News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Rafa Benitez τίθεται επικεφαλής της "εκστρατείας" κατά του Florentino

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Του Enrique Marin

"Σαφώς, υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον του Florentino, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης κι εναντίον του προπονητή. Όλα όσα μπορούν να επικρίνουν τα επικρίνουν κι εκείνα που



"Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον του Florentino, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης κι εναντίον του προπονητή. Όλα όσα μπορούν να επικρίνουν τα επικρίνουν κι εκείνα που δεν μπορούν, τα διαχειρίζονται, τα εφευρίσκουν ή τα χειραγωγούν. Είναι προφανές, ο καθένας με εμπειρία το ξέρει". Σε περίπτωση που κάποιος δεν θυμάται, αυτό ήταν αυτό που είπε ο Ράφα Μπενίτεθ στις 29 Δεκεμβρίου, όταν ο Μαδριλένος και madridista προπονητής είδε ότι ήταν καταδικασμένος, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κερδίσει τη συγχώρηση του Florentino Perez, αν και τότε, ακόμα κι ο Ζιντάν ήξερε ήδη ότι σύντομα θα ήταν ο αντικαταστάτης του.

Ωστόσο, περνώντας η καραντίνα της απόλυσής του, ο Ράφα τέθηκε χθες επικεφαλής της "εκστρατείας" εναντίον του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, τον οποίο ξεσκέπασε στο «BT Sport Football». Κι όπως λέει η παροιμία: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Κι αυτό ήταν που έκανε ο Μπενίτεθ, περιμένοντας αυτή την καυτή πατάτα που κληρονόμησε απ’τον Carlo Ancelotti, να κρυώσει, για να θυσιαστεί και να πεθάνει σκοτώνοντας. Στην πραγματικότητα, ο Ράφα ομολόγησε μόνο αυτό που υπέστη σε πρώτο πρόσωπο, όπως και πριν απ’αυτόν μπορεί να είχαν κάνει οι Del Bosque, Queiroz, Camacho -αυτός αποχώρησε άμεσα-, Pellegrini ή Αντσελότι. Το έκανε στα αγγλικά, με φυσικότητα, πλαισιωμένος απ’τους Ρίο Φέρντιναντ και Μάικλ Όουεν, χωρίς να χρειαστεί σηκώσει ή να διαμορφώσει τον τόνο της φωνής του, όπως συνηθίζουν να κάνουν αυτοί οι οποίοι περιορίζονται στο να αφηγούνται τις εμπειρίες τους, και χωρίς ο συνομιλητής του, ο πρώην ποδοσφαιριστής Gary Lineker, να χρειαστεί να του τραβήξει τη γλώσσα. Είναι προφανές ότι ο Ράφα πήγαινε έτοιμος να πει όσα είπε και ήθελε να πει.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη αφελείς που τον πιστεύουν όταν τον ακούν, ο Florentino λέει αυτό που σκέφτεται «off the record», γιατί δημόσια είναι μια μηχανή που στερείται ειλικρίνειας, όπως αποδεικνύεται απ’το δημοσιογραφικό αρχείο. Για να μην πάμε πολύ πίσω στο χρόνο, θυμάστε όλα όσα είπε όταν υποστήριξε τον Μπενίτεθ; Η στρατηγική του είναι να αφήνει άλλους να διαρρέουν αυτό που τον ενδιαφέρει, εξ ου κι ο Rafa κατήγγειλε ότι μιλά πολύ με κάποιους δημοσιογράφους. Με την ευκαιρία, σ’έναν που προσφέρθηκε να κάνει τον κουτσομπόλη του βγήκε πολύ ακριβά, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά, αλλά εκεί ο καθένας με τον τρόπο του κατανόησης της πληροφόρησης ή, για να’μαστε πιο ευσεβείς μ’αυτήν, της παραπληροφόρησης.

Είναι προφανές, κι έτσι είναι γραμμένο, ότι ο Ράφα Μπενίτεθ προδόθηκε απ’την επιθυμία του να προπονήσει την Ρεάλ Μαδρίτης του κι έκανε λάθος πριν απ’την υπογραφή της σύμβασης την οποία πάντα ονειρευόταν. Όταν το 2004 ακούστηκε ήδη για τον πάγκο του Μπερναμπέου μετά την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματός του με την Βαλένθια, δημοσίευσα μια στήλη στην εφημερίδα «Marca», στην οποία αμφισβητούσα την συμβατότητά του με τον Florentino Perez, έναν πρόεδρο που ανακατεύεται, ακριβώς αυτό που (τουλάχιστον τότε) δεν άντεχε ο Benitez στους ηγέτες του ποδοσφαίρου. Ο Rafa το εξέλαβε ως κριτική γι 'αυτόν, αλλά του εξήγησα (και νομίζω ότι κατάλαβε) ότι ήταν ακριβώς το αντίθετο, μια προειδοποίηση, ότι αθλητικά θα μπορούσε να’ναι η καταστροφή του. Τελικά, πήγε στην Λίβερπουλ, όπου έμεινε έξι σεζόν, αν και η μοίρα ήθελε να τον προσλάβει ο Florentino το περασμένο καλοκαίρι. Το τι συνέβη, είναι ήδη γνωστό: μόλις έξι μήνες δουλειάς σ’ένα ασφυκτικό κλίμα, παγιδευμένος ανάμεσα στα πολλά του λάθη και στις μόνιμες παρεμβάσεις του προέδρου του.

Πέρα απ’τον οπορτουνισμό ή τη δειλία του να τα πει, όταν δεν είναι πλέον στη Ρεάλ Μαδρίτης και, ακόμη χειρότερα, το να’χει υπερασπιστεί το αντίθετο όταν ήταν ακόμα σ’αυτήν, αυτό που έκανε ο Μπενίτεθ ξεσκεπάζοντας τον Florentino στο βρετανικό κανάλι «BT Sport Football» είναι να εκτιμηθεί στην Αγγλία, μιας κι ο στόχος του είναι να επιστρέψει σ’έναν πάγκο της Πρέμιερσιπ. Το εφήμερο και βασανιστικό πέρασμά του απ’το Bernabeu, έχει φθείρει, αν δεν απαξίωσε κιόλας, τόσο την εικόνα του, που δεν θα’ναι εύκολο να τον δούμε εκ νέου στη La Liga.

Ο Μπενίτεθ είχε κάθε δίκιο όταν είπε ότι «κάθε τι που μπορεί να επικριθεί επικρίνεται κι ότι δεν μπορεί να επικριθεί, διαχειρίζεται, εφευρίσκεται ή χειραγωγείται». Αυτό που ξέχασε, αγνόησε ή δεν ήθελε να δει, ήταν ότι αυτός που βρίσκονταν πίσω απ’αυτή την κριτική, εφεύρεση ή χειραγώγηση δεν ήταν ο Τύπος, αλλά ο ίδιος του ο πρόεδρος και, κατ 'επέκταση, τα μέσα, τα οποία ελέγχει, ο πρόεδρος, επίσης, της ACS. Αποκαλυπτικό είναι το ότι οι ίδιοι που σήμερα αποκαλούν τον Μπενίτεθ προσκυνητή, λόγω του ότι είπε ότι υπήρχε «μια εκστρατεία εναντίον του Florentino», είναι οι ίδιοι που διαβεβαίωναν πάντα την ύπαρξη της. Ναι, είναι αυτό που έχει το να'σαι πιο florentinista απ’τον Florentino.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.