News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benzema, κρατικό ζήτημα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Διχασμός στη Γαλλία σχετικά με την πιθανή επιστροφή του στην εθνική



Αυτή την Πέμπτη ο Didier Deschamps θα δώσει την αποστολή για τα φιλικά της Γαλλίας με την Ολλανδία στις 25 Μαρτίου και με την Ρωσία τέσσερις ημέρες αργότερα. Καθώς πλησιάζει η συνέντευξη Τύπου του προπονητή, ενεργοποιούνται περισσότερες αντιδράσεις σχετικά με το εάν ο Karim Benzema θα πρέπει να επιστρέψει για να παίξει για τη χώρα του.

Στο δικαστικό επίπεδο, τίποτα δεν τον εμποδίζει μιας κι ο δικαστής ήρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή και τον εμπόδιζαν να βρεθεί κοντά στον Valbuena. Ωστόσο, στη Γαλλία υπάρχει μια παράλληλη ηθική δίκη σχετικά με την υπόθεση της sex tape. Η Δικαιοσύνη ερευνά μια προσπάθεια εκβιασμού του Mathieu Valbuena με μια ταινία σεξουαλικού περιεχομένου στην οποία εμφανίζεται ο Γάλλος παίκτης.

Σήμερα το πρωί, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Manuel Valls τέθηκε κατά της επιστροφής του madridista. Χθες έκανε το ίδιο ο Υπουργός Αθλητισμού και Παιδείας. Και οι δύο δεν κάνουν τίποτα άλλο απ’το να πιέζουν τη Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τον ίδιο τον Deschamps, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της απόφασής του.

Ωστόσο, στον προπονητή απομένει μια σφαίρα στη θαλάμη, το πρόσχημα ότι ο παίκτης προέρχεται από έναν τραυματισμό -λείπει απ’το τελευταίο derbi-, αν κι ο Karim είναι κοντά στο να επιστρέψει και να παίξει αυτή την Κυριακή εναντίον της Σεβίλλης και η εθνική του συγκεντρώνεται μια μέρα μετά.

Patrick Kanner (Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού). "Ο προπονητής θέλει να’χει τους καλύτερους Γάλλους παίκτες, αυτή είναι η θέση του. Η θέση μου είναι ενός υπουργού αθλητισμού που σκέφτεται ότι η υποδειγματικότητα, η ειλικρίνεια, η ανθρώπινη και η δικαστική αξία των παικτών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Αλλά δεν είμαι εγώ ο προπονητής της εθνικής".

Manuel Valls (Πρωθυπουργός της Γαλλίας): "Ένας μεγάλος αθλητής θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τη νεολαία. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ούτε κι ο Didier Deschamps. Εναπόκειται στον προπονητή να συγκεντρώσει την καλύτερη δυνατή ομάδα, αλλά νομίζω ότι δεν πληρούνται οι συνθήκες για να επιστρέψει ο Μπενζεμά στην ομάδα της Γαλλίας".

Noel Le Graët (πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου): «Μιας κι έχω εκτίμηση στον Μπενζεμά φαίνεται ότι δεν είμαι ειλικρινής. Τι πρέπει να πω; Θάνατος στους Άραβες; Ξέρω λίγο τις δυσκολίες που είχε ο Karim από παιδί. Δεν έχει υπάρξει ποτέ μια αντιμετώπιση απ’τα μέσα ενημέρωσης, όπως αυτήν που έχει αυτός ο παίκτης».

Νικολά Σαρκοζί (πρώην πρόεδρος της Γαλλίας): «Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που δίνουν μαθήματα υποδειγματικότητας, αυτό είναι ένα Κράτος Δικαίου".

Florentino Perez: "Ποτέ δεν μας δημιούργησε πρόβλημα, και δεν πρέπει να τον κρίνουμε πριν το κάνει δικαιοσύνη".

Didier Deschamps (προπονητής της Γαλλίας). "Όλες οι εθνικές στην Ευρώπη θα ήθελαν να’χουν τον Μπενζεμά. Είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο οποίος πρέπει να αποφασίσει".

Ζινεντίν Ζιντάν (προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης). "Νομίζω ότι η Γαλλία δεν μπορεί να αποκλείσει έναν παίκτη σαν κι αυτόν. Ελπίζω να υπάρξει μια γρήγορη λύση σε όλα αυτά. Είναι πιο ανακουφισμένος".

F. Thiriez (πρόεδρος της γαλλικής Football League): "Το να φορά της φανέλα της Γαλλίας δεν είναι το οτιδήποτε, θα πρέπει να’ναι υποδειγματικός".

Rafael Benitez (πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης): «Ο Karim είναι ένας εκπληκτικός τύπος κι έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

Jean-Michel Aulas (πρόεδρος της Olympique de Lyon): «Ο Karim είναι ένας γιος της Γαλλίας, αναρωτιέμαι αν δεν είναι θύμα του συστήματος. Πιστεύω ότι αυτός κι ο Valbuena μπορούν να’ναι μαζί, θα πρέπει να’ναι οι καλύτεροι. Αν μπορώ να βοηθήσω τον Karim θα το κάνω. Οποιοδήποτε λάθος αξίζει την αθώωση αν είναι για το γενικό συμφέρον».


Martina Le Pen (Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικού Μετώπου): «Δεν τραγουδούν τη Μασσαλιώτιδα και δεν έπρεπε να’χαν φορέσει ποτέ τα χρώματα της Γαλλίας».

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.