News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Να παίξουν όλοι μαζί

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Του Navarro Montoya


Ακούγοντας τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν και μετά τον αγώνα κατά της U. D. Λας Πάλμας, θυμήθηκα εκείνη τη φράση σε αποδυτήρια για έναν τεχνικό ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στους παίκτες του. "Πριν σας πω την ιδέα μου, όποια κι αν είναι, για να πετύχει, είναι απαραίτητο στον αγώνα να παίζουμε όλοι μαζί".

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία προπονεί ο Ζιντάν, μοιάζει μια ομάδα κατακερματισμένη, διαιρεμένη. Η ιδέα του προπονητή έχει πλέον εκτεθεί και το στυλ του παιχνιδιού που αποσκοπεί είναι σαφές. Αλλά δεν έχει ακόμη επιτύχει να συμπιέσει, να συγχωνεύσει μια ομάδα η οποία να δουλεύει ως σύνολο.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να διαμορφωθεί σε πλήρη ανταγωνισμό και είναι πολύ επικίνδυνο στο ποδόσφαιρο. Περισσότερο σ’αυτή την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εξαιτίας των λαθών της, υποβάθμισε τις πιθανότητες επιτυχίας της.

Ο Ζιντάν έχει μια υπέροχη πρόκληση. Μετά την επίδραση που δημιούργησε η φιγούρα του, ο μαγνητισμός που έφερε το όνομά του, θα πρέπει να καταφύγει στις γνώσεις του, καθώς η ήπειρος περνά σε δεύτερο πλάνο και το περιεχόμενο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο.

Όπως έγραψα κάποτε, τ’αποδυτήρια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι ένα μεγάλο σχολείο της ζωής. Εκεί δεν έχει θέση κανείς γι’αυτό που πιστεύει ότι είναι αλλά γι’αυτό που πραγματικά είναι. Μόνο οι κάτοικοι των αποδυτηρίων της Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι μάρτυρες του πως αντιμετωπίζει ο προπονητής τους αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Ούτε η επιτυχία, ούτε η ήττα, μεγάλοι απατεώνες, δεν θα υπαγορεύσουν την ετυμηγορία, θα είναι οι παίκτες αυτοί που θα δώσουν τον τίτλο του Ζιντάν ως προπονητή.

Λίγοι εξεταστές υπάρχουν τόσο απαιτητικοί όσο οι παίκτες. Θυμάμαι μια φράση του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης όταν έπαιζε ποδόσφαιρο, "όταν ο προπονητής πιστεύει ότι είναι πιο σημαντικός απ’τους παίκτες, η ομάδα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα". Αν εξακολουθεί να σκέφτεται έτσι, θα ενεργήσει αναλόγως, δημιουργώντας σεβασμό, αγάπη, θα’ναι αξιόπιστος και θα’ναι ευκολότερο να δοκιμάσει στην Ρεάλ Μαδρίτης, την ιδέα του, στο γήπεδο, να την κάνουν όλοι μαζί.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.