News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benzema, «mon amour»

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Karim συνέχισε το ειδύλλιό του με το Bernabeu

Ο Ζιντάν τον συμβούλεψε ν’απομονώσει τα εξωαθλητικά ζητήματα κι ο Karim το έκανε. Ο Γάλλος φιλοδοξεί να κάνει την καλύτερη σεζόν του ως madridista

20 γκολ στο πρωτάθλημα, ένα μακριά απ’το καλύτερο νούμερό του, τη σεζόν 2011-12

11 φορές ήταν υπεύθυνος ο Karim για το άνοιγμα του σκορ για τους λευκούς



Benzema θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο. Μιλήσαμε και θέλω να σκέφτεται μόνο το ποδόσφαιρο". Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε το κλειδί το περασμένο Σάββατο, στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’την επίσκεψη της Σεβίλλης στο Μπερναμπέου. Ήθελε τον Karim συγκεντρωμένο, θωρακισμένο, παρά τη συσσώρευση των εξωαθλητικών προβλημάτων στο περιβάλλον του. Ο παίκτης ανταποκρίθηκε. Ήταν ο καλύτερος των λευκών στη νίκη εναντίον της Σεβίλλης. Ο άνθρωπος που τελειοποιεί τη δυναμική του BBC.

Εναντίον της Σεβίλλης, ο Μπενζεμά έδειξε για άλλη μια φορά αυτό που φέρνει στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος άνοιξε το σκορ, έδωσε την ασίστ στον Μπέιλ, ξεκίνησε μια αντεπίθεση μ’ένα εντυπωσιακό τακουνάκι και δημιούργησε χώρους απέναντι σε μια ομάδα που παρατάχθηκε στο Μπερναμπέου με 6 καθαρούς αμυντικούς. Ο Ζιντάν χρησιμοποίησε την χειρουργική ακρίβεια του Benzema - ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης που δεν δυσκολεύεται ποτέ με την πίεση του παιχνιδιού - με μεγάλη αποτελεσματικότητα για να σπάσει τον γρανιτένιο τοίχο του Unai Emery. Όσο μεγαλύτερο το παιχνίδι, τόσο πιο ψύχραιμος είναι ο Karim.

Ο σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το 20ο γκολ του στην φετινή La Liga εναντίον της Σεβίλλης. Με οκτώ παιχνίδια να απομένουν, βρίσκεται ένα γκολ λιγότερο απ’το καλύτερο ρεκόρ του, της σεζόν 2011/12. Εκείνη την σεζόν, έκανε επίσης ρεκόρ καριέρας σ’όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 32 φορές καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια σεζόν με ρεκόρ σκοραρίσματος υπό τον Ζοζέ Μουρίνιο, ένας προπονητής ο οποίος, όπως και οι περισσότεροι από τους επικριτές του επιθετικού, πείστηκε τελικά απ’το ταλέντο και τα γκολ του Benzema.

Ο Μπενζεμά δεν φέρνει μόνο γκολ. Ο Γάλλος έχει ανοίξει επίσης το σκορ 11 φορές για την Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν, περισσότερες απ’οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ομάδα του, ή οποιονδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα. Δεν χάνει καθόλου χρόνο στο να πιέσει τον αντίπαλο και πάει κατευθείαν για το γκολ. Παράλληλα με το να τελειοποιεί την τεχνική του στο Valdebebas, έχει μάθει να χτυπά άμεσα στο πηγούνι των αντιπάλων.

Σε σωματική πληρότητα

Επίσης, ο Karim, στην επιστροφή του στην 11άδα, εξέπληξε με την φυσική του κατάσταση. Δεν έμοιαζε μ’έναν παίκτη που βρέθηκε για περισσότερο από τρεις εβδομάδες εκτός, χωρίς να αγωνίζεται. Ο τελευταίος τραυματισμός, μια θλάση στον δικέφαλο μηριαίο, δεν οδήγησε σε ύφεση φρεσκάδας. Ούτε πνευματικής, αν και σ’αυτό υπήρξε πάντα ένας παίκτης που έχει σταθεί πάνω απ’τους υπόλοιπους, ούτε, κατά ένα τρόπο που εκπλήσσει περισσότερο, φυσικής κατάστασης. Είχε την απαραίτητη σπίθα για να επικρατήσει των συμπαικτών του καθ’όλα τα 81 λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου. Έδωσε ακόμα και την εντύπωση ότι ο Zidane αποφάσισε να τον αντικαταστήσει περισσότερο για να λάβει -και πάλι- την αγάπη του Bernabeu παρά για προληπτικούς λόγους ή κόπωση. Ότι θα μπορούσε να’χε ολοκληρώσει το παιχνίδι χωρίς προβλήματα.

Ο Μπενζεμά θα συνεχίσει με τη φροντίδα της φυσικής του κατάστασης αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη. Στο Μπερναμπέου, και στ’αποδυτήρια του Valdebebas, ακόμα και στο κλαμπ, ο παίκτης βρίσκει την αγάπη (την οποία επιστρέφει ο ίδιος ο παίκτης στους συμπαίκτες του, δηλώνοντας ότι «δεν θα πετύχουν να τα παρατήσω» μετά από διαδοχικές πληροφορίες σχετικά με αυτόν) που, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, κάποιοι στην ίδια του τη χώρα συνεχίζουν να του αρνούνται. Επειδή, παρά την εξαιρετική ανταπόκριση του Μπενζεμά στην επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο, είναι αλήθεια ότι απ’τη Γαλλία δεν φτάνουν ακριβώς καλές ειδήσεις.

Ο Μπενζεμά εντυπωσίασε κόντρα στην Σεβίλλη μόλις 72 ώρες αφότου ο Didier Deschamps, ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής αποφάσισε να τον αποκλείσει απ’την αποστολή για τα επόμενα δύο φιλικά των Bleus, με την Ολλανδία και τη Ρωσία. Ο προπονητής πήρε αυτή την απόφαση, ακόμη και μετά την άρση απ’τον δικαστή των ασφαλιστικών μέτρων που βάραιναν τον παίκτη λόγω της εμπλοκής του στην Υπόθεση Valbuena. Παρ 'όλα αυτά, ο Deschamps άφησε ανοιχτή την πόρτα για μια πιθανή επιστροφή του Karim στην εθνική πριν απ’το Euro, στο οποίο η μορφή του φαίνεται κλειδί στις γαλλικές φιλοδοξίες για τον τίτλο μπροστά στον κόσμο τους. Αυτή είναι, σήμερα, η μεγάλη εμμονή του παίκτη. Επειδή στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε απ’την Liberation, επίσης την περασμένη βδομάδα, ο Μπενζεμά δεν είναι παρά μόνο θύμα υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Ένα νέο αδιέξοδο, ναι, αλλά στο οποίο ο παίκτης της Μαδρίτης εμφανίζεται ως ζημιωμένος. Μάλιστα, λέγεται ότι έχει φτάσει να χάσει περίπου 2.000.000 € λόγω τοπικής επένδυσης στην οποία εστιάζει τις έρευνές της η γαλλική αστυνομία.

Το «Β» που έλειπε


Η αλήθεια είναι ότι, πέρα απ’τις διαμάχες, η επιστροφή του Μπενζεμά ήταν μια μεγάλη είδηση ​​γενικά για τον madridismo και ειδικότερα για δύο συμπαίκτες του. Cristiano και Bale, τα άλλα δύο μέλη του BBC, γνωρίζουν ότι οι αποδόσεις τους βελτιώνονται εκθετικά όταν τους συνοδεύει στον αγωνιστικό χώρο ο Karim. Ο Πορτογάλος κι ο Ουαλός είναι, θεμελιώδεις, δύο παίκτες ισχυροί. Ο Μπενζεμά, ο οποίος είναι επίσης θεμελιώδης, παρέχει την απαραίτητη παύση για τη δημιουργία χώρων στην επίθεση της Μαδρίτης. Η ικανότητά του να συνδυάζεται, πολλαπλασιάζει την ικανότητα της απειλής της λευκής επίθεσης, η οποία μ’αυτόν στο γήπεδο βρίσκει μονοπάτια σε καταστάσεις που, εν τη απουσία του, οδηγούν σε αδιέξοδα. Τα πάντα είναι ευκολότερα με τον Μπενζεμά, τον συνδετικό ποδοσφαιριστή, στον αγωνιστικό χώρο. Ο συνεργάτης των πάντων. Επειδή, στην Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι αγαπούν τον Karim.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.