News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ναι στον Morata

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Μαδρίτη παίρνει πίσω τον canterano πληρώνοντας 32 εκατομμύρια στη Juve

Μπορεί να μείνει στη Μαδρίτη ... ή πάει στην Premiership, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ως υποψήφιες     

Η τιμή με την οποία μπορεί να πωληθεί ο Morata, όπως αντιλαμβάνονται στη Μαδρίτη, είναι 50 εκ. ευρώ.



Η Ρεάλ Μαρίτης το’χει αποφασίσει. Το καλοκαίρι θα πληρώσει, 32 εκ. ευρώ και θα φέρει τον Álvaro Morata πίσω στο Santiago Bernabéu, ποσό που συμφωνήθηκε όταν ο canterano πήγε στην Juventus το καλοκαίρι του 2014. Και που τώρα θα’ναι αρκετό για να επιστρέψει, δύο χρόνια μετά, στο σύλλογο στον οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ντομπλέτα του Morata ενάντια στην Inter

Η πρόθεση της οντότητας του Chamartín περνά, αυτήν τη στιγμή, απ’το να κάνει μπίζνες με έναν απ’τους επιθετικούς με πολύ μέλλον και περιθώριο εξέλιξης, στην Γηραιά Ήπειρο. Η εξαιρετική του απόδοση στο Champions League του 14-15 -η ίδια η Μαδρίτη αποκλείστηκε στα ημιτελικά με δύο δικά του γκολ- τον έφερε στο προσκήνιο... στο οποίο διατηρείται ακόμα.

Ο 23χρονος επιθετικός, ως εκ τούτου, δεν στερείται μνηστήρων απ’τους οποίους οι blancos θ’αποκομίσουν όφελος, εάν τελικά το αποφασίσουν, με την μετέπειτα πώλησή του. Οι Manchester United και Liverpool εμφανίζονται ως δύο σύλλογοι με πολλές πιθανότητες ν’αποκτήσουν τον παίκτη.

Μια πώληση 50 εκατομμυρίων

Ο Morata συνέχισε με το σερί σκοραρίσματός του με μια ακόμα ντομπλέτα

Η πρώτη, στης οποίας τον πάγκο θα μπορούσε να βρεθεί ένας José Mourinho στον οποίο πάντα άρεζαν τα χαρακτηριστικά του Morata, θα’ναι μίας απ’τις ισχυρές υποψήφιες για να πάρει ένα ποδοσφαιριστή του οποίου οι συνθήκες -ταχύτητα, δύναμη και τελείωμα- ξέρει ότι ταιριάζουν καλύτερα σ’ένα πρωτάθλημα πιο επιθετικό, όπως η Premier, απ’ότι ήταν πάντα η σκληρή Serie A, όπου θα’χει περάσει δύο χρόνια υπερασπιζόμενος τα χρώματα της ισχυρής Juventus.

Η τιμή που μπορεί να προκύψει για τον Morata, όπως αντιλαμβάνονται στη Μαδρίτη, ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ. Ή, μ’άλλα λόγια, 18 περισσότερα απ’αυτά που θα πρέπει να πληρώσει όταν θ’ανοίξει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος.

Μια ομαλή επιχείρηση για την οποία είναι θεμελιώδες να συνεχίσει ο Morata το καλό σερί του των τελευταίων αγώνων -έχει σκοράρει συνεχόμενες ντομπλέτες στην Inter, στο κύπελλο, και στην Chievo Verona, στο πρωτάθλημα, στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις- και να συνεχίσει την καλή απόδοση στο Γιούρο, όπου όλα δείχνουν ότι θα’ναι ένας απ’τους απαραίτητους επιθετικούς της Roja.

Αυτό είναι το σχέδιο του ταξιδιού σήμερα, αν και δεν ξεγράφεται, σε κάθε περίπτωση, το να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα, βέβαια, είναι η λιγότερο πιθανή επιλογή λόγω της παρουσίας των Bale, Benzema και Cristiano, την ανάκαμψης του Jesé με την άφιξη του Zidane και των πιθανών υποψηφίων, πρώτα του Πολωνού Lewandowski της Bayern, τον οποίο εξετάζουν για την ενίσχυση της ομάδας στον επιθετικό τομέα.

Η παρουσία του Zizou, σε κάθε περίπτωση, δεν θα’ναι θετική γι’αυτή την πιθανότητα παραμονής του Morata στην Ρεάλ. Ο Γάλλος, όταν ήταν βοηθός του Ancelotti, είχε πάντα περισσότερη αδυναμία στον Jesé -στον οποίο έχει δώσει λεπτά στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του- απ’ότι στον νυν επιθετικό της Juventus.

Κάτι που, λογικά, θα’ναι καθοριστικό τόσο ώστε να ψάξει ο σύλλογος μια έξοδο όσο κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να προτιμήσει να ψάξει άλλον προορισμό για να προσπαθήσει να θριαμβεύσει. Η εκτόξευση του Dybala και η καλή σεζόν στο σκοράρισμα του Mandzukic τον έχουν στείλει στον πάγκο σε διάφορες αναμετρήσεις, κάτι που δεν θέλει ν’αντιμετωπίσει τη νέα σεζόν. Ο στόχος του, λογικά, περνά απ’το να βρεθεί σε μια ομάδα που θα’ναι το βασικό 9άρι.

Ανανέωση εμπιστοσύνης


Η απόφαση επαναγοράς του επιθετικού έρχεται μόλις 2 μήνες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Morata με την Juventus μέχρι το 2020. Εκείνη ήταν μια επίδειξη της εμπιστοσύνης για την καλή απόδοση που επέδειξε από τότε που έφτασε στο Τορίνο, τόσο στο γήπεδο όσο για τα γκολ, κάποια καθοριστικά, που ανέβασε το μισθό του. Στην επέκταση του συμβολαίου του δεν υπήρξε κάποια τροποποίηση στην ρήτρα επαναγοράς του, που διατηρεί τώρα η Μαδρίτη για να’χει έναν απ’τους πιο αξιόλογους επιθετικούς. Για την ώρα, έχει ήδη το εισιτήριο της επιστροφής έτσι ώστε να παίξει σε μια ομάδα που ξέρει ότι ο Álvaro Morata είναι ένα σίγουρο στοίχημα. Μια εγγύηση του γκολ, αν παραμείνει στην Ρεάλ, ή μια εγγύηση υπεραξίας, αν τελικά πάει στην Premier.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.