News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επόμενη στάση: «Ας κάνουμε ένα καθάρισμα»

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016


Όπως συμβαίνει μετά από κάθε μεγάλη κρίση, ο Florentino Perez θα βγάλει το Εγχειρίδιο του κακού πρόεδρου και θα κάνει ακριβώς το αντίθετο απ’αυτό που απαιτεί η κατάσταση. Έτσι έχει συμβεί από τότε που αυτός ο φωστήρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έγινε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάθε σύγκρουση έχει επιλυθεί με μια παύση, με μια πρόωρη απόλυση ή μια πολυτελή μεταγραφή, τις περισσότερες φορές, αχρείαστη. Ή, άμεσα, με την πώληση φούμαρων, μία από τις σπεσιαλιτέ του σπιτιού. Κάθε ομιλία του Florentino Perez διαχέεται στις στέγες του γηπέδου, για τον τερματισμό της πείνας του κόσμου, του θεμέλιου λίθου του τελευταίου έργου του, της λίστα του Forbes, της κατάταξης της FIFA κι άλλες αποκαλυπτικές ονειροπολήσεις για όποιον θέλει να τις αγοράσει.

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι νέα, αλλά έχει κάποιες αποχρώσεις που την κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Florentino Perez έχει τη διάθεση burladeros (φράχτης μπροστά απ’τον τοίχο των ταυρομαχιών) έτσι ώστε ο θυμός να μην ανέβει απ’το χόρτο στα επίσημα. Ο Ζιντάν φαίνεται το τελευταίο στηθαίο ... αλλά δεν είναι. Στοχεύει σ’αυτή την έκφραση: «καθάρισμα». Από τώρα και στο εξής, θα την ακούμε τακτικά, επαναληπτικά. Είναι ένα κεφάλαιο του εγχειριδίου. Έρχεται απ’το περίφημο Εγχειρίδιο του κακού πρόεδρου.

Εξαντλώντας ως ενόχους, τους προπονητές, τους διαιτητές και τα προγράμματα, αρπάζει τον σκουπιδοτενεκέ και ρίχνει κατευθείαν στο ρόστερ. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται η περίφημη έκφραση: θα υπάρξει ένα καθάρισμα. Η έννοια καθάρισμα έχει όλα τα συστατικά που ευχαριστούν τον οπαδό. Είναι λαϊκίστικη, επιτίθεται άμεσα στους παίκτες, οι οποίοι είναι άνετοι εκατομμυριούχοι που προπονούνται μια ώρα την ημέρα, μεταφέρει μια χροιά του σκληρού προεδρικού χεριού -Florentino, ζόρισέ τους- και, πάνω απ 'όλα, ανακοινώνει μεταγραφές. Η διαρροή ότι θα υπάρξει ένα καθάρισμα συνεπάγεται άμεσα ότι θα απολύσει τους κακούς και θα προσλάβει τους καλούς. Μεταξύ των κακών που θ’απολυθούν θα’ναι οι παίκτες που έφερε ο ίδιος ο Florentino Perez εν μέσω τυμπανοκρουσιών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα υπάρξει ένα καθάρισμα.

ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ. Για το άδειασμα των αποβλήτων είναι πολύ σημαντικό οι οπαδοί να θεωρήσουν ενόχους ξεκάθαρα τους παίκτες. Έτσι, θα παρακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες μόνιμες διαρροές ότι οι παίκτες έχουν απογοητεύσει τον πρόεδρο παρά τα όσα τους έχει δώσει ο πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του προπονητή. Θα υπάρξει μια γενική εκστρατεία δυσφήμησης και δεν θα’ναι έκπληξη το γεγονός ότι ο άτυχος Κριστιάνο Ρονάλντο θα’ναι το εξιλαστήριο θύμα, όπως ήταν κάποτε ο Κασίγιας κι ο Sergio Ramos. Τ’αποδυτήρια να’ναι προετοιμασμένα, επειδή η μηχανή έχει ήδη πάρει μπρος.

Αν το φλάουτο παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όλα θα’ναι ευκολότερα για τον Florentino. Παρά το γεγονός ότι η πορεία από παιχνίδι σε παιχνίδι θα’ναι αιώνια, η υπόσχεση του καθαρίσματος - και τα μεγάφωνα στη διαπασών- καλύπτει το δυσάρεστο θόρυβο και σίγουρα λίγο. Αν το πράγμα πάει στραβά, ο πρόεδρος θα πρέπει ν’αντέξει στη βάση της προπαγάνδας. Δεν θα’ναι εύκολο, αλλά ούτε κι αδύνατο. Συνολικά, στη θέση του προέδρου δεν μπορεί να παρουσιαστεί ούτε θεός, έχοντας απαγάγει το σύλλογο μ’ένα καταστατικό αλλά λέοντες.

ΖΙΝΤΑΝ. Πώς μένει ο Ζιντάν σ’όλο αυτό; Είναι ένα ακόμα θύμα του συστήματος. Δέχτηκε να κατεβεί απ’την αφίσα του βολέ της Γλασκόβης και ν’αναλάβει το πόστο μ’όλες τις συνέπειές του. Επικεφαλής του ρόστερ, έκανε ό, τι έπρεπε να κάνει. Μπροστά σε μια κατάσταση αντιπάθειας στον προηγούμενο προπονητή, έγινε φίλος με τους παίκτες και υιοθέτησε σχεδόν το ρόλο του παίκτη-προπονητή.


Δεν θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά. Αυτό και το ότι η ποιότητα του ρόστερ θα διόρθωνε τα υπόλοιπα. Το ότι δεν έχει ακόμη φτάσει στα προσόντα του κατάλληλου προπονητή δεν είναι δικό του λάθος, αλλά μια μελλοντική κλίση και στην οποία ο Florentino, κοιτώντας στο Εγχειρίδιο του κακού προέδρου, επίσπευσε τις προθεσμίες της. Ούτε καν ο Ζιντάν δεν είναι ασφαλής απ’το καθάρισμα.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.