News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο όμιλος DIS θέλει να φέρει τον Florentino Perez ως μάρτυρα στην «υπόθεση Neymar»

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η Μαδρίτη ήταν ένας απ’τους συλλόγους που υπέβαλε προσφορά γι’αυτόν

Η δήλωση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης στον δικαστή De la Mata μπορεί να’ναι επίκαιρη, διότι οι κατήγοροι ζήτησαν απ’τα διάφορα clubs τις προσφορές που έκαναν για τον Βραζιλιάνο



«Θα προτιμούσα να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, εκεί δεν θα’χαμε όλα αυτά τα προβλήματα», είπε ο πατέρας κι εκπρόσωπος του Neymar στη δήλωσή του στον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, στον José de la Mata. «Ήμουν χαρούμενος στην Σάντος. Νόμιζα ότι μόνο στη Barça θα ήμουν τόσο ευτυχής, όσο εκεί», είπε εν τω μεταξύ ο ίδιος ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, για να προσπαθήσει έτσι να δικαιολογήσει τις προ-συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ του Καταλανικού συλλόγου, της Σάντος και του ιδίου, με τις οποίες ο Neymar φέρεται να έλαβε 40 εκατομμύρια ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα υπέγραφε για τη Barça το 2013.

Τόσο ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου όσο και το επενδυτικό ταμείο DIS-Esportes, τότε ιδιοκτήτης του 40% των ομοσπονδιακών δικαιωμάτων του παίκτη, θεωρούν, ωστόσο, ότι μ’εκείνη την πληρωμή η μεταγραφή μετατράπηκε σε ελεύθερη αγορά, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημία στο DIS. Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον Neymar, τον πατέρα του, τους δύο προέδρους της Barça, τους δύο της Santos και τους δύο συλλόγους για τα εγκλήματα της απάτης και της διαφθοράς μεταξύ ιδιωτών, τιμωρώντας συνολικά έως και σε φυλάκιση οκτώ χρόνων. Ο επιφανής δικηγόρος José Ángel González Franco είχε ζητήσει απ’το δικαστή να μην καταθέσει ο Neymar στις 2 Φεβρουάριου, αν κι ο De la Mata τον αγνόησε κι ο Βραζιλιάνος έπρεπε να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως γνωρίζει η El Confidencial, ο βραζιλιάνικος όμιλος DIS θέλει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Florentino Perez να καταθέσει στην υπόθεση Neymar. Ο δικαστής Jose de la Mata έχει ρωτήσει τον εισαγγελέα σχετικά με το αν σκοπεύει να καλέσει τον Florentino ως μάρτυρα και δεν φαίνεται απλό να το προτείνει αυτός. Ωστόσο, η δήλωση του προέδρου της ACS ενώπιον του δικαστή μπορεί να’ναι επίκαιρη, διότι οι κατήγοροι ζήτησαν ήδη από αρκετούς συλλόγους να στείλουν τις προσφορές που είχαν κάνει για τον παίκτη, και γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος της Concha Espina ήταν ένας απ’τους πιο δυνατούς και πιο επίμονους στις προσφορές για την απόκτηση του παίκτη της Σάντος.



Πριν από λίγες ημέρες, το ιδρυτικό μέλος του DIS, ο Delcir Sonda, έδωσε μια συνέντευξη Τύπου για να δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Χαρακτήρισε ως «πισώπλατη μαχαιριά» την ενέργεια του πατέρα και του παίκτη να υπογράψουν για τη Barcelona. «Η οργή μου ήταν τεράστια, γιατί αισθάνθηκα προδομένος ηθικά και οικονομικά, γιατί ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη μου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», είπε. Κατ'επανάληψη, η εταιρεία κατήγγειλε ότι ο Neymar, η Σάντος και η Barcelona υπέγραψαν τη μεταγραφή στα 17.100.000 € κι επομένως πλήρωσαν μόνο 6,8 εκατομμύρια -το 40% των ομοσπονδιακών δικαιωμάτων- στο DIS. «Αισθάνθηκα προδομένος και θύμα μιας ληστείας του χειρίστου είδους», είπε, για να υπογραμμίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ισπανική δικαιοσύνη. Εκεί ακριβώς είχε ζητήσει στον δικαστή De la Mata την παρουσία του Florentino Perez ως μάρτυρα.

Ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας δεν ξέρει στα σίγουρα, τα χρήματα που έχει λαμβάνειν για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, την οποία περιέγραψε ως «μια παγίδα». «Ακόμα δεν ξέρουμε ποιο ήταν το πραγματικό ποσό της συναλλαγής», είπε απ’την πλευρά του ο José Barral, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sonda. Να θυμάστε ότι η καταλανική ομάδα, τότε, με επικεφαλής τον Sandro Rosell, υπέγραψε την συναλλαγή στα 57.100.000 €, πληρώνοντας 40 εκατομμύρια στην οικογένεια του Neymar και 17,1 στην Σάντος. Ωστόσο, η ισπανική δικαιοσύνη εκτιμά ότι ανήλθε τουλάχιστον στα 83.300.000 €. «Μπορεί να είμαστε ανόητοι, αλλά όλους αυτούς τους κάλεσε η δικαιοσύνη», τόνισε ο Barral, ο οποίος υπενθύμισε ότι «ούτε ο Bartomeu ούτε ο Rosell, ούτε ο Neymar, ούτε ο πατέρας ήθελαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δικηγόρων μας και δεν μας εξέπληξε. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη με τα δικαιώματά μας». Ίσως η μαρτυρία του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να βοηθήσει, ως εκ τούτου, ζήτησε απ’τον δικαστή να καλέσει τον Florentino ως μάρτυρα στην «υπόθεση Neymar».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.