News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ασταμάτητη άνοδος του Borja Mayoral: Ένα ακόμα σπασμένο παιχνίδι στα χέρια του Florentino;

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αρχίζει να «ζητάει» θέση στην πρώτη ομάδα

Δύο γκολ του πρώτου επιπέδου ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι στο UEFA Youth League επιβεβαίωσαν απλώς την ισχύ του επιθετικού της ακαδημίας. Θα’ναι άλλη μια «περίπτωση Morata»;



Για μέρες υπήρξε κάποια συγκεκριμένη ένταση στον εκτελεστικό τομέα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Premier League -και σε πιο κοντινά μέρη -, περισσότερα από ένα ισχυρά club έχουν ρίξει ήδη τα μάτια τους στο νεαρό διαμάντι. Συνηθισμένο, καθώς οι μεγάλοι της Αγγλίας περνούν πολλά χρόνια ψαρεύοντας στις ακαδημίες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τελικά επιτεύχθηκε μια συμφωνία κι ο Borja Mayoral υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η ασταμάτητη προβολή του επιθετικού απ’την Parla ανάγκασε τον Florentino Perez να γδάρει την τσέπη για να διατηρήσει ένα παίκτη που συγκεντρώνει την απαραίτητη δυναμική για να θριαμβεύσει κάποια μέρα -δείχνει ότι θα’ναι νωρίτερα παρά αργότερα- στην πρώτη ομάδα. Αν το επιτρέψει η ακανόνιστη αθλητική πολιτική του προέδρου κι αθλητικού διευθυντή του συλλόγου.

Μέσα στο Ciudad Deportiva de Valdebebas, οι έπαινοι ακούγονται σε κάθε γωνιά όταν μιλούν για τον Borja Mayoral. Επίθετα ηχηρά και βροντερά. «Ένας τεράστιος επιθετικός» λένε κάποιοι γι’αυτόν. Εκείνοι που πατούν τακτικά τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Κοινότητας της Μαδρίτης το’χουν «υπογράψει» εδώ και λίγα χρόνια. Προερχόμενος απ’τα χαμηλότερα κλιμάκια της Agrupación Deportiva Parla, το 2007 εντάχθηκε στη λευκή ακαδημία. Σε ηλικία δοκίμου, οι τεχνικοί διαφόρων συλλόγων άρχισαν ήδη να κρατούν σημειώσεις γι’αυτόν, βλέποντας την αξία και την προβολή του. Από τότε, το όνομά του κυκλοφορεί σταθερά στα γραφεία των αθλητικών διευθυντών των μεγαλύτερων της Ευρώπης.

Θα έρθει ένα αστέρι

Στο λευκό club, εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους ένα ταλέντο προς κατεργασία, αλλά που έχει τις απαραίτητες ικανότητες για να υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί να έχει μια σταθερή θέση στην πρώτη ομάδα. Είναι σύνηθες να προπονείται υπό τις εντολές του Ζινεντίν Ζιντάν - που τον ξέρει πολύ καλά-, αλλά άλλο πράγμα είναι να πάρει τη σεζόν που έρχεται ένα νούμερο στην πρώτη ομάδα. Όσοι τον γνωρίζουν εδώ και χρόνια τον βλέπουν ήδη έτοιμο να κάνει το τελικό βήμα, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν απ’το λόγο του Γάλλου προπονητή. Και πάνω απ'όλα, του προέδρου. Στο club βλέπουν ξεκάθαρα ότι αυτό το τελικό άλμα δεν θα’ναι εύκολο να το κάνει εν όψει της σεζόν που έρχεται, επειδή, ως συνήθως, θα πιάσει το καρνέ επιταγών για άλλη μια φορά, για να δώσει ένα νέο χρώμα στο ρόστερ, υπό τη μορφή ηχηρών μεταγραφών. Σ’αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης του Florentino Perez, δεν είναι εύκολο για την ακαδημία να φτάσει στην κορυφή.

Το πρόβλημα του Borja Mayoral, και το οποίο έχουν υποστεί κι άλλοι παίκτες, όπως ο Álvaro Morata, είναι ότι η απόκτηση ενός επιθετικού παγκόσμιας κλάσης ενόψει της σεζόν, μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Και ειδικά αν η φετινή τελειώσει με μηδέν τίτλους. Όπως συμβαίνει πάντα, ο πρόεδρος θα φορέσει τις φόρμες του προπονητή και θ’αρχίσει ν’αποκτά τις υπηρεσίες των παικτών αστραφτερών στα μίντια. Αυτή η εφημερίδα αποκάλυψε εδώ και μήνες ότι ο Robert Lewandowski ήταν το καπρίτσιο που είχε μπει στο κεφάλι του Florentino Perez. Κι αν ο Πολωνός δεν καταλήξει να ντυθεί στα λευκά, θα το κάνει κάποιος άλλος, κάτι που μπορεί να πληρώσει ο σθεναρός Borja. Ο λόγος του προπονητή, σε αυτόν τον τομέα, έχει μικρή αξία, είτε είναι ο Ζιντάν είτε ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο canterano αναμένει τις εξελίξεις, αν και τεχνικοί της Primera τον βλέπουν ήδη έτοιμο να κάνει το άλμα στη μεγάλη κατηγορία. Έχει το γκολ, εντυπωσιάζει στο ένας εναντίον ενός, παίζει καλά με την πλάτη ... Στην ακτινογραφία του παίκτη συμφωνούν πολλοί ειδικοί.



Ένας παίκτης με πείνα

Ο επιθετικός απ’την Parla, μόλις 18 ετών, δεν έχει μόνο τις απαραίτητες ποδοσφαιρικές αρετές για την επιτυχία. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή πεινασμένο, με θέληση να πετύχει πραγματικά με μια μπάλα και με καλά μυαλά. Δεν έχει τατουάζ στο σώμα του, μια μικρή λεπτομέρεια, την οποία όμως υπογραμμίζουν πολλοί τεχνικοί που τον παρατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αφοσιωμένος μόνο στο "να τραβά την προσοχή μέσα στο γήπεδο", λέει κάποιος ιδιωτικά. Κάποτε ο Guardiola έθεσε τον Iniesta ως πρότυπο για την απλότητά του μακριά απ’το ποδόσφαιρο: "Δεν φοράει σκουλαρίκια, δεν κάνει ανταύγειες, δεν έχει τατουάζ ... είναι γνωστός μόνο για το ποδόσφαιρό του. Πείτε στα παιδιά: Κοιτάξτε τον Iniesta, διότι είναι το παράδειγμα".


Είναι ένα γήπεδο, όπου ο Borja Mayoral, αυξάνει όλο και περισσότερο τη φωνή, όπως έκανε ενάντια στη Μάντσεστερ Σίτι την Τρίτη στο UEFA Youth League. Στο αγώνα για τους 16, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με 3-1, με τον ίδιο να σκοράρει δύο γκολ, το ένα, γκολ υψηλού επιπέδου που άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ασταμάτητα. Έχει ήδη επτά γκολ στη φετινή διοργάνωση, πέρα απ’τα 11 που έχει σκοράρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης Castilla στην Σεγούντα Β αυτή τη σεζόν. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην καλοκαιρινή προετοιμασία κι έχει ήδη θέση στην Rojita (U21) της Ισπανίας. Επίσης, ήταν ο πρώτος σκόρερ (τρία γκολ, ένα στον τελικό) στο Ευρωπαϊκό U19 που κατέκτησε η Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα. Σταδιακά αρχίζει ν’αποκτά βάρος. Το αν θα συνεχίσει να το κάνει ντυμένος στα λευκά, θα εξαρτηθεί απ’τους galácticos που θα’ρθουν. Είναι η ουσία όλου του canterano της Ρεάλ Μαδρίτης.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.