θεωρία, αλλά δεν καταφέρνουν όλοι οι τερματοφύλακες να περιμένουν την εκτέλεση πριν πέσουν. Ο Navas το καταφέρνει και προλαβαίνει τις εκτελέσεις χάρη στην ταχύτητα αντίδρασής του και στη δύναμη των ποδιών του. "Επίσης, είναι κλειδί να μην διασταυρώνεσαι την ώρα της εκτέλεσης" λένε ειδικοί σύμβουλοι στη MARCA. Είναι, για παράδειγμα, αυτό που συνέβη στον Oblak στα πέναλτι εναντίον της PSV.

Τέλος, ο «Pantera» της Μαδρίτης παίζει πάντα με την εκφοβιστική δύναμη ως σύμμαχο. Πριν από κάθε εκτέλεση, πλησιάζει πάντα τον αντίπαλο ζητώντας του να τοποθετήσει τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι ή στέλνοντάς του ένα μήνυμα ενθάρρυνσης. Αυτό κρατάει μέχρι να φτάσει η κλασική προειδοποίηση προσοχής του διαιτητή και να’ρθει η ώρα να επιστρέψει στην γραμμή του τέρματος και να ετοιμαστεί να πετάξει προς το ένα ή το άλλο δοκάρι.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.