News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Kroos και Modric αρχίζουν ν’ανεβαίνουν

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η αλλαγή του στυλ τους έχει ωφελήσει

Με προσοχή για να μην χτυπήσει το καμπανάκι πρόωρα, το δίδυμο στο κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανακτήσει παρόμοιες αισθήσεις μ’αυτές στους μήνες του νικηφόρου σερί


Ο Ζιντάν δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει ότι υπήρξε μια αλλαγή στην Ρεάλ Μαδρίτης από τότε που ήρθε αυτός στην πρώτη ομάδα. Πρώτον γιατί δεν θέλει να υποτιμήσει, τουλάχιστον όχι πάρα πολύ, τη δουλειά του Benítez. Και δεύτερον, επειδή δεν θέλει πρόωρα πανηγύρια, γιατί μέχρι στιγμής έχει κάνει μεγάλες παραστάσεις στο Μπερναμπέου, αλλά συνετρίβη στη Σεβίλλη (ιστορικά, μια ισοπαλία στο Villamarín είναι κάτι που μπορεί να συμβεί). Αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Γάλλο τεχνικό, στο ντεμπούτο του, στο οποίο έχει πάρει στους ώμους του το βάρος του καλύτερου κλαμπ στον εικοστό αιώνα, σύμφωνα με τη FIFA. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, απ’την καθοριστική ανάκτηση των δύο παικτών ζωτικής σημασίας: των Kroos και Modric.

Η σημασία των δύο μέσων της Μαδρίτης είναι τεράστια, ίσως μεγαλύτερη απ΄τα γκολ των τριών μπροστινών. Εάν οι δύο τους δεν είναι καλά, αν έχουν προβλήματα φυσικής κατάστασης, ή άλλα προβλήματα, η Μαδρίτη υποφέρει πολύ. Κι αυτό συνέβη το τελευταίο έτος. Ο Kroos, συνηθισμένος στη χειμερινή περίοδο των διακοπών του, κατέληξε με πόδια πιο βαριά κι απ’το άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν. Και το ένα πόδι του Modric έμεινε στο Giuseppe Meazza. Η Μαδρίτη, προφανώς, είχε σταματήσει, πλέον, να’ναι η ομάδα που έμοιαζε ανίκητη, κερδίζοντας 22 σερί παιχνίδια. Έμεινε άτιτλη, όταν πριν κέρδισε σχεδόν τα πάντα. Κι αργότερα, μ’άλλον προπονητή, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν.

Γιατί κατέληξε ο Kroos εξαντλημένος, ήδη πριν απ’τα Χριστούγεννα; Γιατί όταν δεν ήταν ο Modric, η Μαδρίτη ήταν μια μάλλον χυδαία ομάδα; Επειδή ο εν λόγω προπονητής δεν είχε εναλλακτικές λύσεις στο ύψος των βασικών. Illarramendi, Lucas Silva κι άλλες δευτερεύοντες επιλογές δεν έπεισαν κανέναν. Casemiro και Kovacic, ωστόσο, το έκαναν. Κι αυτό το εκμεταλλεύεται τώρα ο Ζιντάν. Γιατί ο Μπενίτεθ έχει δώσει χρόνο στους νέους, όχι όπως ο Γάλλος, ο οποίος μόλις που έχει δώσει από ένα μικρό κομμάτι σε όλους.

Αν είναι σε θέση να μην κάνει τώρα rotation είναι πιθανόν χάρη στο ότι η Μαδρίτη δεν παίζει στο Copa del Rey (χωρίς αμφιβολία, θα προτιμούσε να παίζει, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού), κι επειδή οι Casemiro και Kovacic είχαν κάποιο χρόνο συμμετοχής στο παρελθόν και οι βασικοί είχαν μείνει ορισμένες φορές ήσυχοι στον πάγκο.


Η σημασία των μπακ

Έτσι, εάν συμμετείχαν έστω κι ελάχιστα στα rotation του Μπενίτεθ, γιατί η απόδοσή τους δεν ήταν η καλύτερη; Είναι κατηγορηματικό ότι το στυλ του παιχνιδιού της Μαδρίτης έχει αλλάξει με τον Ζιντάν. Κι αυτή η αλλαγή έχει ωφελήσει πολύ τους Kroos και Modric. Για αρχή, ο Ζιντάν έκανε μια μικρή τακτική διαφοροποίηση πολύ πιο σημαντική από ό, τι φαίνεται: ο Kroos δεν είναι πλέον σταθερός μπροστά απ’την άμυνα κι ο Modric ο εσωτερικός δεξιός μέσος. Είναι ένα δίδυμο αμυντικών χαφ του οποίου τα δύο μέλη έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Πριν, το καθήκον εξόδου της μπάλας ήταν αποκλειστικό του Kroos, τώρα μοιράζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιστροφή στην άμυνα, είναι οι και δύο που καλύπτουν το χώρο μεταξύ του κέντρου και της άμυνας. Κι όντας και οι δύο πιο εστιασμένοι, αυξάνεται η σημασία των μπακ στη δημιουργία, και συνεπώς και η συμμετοχή του Carvajal γίνεται απαραίτητη, καθώς καταλαβαίνει περισσότερο το παιχνίδι της θέσης απ’ότι ο Danilo. Χωρίς τον canterano, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέφερε πάρα πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού εναντίον της Μπέτις.

Αλλά εκτός απ’την τακτική, εισάγεται επίσης η ανάπτυξη της ιδέας. Επειδή, μπορείτε να φανταστείτε τους Busquets, Iniesta και Rakitic να πρέπει να αμυνθούν περισσότερο απ’ότι να επιτεθούν; Χάνεται το τεχνικό και δημιουργικό τους στιλ. Γι 'αυτό ο Guardiola έδωσε τεράστια σημασία στην άμεση πίεση μετά την απώλεια της μπάλας. "Μου αρέσει να παίζω, να’χω την κατοχή της μπάλας κι όταν δεν την έχω, ο καλύτερος τρόπος για να τη πάρω είναι να πιέσω. Να μην αφήσω τον αντίπαλο να παίξει", δήλωσε χθες ο Ζιντάν. Η Μαδρίτη, μ’αυτόν, έχει περισσότερη κατοχή κι έτσι, οι Modric και Kroos αισθάνονται πιο απελευθερωμένοι απ’τον αμυντικό τομέα, δεν χρειάζεται να τρέχουν πίσω απ’τη μπάλα.

Η καλή στιγμή των δύο είναι εν μέρει έργο του Ζιντάν, αλλά επίσης και του Αντσελότι, του πρώτου ο οποίος έπρεπε να τους ενώσει και να τους τελειοποιήσει, και του Μπενίτεθ, ο οποίος τους έχει δώσει κάποια ξεκούραση που αποδεικνύεται βασική. Η διαιώνιση θα’ναι ευθύνη του Ζιντάν, και θα πρέπει ν’αρχίσει να τους κάνει να λειτουργούν επίσης κι εκτός έδρας. Η πρώτη δοκιμή είναι στο Los Carmenes.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.